Miért nem érkezik meg a postám rendesen?!

Járna sok levél és még sincs, volt küldemény de az hiába várt kincs. Ez nem egy mese kezdete, hanem a szomorú valóság. Létezik, hogy a postaláda éhen hal a földszinten, miközben a lakók nem győzik vadászni a postájukat a környéken? Sajnos azt kell mondanunk, hogy előfordulhat! 

problemas_posta.jpg

Nemrég eljutott hozzánk is egy jaj kiáltás, ami egy postáját sirató emberből medvéből fakadt ki az interneten. Bár az eset megdöbbentő és mi is kérdőn állunk felette, a megoldáshoz csak a történet publikálásával tudunk hozzájárulni, hátha az eddig hiába döngettet kapuk végre megnyílnak és hajlandók lesznek érdemben foglalkozni a problémával és megoldani azt.

Azt előre szeretnénk bocsátani, hogy messze nem mindenhol ez a helyzet, de ahol igen, ott hasonló tünetekről panaszkodnak. A lakók várják a postájukat, ami félig vagy egyáltalán nem érkezik meg.  Amikor először találkoztunk a számunkra hihetetlennek tűnő rejtéllyel, azt hittük, hogy ilyen nem fordulhat elő, de aztán szép sorban egyre több helyszínről és egyre többen panaszkodtak hasonló jelenségre.

"Ez a te postád? Igen, ez pedig a tiéd, ha jól látom."

Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy társasházban laknak és jó viszonyt ápolnak a szomszédjukkal, azoknak van egy halvány esélyük arra, hogy előbb-utóbb elcserélik egymás között a leveleiket és mindenki megkapja a magáét. Mert, hogy az a helyzet, hogy az ő környékükön a postás csak a postaládák tetejére dobja fel nagy kupacban a ház lakóinak postáját, vagy egyszerűen random módon szórja be őket a postaládákba.

Voltak olyanok, akik arról számoltak be, hogy a szórólap gyűjtésre kihelyezett tartókban találták meg rendre a címzett (és helyesen megcímzett) leveleiket. Még szerencse, hogy most már rutinosan átnézik a reklám anyagokat, mert tudják, hogy valódi értékek is megbújhatnak közöttük.

elkeveredett_posta.jpg

És mi lesz a megrendelt csomagokkal?

Az érthetetlen kézbesítés itt azonban még nem ért végett, mert egy a babájával otthon lévő anyuka arról is mesélt, hogy hiába van otthon a picivel, a házhoz szállításra szoruló küldemények, mérettől függetlenül, nemhogy nem érkeznek meg, de még értesítőt sem kap róluk. A maga egyszerűségével egy idő után szépen visszakerülnek a feladókhoz, miközben a csomagot lelkesen váró család nem is tud a küldemények közelségéről.

Családi házban sem biztos, hogy jobb a helyzet

Egy vidéki nagyvárosban, családi házas övezetben lakó arról számolt be, hogy náluk az egész utca küldeményét az utca legelső postaládájába dobja be a postás. Ez olyan régóta meglévő problémának tűnik, hogy a tulaj egy időben maga járta végig az utcát és dobálta be a küldeményeket a saját helyükre. Ezt egy idő után megunva felszerelt egy közös postaládát is a sajátja mellé, amiből hazafelé menet, mindenki kiveheti a saját leveleit, mert ő csak oda szórja át a nem neki címzett postát.

eltunt_kuldemeny_csomag_posta.jpg

Sajátságos probléma kezelés, de lássuk mások mit tettek az ügyben...

De milyen megoldásokkal álltak elő az érintettek?

A legtöbben a postást próbálták nyakon csípni, amikor a környéken jár és megkérték, hogy a leveleket és értesítőket, ha nekik szól, akkor az ő postaládájukba dobja be.

Voltak akik tovább mentek és a postán tettek panasz egy vagy több ízben, inkább kevesebb mint több sikerrel a beszámolók szerint. De felmerült egy hatékonyabbnak tűnő problémakezelés is a sok tanácstalan panaszos között.

Egy úr egyszerűen minden alkalommal, amikor számára a postás becsöngetés után átadott egy küldeményt apróval kedveskedett és karácsonykor, ahogy ő fogalmazott, év végi bónuszként is több ezer forintot ajándékozott. Azt írta, hogy neki már nincs gondja a levelekkel. 

Reméljük, hogy ezt a fajta gyorsított postakezelés, amiről többen is meséltek csak a téli rossz időjárásnak, és a karácsony körüli nagy hajtásnak tudható be, és a hatalmas forgalom csillapodásával szép lassan ismét helyreáll majd a rend. A felhalmozódott csomagok és levelek végére érnek és a továbbiakban mindenki rendben megkapja a maga küldeményét.

Persze mondhatnánk, hogy a 21. században miért nem online intézik az emberek a csekk feladást, és hogy képzelik, hogy házhoz rendelnek bizonyos termékeket, de tényleg az a helyes, ha a lakók változtatnak a hozzáállásukon?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

7 komment
2019-02-11 12:39:55 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2914614952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labasmaz 2019.02.12. 07:55:18

A postások kb. éhbérért dolgoznak, és a Postánál mostanára kb. már bárkit felvesznek, aki elköveti azt a hibát, hogy jelentkezik, és ha úgy kb. nagy vonalakban tud olvasni és írni. M. kir. Posta és a XXI. század, szeretlek...

Amúgy nálunk (Bp. családi házas környék) a postás meg is mondta, hogy a levélküldeményként feladott kisebb csomagokat (értsd: nem fér be a postaládába) nem hozza ki, csak értesítőt dob be róla, és be kell menni érte. Az ok egyszerű és amúgy logikus: nem fogja cipelni a táskájában naphosszatt, miközben nem elhanyagolható az esélye, hogy napközben nincs otthon senki, és nem fogja tudni kézbesíteni.

N.B: amióta tudja, hogy nálunk általában van otthon napközben is valaki, a kisebb és könnyebb darabokat kihozza anélkül, hogy ezért némi apróval kellene jutalmazni a szolgálatait.

Utó Pista 2019.02.12. 08:15:43

Gyömrőn laktam. Rengeteg ebay-ről rendelt cuccom nem jött meg. Mióta Tóalmáson lakom, kivétel nélkül mindent megkaptam.
Úgy látszik elkapták a kalózokat, akik a hajókat fosztogatták.

...vagy nem?

Beer Monster 2019.02.12. 10:14:08

Kétszer tettem panaszt, mikor nem érkezett meg a várt levél, mindkétszer ugyanazt a sablon szöveget kaptam válaszul, hogy a postás "emlékszik", hogy bedobta.

Na harmadszor panaszt tettem egy olyan levél ügyében, ami nem is létezett. Mi volt a válasz?

n3spr3ss0 2019.02.12. 10:30:38

Nekem most harmadszor fizet a posta több mint 10 ezer forintot késedelmes csomag kézbesítés miatt.
Biztos megéri nekik.

Lángharcos 2019.02.12. 10:31:01

Tarsashazban lakom. Sokszor leteszi a postaladaink tetejere a masik hazszamra erkezo leveleket.

SarahConnor 2019.03.09. 09:45:23

20 lakásos társasház, a postaládák tetején sorban a másik házszámra szóló levelek. A fő ok, hogy kedves postás kolléga nem tudja értelmezni a számokat, és/vagy tojik bele, így kerül a négy szám második emelet levele a kettő szám negyedik emeletre...
Rendszeresen viszek eltévedt levelet a jó címre, ide a környékre.
ha nekem megy is félre postám, nekem még sose hozta el senki... igaz, nem is kötelessége. A postásnak lenne a munkája, de úgy tűnik, már abban sem bízhatunk, hogy olvasni tudnak a kedves postás bácsik...
süti beállítások módosítása