25 mini étkező, amikhez te is biztosan örömmel odaülnél falatozni

Közeledik a kitűzött határidő, de még mindig nem tudod, hogy milyen legyen az étkező és főleg, hogy hová kerüljön? Szerinted túl kicsi az otthonod, hogy még erre a célra is találj helyet? Mielőtt határoznál a kérdésben és belevágnál a lakásfelújításba, nézd meg a mini étkezőkről készült inspirációs válogatásunkat!

etkezo_lakberendezes.jpg

Érdekes, hogy legtöbben ha fürdőszoba vagy konyhafelújításról van szó, akkor képesek végeláthatatlan mennyiségű lakberendezési magazint és oldalt átbogarászni, de az étkező fele ekkora figyelemben sem részesül. Sokan úgy vagyunk vele, hogy bemegyünk az első bútoráruházba (legyen az a helyi vagy online áruház) és amelyik étkezőasztal és szék garnitúra megtetszik (és befér a megálmodott helyre) azt hazavisszük.

Tényleg helyes, hogy csupán annyiból áll egy étkező kialakítás, hogy dobunk bele valami 5 perc alatt eldöntött asztalt hozzá pár széket és kész? Szerintem jóval nagyobb figyelmet kellene, hogy érdemeljen elvégre reggel, de minimum este az étkezőasztalhoz ül a család, nem beszélve a hétvégékről és az ünnepekről, szóval igencsak kulcsfontosságú lakás részletről beszélünk.

Cáfold meg a többséget és bizonyítsd be, hogy egy falatnyi lakásban is van mód arra, hogy álomszép étkeződ legyen, csak okosan és körültekintően kell hozzányúlni a lakberendezési ötletekhez!

Az egyik legfontosabb, amit el kell dönteni, hogy hány embert kell kiszolgálnia az adott étkezőnek illetve, hogy szeretnéd-e meghagyni a lehetőséget, hogy a későbbiekben többen is köré tudjatok ülni. Ha ez meg van, akkor térképezd fel a lakást, hogy nálatok hol akadna egy talpalatnyi terület, ami alkalmas az étkező befogadására!

Told be egészen a falig!

A falhoz állított étkezőasztalokat sokan kényszermegoldásnak tekintik és lényegében az is, mert legtöbbször csak hely hiányában kerül oda. De ettől még nem muszáj úgy is kinéznie!

Asztalt két személyre!

A legkisebb háztartásokban bőven elég két férőhelyes étkezőt felállítani és ezt a picike étkezőt a falhoz tolva sok helyet nem fog felemészteni, mégis kiszolgálja majd az igényeiteket.

(Nagyobb méretben is meg tudod nézni a képet, ha rákattintasz! ;) )

ket_szemelyes_etkezo_garnitura.jpg

Plusz itt egy másfajta design, ami a maga letisztultságával igazi szerelem étkező lehet sokak számára.

4-nest-dining-table-benches-z.jpg

3 személyes étkezők

Egy panellakás halljában, vagy egy nagyobbacska konyhában, esetleg egy amerikai konyhás lakásban is könnyen kialakíthatók. Egy gondosan kiválasztott stílus és szín kombinációval, valamint néhány dekorációs elem feldobásával az ékszerdobozos lakás igazi gyöngyévé válhatnak ezek az étkezők.

desingos_etkezo_kialakitasok.jpg

Ha valami rendhagyóbb étkezőt képzeltél el, akkor nézd meg a lenti három képet különösen a háttámlás vagy a háttámla nélküli paddal kiegészített étkezőasztalokat! Azon túl, hogy nagyon mutatósak még helytakarékosak is, hiszen ha nem használjátok, akkor becsúszhat az asztal alá a pad ülés része.

helytakarekos_etkezo_garniturak.jpg

Bárki találta is ki annak idején az első, konyhába szánt, pultos kialakítást vírusként kezdett terjedni a panellakásokban élők körében. Népszerűségét annak köszönheti, hogy az ideális esetben a székek elrejthetők a pult alá és így ennyivel is több munkafelület állhat a szorgos konyhatündérek rendelkezésére. Ha ez a legszimpatikusabb formavilág, akkor már csak olyan nem elhanyagolható részletekre kell gondolnod, minthogy a megjelenése tökéletes illeszkedjen a konyha többi berendezési tárgyához.

Persze időnként sehol máshol nem akad egy falatnyi hely sem, kizárólag a sarok szabad, a lakás egy szegletében. Sebaj, oda is lehet gyönyörű étkezőket varázsolni!

Sarokba az étkezővel!

Mondhatnánk ezeknek az étkező asztaloknak, hogy "Állj szépen a sarokba, és gondolkodj el rajta, hogy milyen szép és praktikus vagy!" Valóban egy rendkívül helytakarékos étkező kialakításról van szó, ahol a étkező garnitúra egy része egy kis asztalkából, két székből, és egy sarokhoz illeszkedő padból áll, aminek a háttámlája maga a fal, esetleg egy-egy párna vagy designos lambéria.

A régies hanglatú vagy az trendibb, modern tetszik jobban?

sarok_etkezo.jpg

Ha te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van egy külön tér az otthonodban, ahol egy kisebb fajta étkezőt fel tudsz állítani úgy, hogy kényelmesen körbe tudjátok ülni, akkor szemezgess a most következőkből.

A mindennapok és a lakás középpontjában!

Egyik szebb, mint a másik! Már csak azt kell eldöntened, hogy te melyik étkező garnitúrát tudnád elképzelni a saját lakásodba!

(A nagyításhoz kattintani kell, emlékszel?)

etkezo_kialakitas_latvanyos_desingos_otlet.jpg

Remélem az étkezős képgyűjteményben sikerült olyanra bukkanni, ami végérvényesen belopta magát a szívedbe, és ezennel szentül fogadod, hogy inkább előbb, mint utóbb, de egyszer neked is lesz egy hasonló. Nincs olyan lakás, ahol mi magyarok ne tudnánk a jóízű evéshez egy kis étkezőt létrehozni. Ne feledjétek azonban, hogy a használhatóságon és a méreten túl, a megjelenésre is tessék odafigyelni!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-02-20 13:37:04 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3714636292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása