102 fürdőszoba 5 különböző színben

Fürdőszoba felújítást tervezel, de még nincs meg az ideális szín és design? A most következő válogatással rálelsz majd a tökéletesre!

furdoszoba_szin_csempe_valasztas_kombinacio_trendi_modern_lakberendezes_arnyalat_foto_kep.jpg

A most következő percekben 102 mesésen szép fürdőszoba fotóval foglak elkápráztatni. A mostani cikkben a fürdőszobák színére helyeztük a hangsúlyt, de felhívnám a figyelmedet a hidegburkolatok alakjaira, mintázataira illetve a fürdőszobán belüli elhelyezésükre és keverési arányukra.

Ezek megfigyelésével közelebbi képet fogsz kapni arról, hogy számodra milyen álmaid vizes helyisége, ami különösen hasznos, ha fürdőszoba felújítást tervezel a közeli vagy épp távolabbi jövőben.

Patyolat fehér

A fehér a tisztaság és a rendezettség benyomását kelti, igazán előnyös választás, ha fürdőszobáról van szó. A fehér fürdőszobában az a legjobb, hogy az időnkénti apró kiegészítők cseréjével egészen új fürdőszoba összhatást kaphatunk. Nem kell azért aggódni, hogy kimegy a divatból, vagy hogy eladáskor a vevő a fürdőszoba különcsége miatt fogja meggondolni magát. 

(A fürdőszoba fotókról készült galéria megtekintéséhez kattints az adott szín borító fényképére!)

Amiatt sem kell fájjon a fejünk, hogy egy fürdőszoba csempéket forgalmazó boltban ne tartanánk legalább ötféle minőségű, alakú, fényességű variációt a hófehér csempékből. Ráadásul sok helyen a fehér csempe pont az egyszerűsége (és népszerűsége) miatt nagyon kedvező áron kapható, így több maradt a családi kasszában a fürdőszoba más elemeire. Cserébe viszont maximális ápolást követel, mert a legkisebb folt is olyan szembetűnő mintha piros felkiáltójel mutatna rá.

Tipp: Ha megfigyeled a fenti képeket, akkor láthatod, hogy a hagyományos négyzet csempe alaktól eltérő csempéket gyönyörűen kiemeli, ha a fuga szürke vagy fekete.

Természetes zöld

A zöld szín alapvetően a természetre és a nyugalomra emlékeztet. Kevésbé gyakori a vizes helyiségeknél ez a színválasztás, talán a víz-zöld kombináció az algás vizet juttatja eszünkbe, pedig számos árnyalatának hála csodálatos zöld színeket is találhatunk a csempe és festék piacon, így kár lenne egyből leírni. Fehér színnel kombinálva szinte elronthatatlan az összkép. 

Mustáros narancs

Ez nem egy bizarr recept eleje, hanem a most következő színek leírása. Élénk és vidám színnek számít a narancssárga. Árnyalattól függően a legtöbb lakás stílusába könnyen beilleszthető.

Lila

Elsőre csábító lenne átugrani ezt a bekezdést, pedig ha jóízléssel párosul a lila szín igencsak helytálló választás lehet a fürdőszobába is. A visszafogottan elegáns hatás épp úgy elérhető vele, mint a bohókás és fiatalos. Azoknak, akik szeretnének virágmintát is csempészni a kád vagy tükör köré, különösen szerencsés ezt a színt előnyben részesíteni. 

Csillogó fekete

Elegáns, merész, különleges. Ezek a szavak jutnak először eszünkbe, ha egy fekete fürdőszobát látunk. Biztos kézzel ugyanakkor óvatosan kell adagolni a feketét, ha fürdőszoba designról van szó, mert a lélegzetálló hatás könnyen depressziós komorságba fulladhat, de ha tervező érti a dolgát, akkor az eredmény magáért beszél majd.

Az erős és jól pozicionált fényeknek még soha nem volt akkora jelentőségük, mint egy fekete fürdőszoba esetében.

Bár legtöbbször ha egy fürdőszoba színének kiválasztásáról beszélünk, akkor automatikusan a csempe ugrik be először, de a fal festett színe és a bútorok színe is épp annyira meghatározó eleme lehet ennek a picike helyiségnek, mint a hidegburkolatok.

A cikknek nem volt célja a fürdőszobák méretének, alakjának és egyéb adottságainak figyelembevétele, mert mindezektől elvonatkoztatva is inspirálhatnak téged egy hasonlóan szép, de már saját fürdőszobára átalakíthatott felújítási tervre.

Ha most nem találtad meg a szívedhez leginkább közel álló színt, ne csüggedj, mert hamarosan érkezik pl.a kék és a barna szín is egy hasonló válogatásban, de rajtuk kívül is lesz még sok másik fantasztikus szín variáció is.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

5 komment
2020-04-15 18:14:05 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7515614912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2020.04.16. 18:35:58

A lilák nem szépek, a feketék meg nem előnyösek. A fehérek túl vakítók. A zöld és narancs tűnik a legharmonikusabbnak. De egész más a kinézet nappali fényben és különböző lámpa világításoknál.
Tetszenek a nem négyzet alakú csempék, amikből fura mintázatokat lehet kirakni.
A WC-nek semmi keresnivalója a fürdőszobában. A jó szellőzés (ablak, szellőzőnyílás) fontos a fürdőszobában, hogy ne párásodjon be, ki lehessen szárítani és ne penészedjen be. Viszont még sosem láttam olyat, hogy erre külön ügyeltek volna a tervezők, kivitelezők. Gyakorlatilag minden fürdőszoba egy szűkös szaunának van tervezve. Kevés benne a hely, nincs hová rakni a mosógépet, centrifugát, szennyeskosarat, polcokat, szekrényeket a különféle holmiknak, tisztítószereknek. És csak elvétve fordul elő, hogy két ember egyszerre elférjen benne súrlódás nélkül.

TarVez 2020.04.16. 20:47:00

@steery: No igen, a WC... annak mindig külön kellene lennie. Sok lakást - házat luxus kategóriaként hirdetnek meg, de a fogkefédtől két arasznyira húzod le a slozét... :D

Bunkóné Barom Ildikó 2020.04.16. 21:41:37

Köszi, de maradok a budinál..:)

Bunkóné Barom Ildikó 2020.04.16. 21:43:20

@TarVez: Sok helyen van külön wc is, meg a fürdőszobában is van egy. Ritkán , de előfordul, hogy két embernek is sürgős.:)

TarVez 2020.04.18. 16:10:45

@Bunkóné Barom Ildikó: Ha nem ég a ház (vagy hogy is fogalmazzak), higiéniai okokból nem használnám a fürdőszobait, maximum pakolnék rá. :-) De azért néha tényleg nem ártana, ha lenne egy második :D
süti beállítások módosítása