Legos lakberendezés, nemcsak gyerekszobákba!

A Lego iránti rajongás egészen fiatalon kialakulhat és életünk végéig elkísér. Aki egyszer rákapott az ízére, az felnőttként is szívesen megy Lego kiállításra, játszik vele egyedül vagy gyerektársaságban, és féltett kincsként őrizgeti a padláson a Lego gyűjteményt. Kár lenne róla megfeledkezni, amikor szóba kerül a lakberendezés, mert ezen a téren is bámulatos csodákat lehet belőle készíteni. Hoztam is néhány remek példát!

lego_lakberendezes_legenylakas_fiatalos_kreataiv_olcso_otletes.jpg

Ki ne épített volna gyerekkorában Legoból házat és játszott el a gondolattal, hogy majd egy ilyenben fog lakni, amikor felnő. Hát ha nem is ekkor a léptékben, de a Lego valóban hasznos társ a felnőttkori otthon építésben is. Ezt a nagyszerű találmányt nem szabad leírni, mint egy egyszerű gyerekjátékot, hiszen megannyi praktikus és dekoratív háztartási cikk készülhet belőle.

Terítéken a Lego asztal

Aki vadászott már étkezőasztalra vagy dohányzóasztalra bútoráruházban az tudja, hogy bár hatalmas a választék, valahogy mindegyikkel kompromisszumot kell kötni, mert nem olyan alakú és nem akkora, nem jó a magassága, nem olyan a mintája, nem tükrözi a stílusod mert túl sablonos stb. Ha te is tudod miről beszélek, akkor nézd meg a lenti képeket!

Bár legtöbben ezerszínű asztallapot kanyarítanak belőle, a jobb oldali fehér alapú a bizonyíték rá, hogy lehet ez sokkal visszafogottabb is.

lego_iroasztal.jpg

Világosodj meg a Legoval!

A lámpa szárát vagy az ernyő részét (de fura ezt így leírni) is ki lehet váltani a Lego kockák segítségével. Bevallom őszintén nekem a félig átlátszó, színes Lego építőelemek újdonságot jelentettek, de a készítő szerint a jobb felső képen látható hangulatvilágítás is azokból készült.

Ha van otthon egy régebbi, kopottas lámpád, amit nem szívesen selejteznél le mert még működik, de már takargatnivalóan csúnya, akkor a Legoval történő felturbózás lehet a megoldás.

lego_lampa_epites_lakberendezes.jpg

A könyvek jó barátja

Könyvtámasz keresésnél is nyugodtan fordulj a Lego világához! Ha egy bizonyos könyvsorozat kitámasztásához keresel éppen segédeket, akkor csinálj valami ahhoz kapcsolódó témájút. Mennyire vagány lenne, gondolj csak bele ha például a Gyűrűk Ura köteteket vagy Asimov robotos kalandjait a megfelelő karakterek kereteznék! De egy vasutakról szóló vagy csillagászati szakkönyv oldalára is lenne ötletem, biztos neked is!

lego_konyvtamasz_konyvtarto_lego_konyv.jpg

Számítógép bűvölőknek

Ha magad szereted összerakni a számítógépedet válogatott alkatrészekből, akkor az a jó hírem van, hogy a gépházat kiválthatod Lego elemekkel. Nem rossz ugye?

Ráadásul a különféle számítógépes kiegészítő kütyükhöz és játék segédeszközökhöz tartót is építhetsz, hogy legyen hol tárolni a folyókba kallódás helyett, így legalább a kábelek sem fognak összegabalyodni.

lego_kockaknak_szamitogepeseknek_felhasznalasa.jpg

Ide a virággal!

Amikor átültetem a növényeket nagyobb cserépbe, mindig bajban vagyok kaspó tekintetében, mert ritkán sikerül úgy összehozni, hogy minden növény alá jusson egy méretben és színben megfelelő. A lenti ötleteket magam is erősen tanulmányozni fogom, mert nemcsak dekoratív, de rendkívül praktikus lenne és végre megoldódna a fenti gondom. Neked melyik tetszik legjobban?

lego_viragvaza_viragkaspo_lada_otthon_diy.jpg

Lego idő van!

Ha folyton megfeledkezel az időről, akkor egy Lego óra biztos segíteni fog orvosolni a problémádat, hiszen ki ne akarna rendszeresen rápillantani egy ilyen szuper klassz faliórára?!

Nem mellesleg a gyerekek is biztosan nagyobb kedvet éreznének egy ilyen jópofa óra leolvasásának megtanulásához, mint egy olyan dögunalmas fehér hátlapú darab esetében, amiket kis korban az orruk alá dugnak sok óviban és suliban.

lego_faliora_diy.jpg

Havonta megújuló asztali naptár

Néhány hetente néhány percet vesz csak igénybe az elkészítése cserébe egész hónapban nap-nap után feldobja a hangulatodat és serkenti a találékonyságot, ha csak ránézel.

lego_naptar_kreativ_otthon_stilusos_lakberendezes.jpg

Alkotó felszerelés vagy tolltartó

Ritkán találni olyan tolltartót, amibe kényelmesen elfér az olló, a levélbontó kés, a tollak és ceruzák, a pendrivetól kezdve még a vonalzó is. A Legoból készült darab mindig pont akkora és olyan rekeszei vannak, amire épp szükség van, így nem kell könyékig túrni, ha épp keresel benne valamit, egyszerűen csak arrébb kell tenni pár Lego elemet és már jó is.

4665e26f65b9d46cafa7345cb08d075b.jpg

Fogós kérdés a fogas

Kisebb súlyok tartására pazar megoldás a Legos figurák sorba ültetése és lábukra akasztás. A hagyományos lyukas lábú Legos kisemberkékből még nem csinált senki ilyesmit, szóval te lehetsz az első! Ha megcsinálod kérlek dobj róla egy fényképet nekünk  is, hadd örüljünk veled, medve köszi!

lego_ruhaakaszto_fogas.jpg

Dekoráció a lakás falaira

Ha szereted cserélgetni a szobád falán a dekorációkat vagy szimplán unod az mindenki számára elérhető, egyen nagykeres dekorációkat, akkor készíts sajátot Legoból! Az igazán profik nemcsak országokat és kontinenseket hanem domborzatilag hű színekkel elkülönített térképet is tudnak belőle varázsolni.

Őszintén egy fél szobafalat elfoglaló Lego képet én még egy komoly pl. építészeti iroda falán is el tudnék képzelni, hát még egy menő legénylakás nappalijában vagy gyerekszoba mennyezeten.

lego_dekoracio_szoba_diszites_kreativan.jpg

Kreatív akvaristák játékszere

Ha szeretnél a gyerekek kedvéért néhány színes és vidám dekorációt betenni az akváriumba, akkor építhettek valami igazán egyedit bele Legoból is. Akár bonyolult barlangrendszerről akár fantázia világról van szó, ami csak jólesik. Azonban arra figyeljetek, hogy a halak és egyéb akvárium lakók igényei ne sérüljenek növény, búvóhely és szabadon hagyott úszótér mennyiség tekintetében!

lego_akvarium.jpg

Ha olyan kisállatod van otthon, ami biztosan nem rágja meg az egyes építőelemeket, akkor búvóhelyet, emeletet, kényelmesen és biztonságosan használható lépcsőt is építhetsz neki belőle.

Kimaxolt Legozás

A Lego fanatikusok persze nem állnak meg az apró berendezési tárgyaknál és a kisebb bútoroknál, hanem nagyobb volumenű alkotásokkal is kiegészítik az otthonukat. 

lego_haz_lakberendezes_diy_kreativ_butor.jpg

Meg kell hagyni jól néznek ki és minden elismerés a türelmes építőnek is, de azért kíváncsi lennék, hogy mibe fájt ez anyagilag. Persze az is lehet, hogy a rokonok hordták össze sok év alatt ajándékba a szükséges kocka mennyiséget és azért születtek ezek az alkotások, hogy legyen hol tárolni a Lego készletet. :)

Legot a kertbe is!

Ez a kis kocka készlet tökéletesen passzol a kert világához is. Csak a kert gondozójának elképzelése szabhat határt annak, hogy mi mindenre lehet felhasználni. Csinálhatsz belőle mini kerítést a veteményes köré, virágkarót, ültetőládát, sámlit vagy madáretetőt.

lego_a_kertben_madareteto_hazilag_egyszeruen.jpg

Megmozgatja a fantáziánkat, kreativitásra és alkotásra ösztönöz, ez a Lego. Immáron több generációt felnevelt és reméljük még legalább ennyi nemzedéket fog boldoggá tenni. Mert a Legoból nem lehet kinőni. :)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

2 komment
2019-04-10 15:19:36 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2014751579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konyvtaroslany 2019.04.11. 09:20:58

Faldekorációnak én nem tenném fel, mert nagyon erős porfogó.

A kertben, szabadban meg kiszívja nap, bemattul, hosszú távon törékennyé válik, nem tesz jót az ABS műanyagnak a hőmérsékletingadozás.

totii 2019.04.11. 12:58:50

Nem bírom nem leírni: "Legót, Legóval, Legóból" - ha autót vennénk, akkor sem Toyotat nézünk, vagy Mazdat, hanem Toyotát vagy Mazdát, esetleg Skodát, de Skodat nem.
Fáj így olvasni a szöveget.
süti beállítások módosítása