5 fantasztikus társasjáték az otthon maradás kiélvezéséhez

Most sokan otthon ülünk. Vajon mit lehet ilyen körülmények között csinálni, ami az egész családnak szórakoztató lehet? Társasjátékozni! Itt van néhány remek játék, amit imádni fogtok!

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_4.jpg

Gyerekkorunkban még a Gazdálkodj okosan és a Monopoly volt a nagybetűs társasjáték, ezt lehetett kapni. Manapság azonban a kínálat határtalan, több ezer társasjáték létezik, sokat fejlődött ez a piac is az utóbbi években. Azok számára, akik régóta nem ültek az asztal köré játszani érdemes megismerkedni a modern játékok világával és a széles választékból kiválasztani azokat, amiknek a technikája, látványvilága és témája szimpatikus, mert egy igazán különleges és családösszehozó élményt nyújt a társasjátékos időtöltés.

Hogy megkönnyítsük a döntést, hogy melyik konkrét társasjáték kerüljön haza, most kedvcsináló jelleggel, röviden bemutatunk néhány gyöngyszemet, amit mi magunk is imádunk.

Villámjáték, nagy élvezet

Kell egy játék, ami nem tart órákig? Kevés az idő, mégis jó lenne játszani valami remek játékkal? Itt a megoldás!

Az elveszett kincsek tengere

"Játszunk még egyet!" Bár a most ajánlásra kerülő kártyajáték 10-20 perces játékidővel bír, szinte minden alkalommal a fenti mondat zárja, így több kör is lemegy belőle, mire lekerül az asztalról.

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_elveszett_kincsek_tengere.jpg

Tengeri kalózokhoz köthető 10 különböző tárgyat kell begyűjtenünk és közülük a kategóriáján belüli legnagyobb pontértékű lapok összegével összekalózkodnunk a legnagyobb vagyont. Igen ám, de a lapokat begyűjteni nem is olyan egyszerű, mert egymás után húzva időben kell leállni. Aki túl sok lapot szeretne zsákmányolni, végül ki fog húzni két egyformát és akkor a körében összehordott összes lapot elbukja. A kapzsiság itt valóban főbűn, jól gondold meg mennyi kincset próbálsz meg elorozni a többiek elől különben üres kézzel távozol majd!

Ha mindezek nem tennék elég izgalmassá, minden tárgynak saját képessége van, amikkel pl. lophatunk az ellenfelünk lapjaiból vagy bepillantást nyerhetünk a jövőbe, azaz a soron következő lapba. Ráadásul a játék számos játékvariánst és karaktert tartalmaz, akik még veszélyesebb vizekre kormányozhatják a kihívást keresőket. 2-4 fő részére is rendkívül szórakoztató bátorságpróbára emlékeztető játék, ami a maga 60 zsákmánykártyájával önfeledt perceket okoz a család bármely tagjának.

Ára: 2800-3700 Ft

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_elveszett_kincsek_tengere_2.jpg

Egy az egy ellen

Egy kisebb háztartásban nagyon praktikusak a két fős társasjátékok, illetve akkor is igazi megváltásnak számítanak, ha azt szeretnéd, hogy a két gyerkőc csendben foglalja el magát a szobájukban, amíg te home officeban állsz helyt a nappaliban.

Patchwork

Egy könnyed, gyorsan tanulható, egyszerű szabályrendszerű társasjátékról van szó, ami tiritarka színkavalkádjával elvarázsolja a játszani vágyókat.

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_patchwork.jpg

A játékban takarót kell "varrni", az asztalon lévő színes foltokból, meghatározott szabályok betartása mellett. Egy tetris típusú játék, aminek a célja, hogy az előttünk lévő négyzetrácsos táblát kell a lehető legkevesebb üres lyukkal kitölteni, mert a hiányosságért pontlevonás jár a végén. Bezzeg a ruhaanyagon található gombok a legjobb barátaiddá válnak a játék alatt.

Kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató és kihívást jelentő játék, átlagosan 20-40 perces játékidővel.

Ára: 5000-7000 Ft

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_patchwork_2.jpg

7 Csoda Párbaj

Az előbbinél egy picit komplikáltabb játék, így ez már tíz éves kortól ajánlott. A méltán népszerű alapjáték két főre átültetett kis testvére.

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_7_csoda_parbaj.jpg

Ebben a kártyajátékban egymás ellen vetélkedtek, hogy kinek sikerül felépíteni a legtöbb pontot jelentő ókori várost. Lehet gyűjteni a különböző kulturális helyszíneket, de a katonai erőfölény is győzelemre vezethet.

A párbaj három körön keresztül zajlik, ahol egy látványosan kiterített, központi pakliból felváltva vásárolhattok (vagy adhattok el) olyan helyszíneket, amikből egy város állhat pl. könyvtár, amit a saját városotok paklijába kell letenni. A városépítésének kb. 30-40 percében figyelmet kell szentelni a világ csodáiból azoknak az látványosságoknak is, amik neked jutottak, hiszen nagy előnyt jelentenek a felépítőjüknek.

Ára: 6500-8200 Ft

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_7_csoda_parbaj_2.jpg

Egységben az erő

Kicsit másabb vizekre evezve most olyan játékok következnek, ahol a játékosoknak össze kell dolgozniuk, hiszen ez a győzelem kulcsa. Következzenek a kooperatív játékok!

A tiltott sziget

Ez a társasjáték egy három különböző, de nagyon hasonló társasjáték család legelső és egyben legkönnyebb tagja.

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_tiltott_sziget_1_2.jpg

A játékosok különböző karakterekkel játszanak, akik speciális képessége nagymértékben hozzájárul a győzelemhez. A társasjáték megnyerésének feltétele, hogy megszerezzék a négy nagy hatalmú kincs mindegyikét, majd biztonságban elhagyják a folyamatosan süllyedő szigetet.  Bár a szerencsének is nagy ráhatása van a játékra, de a bölcsen megválasztott csapatjátékos döntések az egyetlen kiút, ami sikerrel zárulhat.

Ára: 5200-7000 Ft

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_tiltott_sziget_2.jpg

Underground panic/ Ürgefrász

Ez a magyar fejlesztésű társasjáték, nemcsak a címében cuki. A félkooperatív társasjátékok csapatát erősíti, ami azt jelenti, hogy bár a játékosoknak a játék alatt össze kell fogniuk és egymást segítve jutnak előrébb, azért mindenkinek figyelnie kell a saját érdekére is.

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_urgefrasz_underground_panic.jpg

Ebben a játékban mindenki ürgékkel van, akiket kiöntenek a járataikból, de miközben meglehetősen kapkodva igyekeznek elhagyni a lakhelyüket és a biztonságos kijáratok egyikén elhagyni azt, teletömik a pofazacskójukat, mindenféle finomságokkal és kincsekkel, hogy azokat magukkal hozva győzelemre segítség a játékosokat.

Jól vigyázzatok, mert amelyik ürgét utoléri a víz az tovább fog sodródni a járatban, de nem feltételen abba az irányba, aminek ti örülnétek, ráadásul az ürge "úszását" minden játékos megszenvedi, mert sérülés (mínusz) pontokat kaptok érte, szóval tartsátok szárazon a kis rágcsálókat kb. egy órán keresztül!

Ára: 7800-9500 Ft

tarsasjatek_ajanlo_mivel_jatszunk_kartyajatek_gyerek_jatek_idotoltes_6.jpg

A társasjáték vásárlás kétségtelenül nem olcsó mulatság, de tekinthető egy szabadidős tevékenységbe fektetésnek, ami bár többe kerül, de jóval több órányi élményt is ad, mint például egy film a moziba, ami most egyébként sem látogatható.

Ha a fent bemutatott játékok közül valamelyik felkeltette az érdeklődésedet, akkor biztos örülni fogsz neki, hogy sok cég vállal házhoz szállítást akár másnapi kiszállítással is, így nem kell sokat várnia a családnak, hogy megérkezzen az önfeledt kikapcsolódási lehetőség. Jó társasjátékozást a kívánok!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-03-23 14:53:06 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9015547244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása