Kreatív dekorációk, amik szuperül feldobják a gyerekszobákat

Feldobnád a gyerekszobád, de nincs ötleted, hogy mivel kellene? Itt van néhány szuper ötlet, amik nagyon mutatósak és sok esetben praktikusak is.

gyerekszoba_dekoralas_olcson_egyszeruen_hazilag.jpg

Kislányoknak, kisfiúknak, sportolóknak vagy cuki tündérrajongóknak keresel ötleteket? Ebben a válogatásban igyekeztünk olyan dekorációs megoldásokat gyűjteni, amik között mindenki talál kedvére valót.

Matchboxok a hídon

A falra ragasztott híd nemcsak látványos eleme lehet egy kisfiú gyerekszobájának, hanem egy pompás tárolási lehetőség a kisautók tárolásához.

matchbox_tarolas_kreativan.jpg

Éjszaki fényzuhatag

A legkisebbek gyakran kérik, hogy elalváshoz legyen valamilyen halvány fény a szobában, mert így nagyobb biztonságban érzik magukat. A lenti képen szereplő praktika ennek a kívánságnak is segít eleget tenni, ráadásul egy békés hószállingózást idéző felhőre hasonlít, aminek látványa megnyugtató. Egy hasonló díszítő elem könnyűszerrel elkészíthető házilag is, csak a megfelelő égősort kell hozzá megtalálni.

ejszaki_feny_gyerekeknek.jpg

Vár rád a nagyvilág!

Egy ilyen puzzle jellegű térkép kiadhat egy konkrét földrészt vagy országot, de lehet kiragadott úti célok tetszőleges keveréke is. Néhány fénykép tovább színesítheti az összeállítást.

Már csak a háttér alakzatot kell kiválasztani és eldönteni, hogy mekkora helyet szeretnél biztosítani a gyerekszobában erre a fali dekorációra. Jól vigyázz, mert egy-egy ilyen dekoráció a földrajz, más kultúrák felfedezése és a kalandok irányába terelheti a csemetéd figyelmét! :) 

gyerekszoba_dekoracio_terkep_keszites_gyerekora.jpg

A sport szerelmeseinek

Ha a sport a minden, és egy igazi kis örökmozgó lakja a gyerekszobát, akkor biztos odáig lenne egy hasonló kuckóért. Persze a kosárlabdán kívül még rengeteg mozgásforma kiegészítői közül válogathattok.

best-room-designs-for-boys.jpg

Mini kerítés a fal mellett

A gyerekszoba sem lehet mentes az össze-vissza kígyózó kábelektől, amikben könnyen elesnek vagy belegabalyodnak a kisebbek játék közben. Erre nyújt tökéletes és dekoratív megoldást a mini kerítés, ami elrejti a fal mentén futó kábeleket. Mégiscsak mutatósabb, mint egy üreges parkettaszegély nem?

b15a4f6170756a6055b67df8117dd497.jpg

Dekoratív kisautó gyűjtemény

Ha a matchbox kisautók már nagy mértékben elszaporodtak a lakásban, akkor itt az ideje kitalálni nekik valami praktikus tárolási formát. Ha a gyerekek már nem játszanak velük, de fájna nekik megválni a gyűjteményüktől, akkor egy lapra felragasztva feltehetőek a falra.

Ha azonban még néha-néha előkerülnek a játék közben az autók, akkor felnyitható asztallap alá, üveg mögé célszerűbb elhelyezni őket. Egy színpompás elrendezési forma a képen látható.

d3546802f9f30e02d5ee9392294b8755.jpg

Bízzuk a gyerkőcre a dekorálást

A kisebbek is jó hasznát vehetik egy parafatáblának, de a tizenévesek már tuti rákattanak, mert remekül lehet rájuk posztereket, színészekről és énekesekről készült képeket tűzdelni, anélkül, hogy a falat tönkretennék. Az, hogy kinek mennyi parafatábla felületre van szüksége, már egyéni döntés kérdése.

bedroom-accessories.jpg

Szivárványos pom-pom kavalkád

A mennyezetről lelógatható dekorációk közül most ezt a tiri-tarka házilag is egyszerűen elkészíthető darabot ragadtam ki. A kislányokat nyugodtan lehet bíztatni, hogy a gombócokat magukat készítsék el hozzá, így még jobban fogják szeretni a végeredményt.

53ac18512fb626595de367ceebf1c9c6.jpg

A munkagépek bűvöletében

A kisfiúknál szinte kivétel nélkül beköszönt a munkagépek, tűzoltóautók és kukásautók iránti rajongás korszaka. Valószínűleg ez az éjjeliszekrény design páratlan sikert aratna. Van kedved meglepni vele a kisfiadat?

kepkivagasddg.JPG

Ha a hűtőn már nincs hely az újabb rajzoknak

A legtöbb kisgyerek imád rajzolni, festeni stb. és nagyon büszkék, amikor egy-egy alkotásuk kiakasztásra kerül pl. a hűtőre. Miért ne lehetne ez a hely az ő szobájuk fala, amit a saját kezük munkáival dekorálhatnak, és variálhatnak, amikor kedvük tartja? Néhány megvalósítást a lenti képek is megmutatnak.

gyerekszoba_dekoralas_gyerek_rajz.jpg

Bejárat a tündérvilágba

Miért ne lehet a kislányok szobájában egy átjáró, ami egyenesen a tündér és pixik világába nyílik?! Sokféleképp díszíthető és egészen kis helyet foglal a szoba falának alján, de annál jobban megmozgatja a gyerekek fantáziáját.

kislany_szoba_dekoralasi_otletek.jpg

Mutatós polcok

Egy fali polc lehet önmagában is trendi például ha egy régi típusú repülőgépet formáz, de egy hagyományos polcot is gyerekjáték feldobni egy jó háttérmatricával. Nézd meg a lenti képeket és válaszd a kedvencedet!

kisfiu_szoba_dekoracios_otletek.jpg

Ha túl üres az ágykörül terület

Az emeletes ágyak esetében gyakran félnek tőle a gyerekek, hogy leesnek alvás közben, sőt időként a földön lévő ágynál is előfordul ez az érzés. Erre a félelemre és a túl üresnek tűnő szobasarokra egyaránt csodaszép megoldás a lentihez hasonló behálózás.

769bf63d792c21a7950986fbd3153cf2.jpg

Nálatok hány évente van átrendezve a gyerekszoba? Milyen gyakran igénylik a kicsik a dekoráció cseréjét? Vannak saját ötleteik vagy inkább rátok, szülőkre bízzák az egészet és csak a végeredménynek örülnek?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-01-30 15:17:02 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3714598318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása