Falatnyi erkélyből is lehet igazi oázis!

Szeretnél a szépen berendezett, hangulatos erkélyeden pihengetni? Lehet, hogy kinyújtózni csak szűkösen fogsz tudni, de ne mondj le ezen álmodról, csak azért mert neked egy pici erkély jutott! Inkább tarts velem és engedd magad elvarázsolni! Inspirálódás után pedig valósíts meg a saját, mini nyugalomszigetedet!

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_7.jpg

Ha pont erkélyfelújítás előtt állsz, akkor semmiképp se kezd el, amíg nem láttad ezeket a megoldásokat!

Látom, hogy milyen lelkes bár kissé szkeptikus vagy, hogy tényleg lehet-e klassz végeredményt elérni egy falatnyi erkélyből. Jelentem lehet, méghozzá nem is akármilyet!

Jégtörő gyanánt itt egy előtte és utána állapotot ábrázoló fénykép egy mini erkély átalakulásáról.

pici_kicsi_erkely_berendezesi_otletek_21.jpg

Mekkora az a "pici" erkély?

Jogos a felvetés, hogy mit is nevezünk kis méretű erkélynek. Ez erősen szubjektív dolog, és nincsenek rá pontos számadatok és persze az sem mindegy, hogy mivel hasonlítja össze az ember a sajátját, hiszen a most épülő társasházak oldalán gyakran 20-40 négyzetméteres erkélyek húzódnak, amik mellett a lakások többségéhez tartozó erkélyek eltörpülnek, sőt néhány komplett garzonlakás is.

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_6.jpg

Mondatnánk, hogy az a pici, amit te annak érzel, de azért vannak egyértelműen ebben a csoportba tartozók. :)

A minik minijei!

Az erkélyek világában az egyik véglet az úgynevezett francia erkély, ami csupán megnevezésével és ajtajával vívta ki magának az erkély titulust, hiszen számos példa van rá, hogy még padlót sem csinálnak hozzá, csak egy korlát van az erkélyajtó külsején a balesetek elkerülése végett. Ebben az esetben nem sokat lehet variálni, inkább a beltérből kell egy hangyányit lecsípni az erkélyesebb hangulatért.

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek.jpg

Szintén ezt a kategóriát erősítik az "egy fős" erkélyek, amik két embernek inkább csak állva kényelmesek, ha le is szeretnétek ülni, akkor érdemes cselhez folyamodni és kis helyigényű bárszékeket választani.

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_4.jpg

Ha a méreten túllendülünk, akkor még a szélesség és a mélység aránya is ott lebeg a fejünk felett, hiszen előfordulhat, hogy nekünk az erkély egyik oldala jóval nagyobb, mint a másik. Erre remek példa a legelső erkélyátalakítós fotó, ha visszagondolsz tudod, amivel a cikket kezdtük.

Csík erkélyek

A hosszban egész jó, viszont mélységre annál is rövidebb erkélyek kerültek ebbe a kategóriába. Egy hangulatos, két fős reggelihez azonban még ők is tökéletes hellyel szolgálhatnak. Nincs is másra szükség csak válassz egy kinyithatós, de dekoratív szék és asztalka szettet!

(Ha nagyobb méretben is tanulmányoznád a fotókat, akkor kattints a válogatásra!)

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_2.jpg

Kocka erkélyek

Se nem túl széles, se nem túl mély, de legalább a miénk (mondhatnák a kocka erkélyek tulajdonosai). Némi színes textília, kényelmes ülő alkalmatosság, egy kevés strapabíró gaz és már kész is, a csendes pihenő ideális helyszíne.

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_3.jpg

A hagyományos hosszúkás erkélyek

A jól megszokott arányú, de kis alapterületű erkélyek a legelterjedtebbek. Lássunk ezekre is néhány jól eltaláltan kialakított példát.

pici_mini_falatyi_erkely_berendezesi_design_otletek_5.jpg

A két szélsőséges típus között található átlagosabb méretűeket alapul véve próbáltam belőni, hogy mik számítanak kis alapterületű erkélynek. Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy neked nagyobb méretű erkélyed van, amint amikkel ebben a cikkben foglalkozunk, akkor még egy kis türelmedet kérem, mert a későbbiekben fogunk foglalkozni a nagyobb méretekkel is, szóval érdemes lesz visszalátogatni. ;)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-05-25 19:03:57 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2514861096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CCnick 2019.05.26. 18:03:28

"Falatnyi erkélyből is lehet igazi oázis!"

A poszt a cimének a cáfolata. Pár virág meg egy kerti szék az nem "oázis" hanem pár virág meg egy kerti szék.

V B T 2019.06.07. 07:56:51

Én többször próbálkoztam ezzel. Kb. az első esőig, viharig ilyen szép. Akkor A vagy elázik minden a picsába, vagy elviszi a szél.... főleg jó olyankor, ha munkaidőben történik, vagy éjjel amikor alszol és esélyed sincs összeszedni a cuccokat és védekezni...

demene 2019.07.13. 16:31:16

@V B T: Pont így látom én is . Nagy teraszom van, délnyugati egyik része, de ha nem vagyok otthon, még a rolós napellenzőt se lehet nyitva hagyni , sem napvitorlát, semmit. Még nagy cserepes növényeket is rögzíteni kell, ha olyan a széljárás. Ezek a képek csak fotózásra készülnek .
süti beállítások módosítása