Lenyügöző téli erkély dekorációk pár lépésben

Tavasztól késő őszig csodálatos virágpompa borítja be az erkélyeket, ami szemet gyönyörködtető látvány, de a téli évszakkal, mintha az összes balkon a legrosszabb arcát mutatná. Pedig ennek nem kell így lennie!

teli_erkely_dekoracio_otletek_tippek_design_trukkok_hidegallo_csapadekallo_dekor.jpg

Vendégsereget vársz és szívesen kortyolgatnál a friss levegőn egy kis forralt bort (netalántán még egy cigit is elszívnátok) a barátokkal, amíg váltatok egymással néhány szót a többiektől távol? Igen ám, de a csupasz, elhanyagolt és zord téli erkély bizony lelombozó látvány és hamar bemenekültök majd a nappaliba és nem az időjárás miatt. Ha pedig árulod az ingatlant egyenesen bűn kiaknázatlanul hagyni a lakásnak ezt a részét és szégyenlősen pirulva inkább másféle irányítani az érdeklődök figyelmét!

Ne rejtegesd tovább az erkélyed, hanem légy rá büszke, hogy nálad még az évnek ebben a szakában is varázslatosan fest! Mutatok néhány klassz erkély dekorációt, ami ilyenkor is megállj a a helyét!

Mire figyelj mielőtt nekiállsz!

A küldetés nem egyszerű, hiszen télálló dekorációra lesz szükség, azaz hideg és lehetőleg csapadékálló megoldások kellenek majd és az sem hátrány, ha kompenzálni tudják a kint sötétséget. Érdemes számításba venni, hogy a látogatók érkezése előtt mennyi időt vagy hajlandó tölteni a látványelemek (pl. párnák, takarók stb.) alkalmankénti kipakolásával! Vagy feltétlen csak olyan dekorelemekre vagy nyitott, amik fixen kint lehetnek, ha esik, ha fúj?

Ameddig te ezen tűnődsz én mutatok neked néhány fantasztikus kivitelezést, amit egy csettintéssel szívesen a saját balkonomra is elrepítenék!

teli_erkely_dekoracio_balkon_szep.jpg

Érdemes a képeket részletekbe menően megvizsgálni és az egyes dekorelemeket egyesével jóváhagyni (vagy elvetni) a saját  erkély szépítő kompozíciód esetében. Nézz szét az otthoni "kacatos fiókban", hogy mi mindent tudnál felhasználni annak érdekében, hogy szívmelengetőbb legyen a látvány, ha kilépsz a teraszajtón! Gondolok itt például az olyan klasszikus téli kiegészítőkre, mint a régi korcsolyád vagy a gyerekek kinőtt (fél pár) kesztyűje!

Hagyd magad inspirálni!

A karácsonyról megmaradt áruk leértékelt részlegein is érdemes körülnézni, mert nemcsak az ünnephez kapcsolódó holmik szoktak ott sorakozni! Persze megannyi egyéb ihletésű saját dekorelem is készülhet...

teli_erkely_dekoracio_balkon_szep_toboz_fenyo_latvanyelem_2.jpg

Elárulok egy titkot. A valóban igényesen kidolgozott művirágok is kész aduászok, amikor téli erkély dekorálásról van szó. Így egy csomó mikulásvirág is kikerülhet a zimankóba csak úgy mondom. ;)

Használj minél több tobozt és fenyő(ága)t!

A hólepte erkélykorlát sem jelenthet problémát, ha faágakból vagy éppen fahasábokból készítettél mutatós díszeket az erkélyre. Emlékezz csak vissza a korábban mutatott képekre, amikor csinos kis falnak támasztott farakás alapozta meg a hangulatot. Ne félj a csapadéktól, sőt még jól is fog állni neki néhány hópehely, akárcsak a  fenyőknek. A toboz szintén a téli kép velejárója, szóval használd bátran!

teli_erkely_dekoracio_balkon_szep_toboz_fenyo_latvanyelem.jpg

Ne feledkezz meg a fényről!

A téli komor hangulat jó részben a sötétnek köszönhető. Mit lehet ez ellen tenni? Hát fényfüzéreket, hangulat lámpásokat és megannyi egyéb fényforrást telepíteni az erkélyre, ami percek alatt elkápráztat majd a kintlétek során.

teli_erkely_dekoracio_balkon_szep_feny_2.jpg

Ha pedig neked beépített erkélyed van, akkor a lehetőségek még szélesebb tárháza nyílik ki előtted és a hóállóság máris elhanyagolható. Előkerülhetne a szőrmék és bundák (persze nem igaziak, mert a medve azért nem rajong) és a vastag takarók. Nézd csak mit ki lehet hozni némi elszántsággal ebből a picike lakásrészletből!

teli_erkely_dekoracio_balkon_szep_2.jpg

Most, hogy ilyen pazar látvánnyal vár az erkélyed, már a mínusz fokok sem tarthatnak majd vissza attól, hogy minden nap kimenj egy kicsit kiszellőztetni a fejed vacsora után az erkélyre.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-01-10 19:45:15 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6215402752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása