Így kényeztesd a szobacicád!

Megosztod a mindennapjaid legalább egy bársony praclis cicával? Szeretnéd, hogy minél jobban érezze magát és kényelmesen teljen az élete?  Olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, amikkel a lakások még inkább macska barátabbakká válnak. Egy vérbeli cicarajongónak mondhatni kötelező olvasmány! :)

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_9.jpg

Imádott házi kedvenceink kényeztetésébe általában két dolog szokott beleszólni az egyik a tér, mert egy lakásban bizony csak korlátozott helyet fordíthatunk a cicák saját zugára, sajnos. Éppen ezért helytakarékos mégis szuper klassz cica bútorok után kutattunk, illetve a lakás olyan pontjait is bemutatjuk, amikre eddig nem gondoltál potenciális cica bázisként.

Mielőtt azonban elfeledkeznék róla a másik komoly akadály a piszkos anyagiak, amik erősen megnyírbálhatják a terveinket, ha cica wellness részleget tervezünk az otthonunk falai közé. Igyekszünk olyan ötleteket adni, amiket a cicák nagy örömmel fogadnánk. A bolti verziókon felül saját kezűleg is megvalósítható alternatívák is szerepelni fognak a cikkben, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájához leginkább igazodó variációkat.

Vakarózó állomás

Előtted van a kép, ahogy a cicád hozzádörzsöli magát a bútorokhoz? Biztos nagyra értékelné, ha felszerelnél neki egy hasonló önsimogató bázist. Igazán nem nagy dolog elkészíteni, de ő tuti beleszeret majd és sok-sok dorombolással fogja háláját kifejezni.

(A képeket kattintás után nagyobb méretben is megnézheted!)

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_6.jpg

Az külön jó hír, hogy házilag is meg tudod csinálni néhány perc alatt. ;) Mint ahogy ezt a kaparó kaktuszt is. (A jobb oldali a váz, amit aztán be kell zöldíteni. De a tüskéket tessék kifelejteni ám!)

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_7.jpg

Nézzünk egy szintén egyszerű tárgyat, amire eddig biztos nem gondoltál a cicáddal kapcsolatban.

Macska futókerék

Egy magára valamit is adó puha talpú macsek bizony a sok szószos után lemozogja a bevitt kalóriákat, különben Garfield stílusban fogja nyomni hátralévő életét. A kinti cicák több kilométert is megtesznek egy-egy vadászat vagy szomszédos cicahölgyek felkeresése után, de ez nem adatik meg a benti cicáknak. Nekik szükségük lehet egy futókerékre. Mit gondolsz a te cicád szeretné vagy utálná?

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag.jpg

Ha ezt inkább furcsának mint irigylésre méltónak találtad, akkor természetesebb mozgásforma is akad, példának okáért a fára mászás. Igen a négy fal között is!

Macskát a fára!

A macskák imádnak fára mászni ez tény, legalábbis felfelé aztán majd akad egy macsó tűzoltó aki lesegíti őket...legalábbis a mese szerint. Ha arra nincs is lehetőséged, hogy a nappali közepére ültess egy tekintélyes lombkoronával büszkélkedő tölgyfát, attól még meglepheted kedvencedet egy csinos beltéri fa alakú macska bútorral, amit birtokba vehet.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa.jpg

Ezeknek a torony csodáknak persze rendesen megkérik az árát, így a találékony és ügyes kezű gazdáik megalkották a maguk cica szórakoztató állomásait.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_2.jpg

De ha már a magaslatoknál tartunk lássuk milyen magasságokba lehet törni, ha már a cica kényeztetésről van szó...

Mennyezeti játszótér kizárólag macskáknak

Hol máshol lenne elég hely egy társasházi lakásban igazi macska paradicsomot kialakítani, mint a plafonon? Hidd el te úgysem tudnád másra használni, a kis kedvenced viszont bomlani fog érte. :) Még szerencse, hogy ők nem potyogtatnak a fejedre, mint a galambok.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_3.jpg

Ha nem szeretnéd, hogy a függönybe kapaszkodva jusson fel a fenti játszóteréig, akkor viszont egy számodra is elfogadhatóbb útvonalat kell kidolgoznod.

Macska közlekedő

Lépcsősor egyenesen a mennyei macska birodalomig...

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_4.jpg

Falra mászik majd a boldogságtól

Nem kötelező megelégedni egy lépcsősorral, komplett mászófalat is kialakíthatsz neki a nappali falán.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_5.jpg

A kimerítő játék után édes a pihenés.

Cica szundi helyek

A cicák többsége imád lustálkodni különösen, ha ezt egy extra kényelmes és és meleg helyen tehetik.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely.jpg

Ha pedig valami vérbeli különlegességet keresel, akkor vess ezekre egy pillantást.

macskabarat_hely_macska_butor_cica_jatek_kaparofa_diy_barsonytalpu_fekvohely_futokerek_hazilag_macska_fa_8.jpg

 Ha sikerült kiválasztani a kedvencet, akkor hajrá kedves macskások, mindent bele, építsétek is meg!

Az a cicus, aki hasonló kényeztető elemeket tudhat a magáénak biztos nagyon hálás az ő gazdijának. Már csak az ezüst tálcán felszolgált lazac hiányzik.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2019-09-01 19:52:42 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7415034922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2020.06.14. 14:46:38

Cafka cica, beste kokott népség, jobb dolguk van, mint sok embernek...
:D
süti beállítások módosítása