Így lehet neked is álomszép erkélyed

Néhány kreatív ötlettel, egy jó adag elhatározással és egy kis munkával hihetetlenül mutatós erkélyeket lehet varázsolni. Az inspirációt én hozom, de az utóbbi kettő rád vár! Ha te is meseszép és otthonos erkélyre vágysz, akkor tarts velem!

erkely_kialakitasi_otletek_felujitas_tippek.jpg

Az erkély nagyon klassz dolog különösen, ha beköszönt a jó idő, mégis a legtöbb háztartásban az utolsó dolog, amire felújításkor odafigyelnek a lakók vagy hajlandók rá pénzt áldozni azt pont az erkély.

A tökéletes erkély mindenkinek mást jelent, valaki egy dzsungelszerű növényekkel borított zugra gondol, mások egy extra kényelmes fotellel és némi hangulatfénnyel már kiegyeznének. Az azonban biztos, hogy az lenne maga a tökély, ha egyszerre lenne dekoratív megjelenésű és praktikusan használható is.

Most egy csokorba gyűjtöm azokat az ötleteket, amikből szemezgetve neked egy lehet egy luxus pihenősarkod a jó levegőn. Sajnos egy minimális anyagi beruházásra itt is szükség lesz, ha hiányoznak az alapanyagok otthonról, de manapság már semmi sincs teljesen ingyen, de azért igyekszem költséghatékony maradni.

Álljon itt egy ösztönző képsorozat egy semmilyennek tetsző erkély felújításáról, ami nagyszerűen bemutatja, hogy miből mit lehet kihozni.

diy_erkely_szep_mutatos_felujitas.jpg

Kezdjük az alapoknál

Hazánkban a műpadlóval borított erkélyek az egyik legnépszerűbbek, illetve egy lakásfelújításnál (a maradék) csempéből szokott leggyakrabban borítást kapni az erkély padlója, ha már tényleg nagyon vállalhatatlan a helyzet. Ennél azonban léteznek kifinomultabb borítások is.

Legyen fa

Gyönyörű hatást kölcsönöz az erkélynek a fa (hatású) borítás. Mutatom mire gondolok.

faboritas_erkelyre.JPG

Különböző fajták léteznek, ha a kaviccsal szegélyezed (nem kell figyelni, hogy pont kijöjjön a burkolat) akkor gyerekjáték lerakni és gyorsan megvan.

erkely_burkolat_felujitas_otlet.jpg

Majdnem füves

Kevesen vállalják be, hogy földdel feltöltenek egy alacsony keretet és rendes füvet vagy moha szőnyeget ültessenek az erkélyre pihe-puha talajnak, ezért a műfű lesz a majdnem olyan jó megoldás.

erkely_burkolat_felujitas_otlet_mufu.jpg

De ha mindenképp valami hagyományosabb burkolatot szeretnél, akkor vállalja be egy merészebb, vibrálóbb mintát!

erkely_burkolat_felujitas_otlet_padlo.jpg

A következő pont egy picike pult felület, amire le lehet pakolni, mert valljuk be ez egy kulcskérdés, ha erkélyről van szó.

Asztalka, hogy legyen hová pakolni

Sok erkély igencsak csekély méretekkel rendelkezik, ezért nagyon nem mindegy, hogy mekkora helyet áldozol fel egy asztal kedvéért a kihasználható területből, de valahová mégis tenni kellene a jeges teát nem igaz?! Lássunk néhány helytakarékos megoldást!

(Kattintás után nagyobb méretben is megjelenik a válogatás!)

erkely_felujitas_asztal_mini_pici_helytakarekos.jpg

Ha ügyes kezű hobbi barkácsoló vagy, akkor a fentiekből többet magad is elkészíthetsz.

A tökéletes erkélyhez kellene továbbá egy hely, ahová le lehet huppanni lazítani egyet...

Erkély bútor

Ha valamilyen függesztett csodára vágysz, ahol kényelmesen elhelyezkedsz egy jó könyv társaságában vagy csukott szemmel napozva, akkor ezeket keresed.

erkely_butor_fuggoagy_kreativ_dekorativ.jpg

Ha inkább magad raknád össze az erkélyre a bútort, akkor inspiráció gyanánt nézd meg a lentieket. Ja a gyerekmedencés kép azért került közéjük, mert néha nem kell megszakadni azért, hogy tökéletes pihenőhelyet alkoss (a nyári hőséghez). De aztán nem kipacsálni a vizet, hogy ússzon az alattad lakó is, ha akar, ha nem. ;)

erkely_butor_kenyelmes_hazilag_egyszeruen_olcson.jpg

A lábunkat most már van hová feltenni, most lássuk mivel lehetne feldobni egy kicsit az egyhangú erkély megjelenést.

Dekoráció

Hangulatfényekkel szinte minden lenyűgözőbb. De ne feledd mielőtt visszavonulnál a lakás védelmébe, a fényeket tessék eloltani egyrészt tűzvédelmi másrészt energiatakarékossági szempontból!

erkely_hangulatvilagitas_diy_hazilag_otletek.jpg

Kültéri textíliák kezelése

Bár jómagam még soha nem próbáltam, de egy angol nyelvű oldalon azt olvastam, hogy az erkélyre nyugodtan ki lehet rakni a vékonyabb anyagból készült textíliákat szőnyeg gyanánt, csak előtte le kell festeni őket poliuretán bázisú fedőfestékkel. Ha kipróbálta már valaki, akkor kérem írja meg kommentben a tapasztalatait, mert engem is nagyon kíváncsivá tett ez az eljárás!

viztaszito_szonyeg_diy_szonyeg_vedelem_textilia_kulterre_erkelyre.jpg

Növényesítés

Ahogy a nagymamám mondogatta nincs szép erkély virág nélkül, szóval lássuk hogyan lehetne kicsit zöldebbé tenni ezt a betondzsungelt. A virágtartók tipikusan azok közé a tárgyak közé tartoznak, amiket érdemes maradék vagy filléres alapanyagokból házilag elkészíteni saját ízlésre szabva, a drága bolti verziók helyett, ha valakinek van kedve és ideje is rá.

erkely_dekoracio_viragok_erkelyre.jpg

Betekintés gátló megoldások

Ha pedig úgy érzed, hogy a szomszéd folyton a te szuper menő erkélyedet vizslatja, akkor itt van 3+1 ötlet, amivel betudsz egy kicsit bezárkózni a kíváncsi tekintetek elől.

erkely_betekintes_gatlo_megoldasok.jpg

103ce8fd9d0a9a9a98fd4004ea885412.jpg

Remélem olvastál olyan ötleteket és praktikákat, amiket szívesen megvalósítanál otthon is, hogy egy kicsit kényelmesebb és látványosabb erkélyt tudhass a magadénak. Ne feledjétek az erkély áldás nem átok!

Épp leváltanátok a közös képviselőt és kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben! Ha pedig kérdésed van, írj a hello@hazmestermedve.hu címünkre!

Szólj hozzá!
2019-05-03 17:33:10 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr214802588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása