Társasházi üzenetek, amiket érdemes elolvasni

Lakóközösségben élni nem fenékig tejfel, bizony vannak embert próbáló időszakok és szomszédok. Ha a lakók úgy érzik, hogy nem bírják tovább idegileg vagy fontos üzenetet szeretnének átadni egymásnak tollat és papírt ragadnak és cetliket hagynak a lépcsőházban, hol vicces, hol agresszív köntösbe bújtatva a mondandójukat. Most ezekből fogunk mazsolázni egy kicsit!

feliratos.jpg

Gyakori információátadási forma a társasházak esetében a lépcsőház falára, liftre vagy faliújságra rögzített üzenetek. A kiírások többsége lényegre törő, már-már sablonos és cseppet sem érdekes azoknak, akiket nem érint személyesen, de akadnak kivételek!

Összegyűjtöttük azokat a viccesen kreatív, meghökkentő stílusú  vagy épp tartalmilag furcsának nevezhető kiírásokat, amik futótűzként terjednek a neten. Ha szeretsz ilyeneket olvasgatni, akkor most előtted a lehetőség! :)

A kiírások olykor szabados nyelvezetűek és bizonyos esetekben nem kiskorúaknak való tartalmakra vonatkoznak, így ezeket kéretik figyelembe venni tovább olvasás előtt!

Mert a gyerek felébred...

Vicces fenyegetés, ugyanakkor mégis szívbemarkolóan szomorú kiírás egy édesanya tollából (buzzblogról)

 buzzblog.jpg

Mást is zavar a váratlan vendég...

Bő lére eresztett "hagyjál békén" üzenet

(forrás: panelprogram.eu)

panelprogram_eu.jpg

Így is lehet több parkolóért lobbizni..

18817191_ae48bcc905c96d88b535844a678b37a6_wm.jpg

Időnként azonban nem mag a a lakóknak címzett üzenet az érdekes, hanem a rá érkező reakciók.

Megdöbbentő válasz

Udvarias és teljesen helyénvaló kérés, a válasz mégis hagy némi kívánnivalót maga után.

(forrás: bouvet caféblog)

bc_nagyobb_meretben.JPG

Hosszú, de megéri végigolvasni!

ib2.JPG

Mire gondolt a költő

Vajon a többi ott élő szomszéd rájött, hogy mit szeretett volna közölni a cetli gazdája? Aki érti fordítson legyen szíves nekünk is, mert most csak tippelgetni tudunk, de azt se túl jól!

(forrás: frisss.hu)

friss_3.jpg

Egy társasházban sok minden megtörténhet. Az alábbi üzenetek is erről tanúskodnak.

Téglahordó munkatárs kerestetik! Ja, nem!

 

74nullanulla.jpg

Megpróbáltam elképzelni, ahogy az egyik szomszéd azzal szórakozik a lépcsőházban, hogy téglákat rakosgat egy kiszemelt helyre látszólag ok nélkül.

(forrás: 74nullanulla)

Ezen már mi is csak cincogva tudunk nevetgélni

12748060_bfc6eb33adfc41c7bec6204bb52871a0_wm.jpg

Reméljük a doktori címét nem egerészésből szerezte a hölgy. :) 

Ettől pedig a hideg is kiráz minket

 

gangszleng.jpg

A levél stílusa ad némi okot a mosolygásra, de őszintén hányan lennének rosszul és ugranának fel az étkezőasztal tetejére azonnal, ha velük esett volna meg a fenti "baleset".  Mivel állatbarátok vagyunk reméljük, hogy a gazdi jelentkezett a kígyóért és a megtaláló a csapdába ejtés előtt kiette a fagyit a dobozból. :)

(forrás: gangszleng)

Hát igen, nem kellene mindenkinek bejönni a házba

12748056_2409367e278dac7f52b04d47c41ec076_wm.jpg

Az itt látható társasházi kiírás bejárta már az egész internetet, velem is többször szembejött már, de minden alkalommal elolvasom. A fiatalabb generációnál biztos betalált a szövegezés, de aki esetleg nem tudja azonosítani a felsorolt lények mindegyikét fogadjon el annyit, hogy nem a legkedvesebb népségek a fantasy és sci-fi világából.

Ötletes üzengetésből a most következő lakónak sem kell a szomszédba mennie órákat venni.

Kérdem én, lesz itt csend valaha?

blog_szo5-361x500.jpg

Visszakövetés helyett, élj vele boldogan és használd jó sokáig!

ripost.jpg

Együttérzés a "javából"

ib15.JPG

Nemcsak a másik lakó tömör, de ellenséges válasza kifogásolható, hanem az is, hogy a közös képviselő kollégánál szükséges a nyomásgyakorlás ahhoz, hogy komolyan vegye a tetőtéri lakó problémáját és lépések tegyen. Elkeserítő!

És így a végére álljon itt egy követendő példa is!

Béke, megértés és "szaloncukor"

(forrás: latnodkell.com)

lk_8.jpg

Bár a lakók egymás közötti üzenetei gyakran megmosolyogtató stílusban íródnak nem szabad elfelejteni, hogy a háttérben komoly problémák húzódnak. A kiírásokból remekül lehet következtetést levonni, arra vonatkozóan, hogy melyek a leggyakoribb konfliktus források egy társasházi közösség életében.

Ha nálatok is szoktak mások számára is érdekes vagy tanulságos események történni a társasházban, ne légy rest és ragadj tollat! Írd meg nekünk és mi örömmel fogjuk venni, hogy újabb levelünk érkezett! Nagyon szeretünk ám leveleket kapni! :)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

14 komment
2019-06-05 21:41:22 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9914880126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2019.06.06. 13:16:45

A hangosan dugó nő szerintem több társasház visszatérő kiegészítője. Viszont gyakran kiderül, hogy vendégeit a lakásán fogadó prosti, akinek munkaeszköze a hangja (más kérdés, hogy költhetne a hangszigetelésre, ha már közösségben él).

GGy 2019.06.06. 13:32:14

A háttérben nálad is komoly problémák húzódhatnak.
orkeny-egypercesek.blogspot.com/2011/12/budapest.html

Jossarian 2019.06.06. 13:53:55

Annyira szorakoztato olvasni a kaptarlakok problemait! Koszi a valogatast

lutria 2019.06.06. 14:18:49

A fáradt anyuka igazán kiköttethetné az apukával a csengőt (10 sec alatt)ha nincs rá szükség...

bati67 2019.06.06. 14:42:20

Én nem kikötöttem, hanem egy billenő kapcsolóval (éjjelilámpa kapcsoló?) tettem megszakíthatóvá a csengőnk áramkörét.

2019.06.06. 16:47:41

Nálunk a házak között a fákra lett kitéve egy INGYENES JÓGATANFOLYAM. A kutyatulajdonosoknak szól, hogy felvegyék a kutyaszart.

AnnieC 2019.06.06. 18:34:08

@Treff Bubi: Igen, nekem is úgy tűnik az eddigi társasházi élményeim alapján. Nálunk is van egy hasonló szomszéd lakás, ahonnan először csak az állandó ütemes dübörgésre figyeltünk fel de nem sokkal később megjött a nő hangja is. Ha arra mennének, hogy szaporodjanak, már megállították volna a magyar nép fogyását, az tuti.

AnnieC 2019.06.06. 18:35:01

@lutria: Erre gondoltam én is, hogy tovább tart megírni a cetlit, mint kikötni a csengőt, anyám meg tudta oldani egyedül is, amikor éjszakás volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.06.06. 22:46:17

@Treff Bubi:

"vendégeit a lakásán fogadó prosti, akinek munkaeszköze a hangja"

Eddig azt hittem, valami más a munkaeszközük. :DD

Arra nem gondolsz, hogy a kiáltozása önreklám is lehet. Talán a házból is szerez neki kuncsaftot.

V B T 2019.06.07. 07:54:45

Nekem volt prosti szomszédom panelban, felettem lakott. Általában hqajnalig nyomta az ipart, de volt egy állandó vendége szombat hajnalban, akkor 5-6 között rendszeresen felébredtem a dübögésre és a nő hangjára.
A nő amúgy pornósokat megszégyenítő módon nyögött, visított és kiabált is, hogy bassz, mivan csak ennyit tudsz és társai...

Papp Sanyi 2019.06.07. 12:24:24

A kedvencem: az okos ember nem szemetel, a hülyének meg tilos.

Terézágyú 2019.06.07. 12:41:31

@Jossarian:
"Annyira szorakoztato olvasni a kaptarlakok problemait!"

Még szerencse, hogy a családi házas környéken is ugyanilyen zavaróak tudnak lenni a szomszédok, hogy a nagypofájú kárörvendőknek is lehervad a mosoly a ...

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2019.08.27. 13:32:57

@GGy: engem is szívem ütött, hogy a nyilvánvaló irodalmi utalás (ironikus idézet) emlitetlenul maradt... szomorú, hogyan blogger nem ismeri fel

Reactor 2020.05.16. 15:44:48

Marha jók ezek az üzenetek :D Még akkor is, ha a jórészük szándékon kívül vicces, tényleg nagyokat lehet röhögni rajtuk.
A hozott szalonnás egy az egyben egy Örkény-novellából származik, ahogy már írták, az illető afféle húsvéti tojásnak szánhatta, hogy vajon hányan ismerik fel :)
"Putyog" a beton, ez marha jó :D vagy félreütés, vagy nagyon vaskos tájszólás, vajh melyik?

@V B T: Gondolom nem érzett semmit már, a munkájából adódóan a pótos IFA is meg tudott volna fordulni benne tolatás nélkül...
süti beállítások módosítása