Eladnád a lakásod? Elő a kamerát!

Szeretnéd minél előbb eladni a lakásod, de egyre nagyobb nehézségekbe ütközik az érdeklődőknek a lakás bemutatása? Ez többé nem jelenthet akadályt!

covid_korona_virus_lakas_eladas_ingatlan_piac_borito.jpg

Az élet bár alaposan megváltozott a korona vírus megjelenése óta, de attól még nem áll le. Ha lakhelyet váltanál és a jelenlegi ingatlanodnak új tulajdonost keresel, akkor minden bizonnyal észrevetted, hogy egyre problémásabb a lakás bemutatása az érdeklődőknek. Az egészségügyi kockázat miatt az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, a kijárási korlátozás pedig a megtekintésre szánható idősávot is jelentős mértékben lecsökkenti az egyébként is zsúfolt hétköznapokon. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbben ódzkodnak a gondolattól, hogy az otthonukba idegeneket engedjenek a mostani helyzetbe.

A jó hír, hogy van megoldás! El tudod adni a lakásodat úgy is, hogy a lehető legkevesebb embert engeded be az otthonodba és még a bemutatásra szánt időpontok sem fogják megkötni a kezed.

Ingatlan hirdetési gyakorlat

Az már megszokott, hogy az ingatlanpiacon, hogy az eladásra kínált lakásokról fényképeket és tervrajzokat osztanak meg a hirdetésben a tulajdonosok néhány alapvető információ kíséretében. Ezt követően általában felhívnak az érdeklődők és időpont egyeztetés után személyesen bejárják az ingatlant és döntenek a megvételről.

Megrázó tény, hogy az érdeklődők egy jó része már az első percben eldönti, hogy nem fogja megvenni az adott lakást vagy eleve is csak inkább tapogatózó, ingatlanpiaci felmérési vágyból keresett fel, még nem érett meg benne az elhatározás, hogy igent mondjon egy megnézett lakásra.

Készíts videós lakásbemutatást!

Ha szeretnéd elkerülni, hogy a fenti bekezdésben taglalt embereket személyesen is körbe kelljen vezetned az otthonodban, akkor iktass be egy plusz lépcsőfokot a hirdetés és a találkozás közé. Készíts egy videót, amiben bemutatod és körbevezeted a potenciális vásárlókat az ingatlanodban!

covid_korona_virus_lakas_eladas_ingatlan_piac_borito_1.jpg

A videó elérhetőségét pedig oszd meg azokkal, akik az első kapcsolatfelvétel után szeretnék megnézni a lakást. Ha a videós körbevezetés után továbbra is fenntartják a vásárlási szándékot és valóban komoly vásárlóknak tűnnek, akkor a továbbiakról már tudtok utána egyeztetni.

Hála ennek a módszernek a komolytalan vásárlók és a tétovázók anélkül morzsolódnak le, hogy neked különösen sok időt és energiát kellene rájuk fordítani egyesével, ha tetszik egyfajta szűrőként fog működni az eladási rendszerben, ami nem mellesleg az egészségedet is védi jelen helyzetben.

 Ez a fajta lakás bemutatás kiemel a tömegből és emlékezetessé fog tenni, ráadásul alaposnak, körültekintőnek és modernnek fogsz tűnni a segítségével, a leendő üzleti partnereid szemében.

Ezekre figyelj a videóval kapcsolatban

Mielőtt nekiállnál videózni, takaríts ki és rakjál rendet a lakásban! Hidd el sokat ront az összképen a fotelben tornyosuló ruhakupac vagy a mosatlan edények sokasága a konyhában! Pénzt, ékszereket, a lakás széfjének biztonsági kódját stb. azért ne mutasd meg a felvételen, de gondolom ezt mondani se kell.

A videós lakásbemutatásnak akkor van értelme, ha jó minőségű, de legalábbis kivehető minőségű felvételt tudsz készíteni. Ennek eszköz igénye is van, de a mai korban ez kevésbé jelent kihívást. Viszont ne feledkezz meg a fényekről sem, világosban és megvilágított helyiségekben készíts videót!

covid_korona_virus_lakas_eladas_ingatlan_piac_borito_4.jpg

 A videót a bejáratiajtótól kezd és tarts egy logikai sorrendet a lakás bejárása alatt!

Lehetőleg akkor forgass, amikor a család többi tagja házon kívül van, nem pedig akkor amikor a kicsik nyűgösek a kialvatlanságtól és igyekeznek szétszedni a lakást.

A videó készítése közben emlékeztesd magad, hogy az érdeklődők a lakás adottságaira kíváncsiak és azokra a bútorokra, amiket a lakás részét képezik és eladás után is ott maradnak majd! Ne hagyd a kamerát hosszasan időzni egy szobanövényen, a plafon sarkán vagy kizárólag a kanapét mutatva, ha azt viszed majd magaddal! Ellenben az ablakokra, a radiátorokra és a parketta állapotára a legtöbb vásárló kíváncsi.

A mozdulataid ne legyenek kapkodósak, lehetőleg minél kevésbé rángasd a kamerát!

Az egyes helyiségek bemutatása közben pedig beszélj azokról az információkról, amiket a hirdetésbe nem írtál le, de fontosak és a legtöbben rá is szoktak kérni pl. mikor volt felújítva a lakás, milyen tájolású az otthonod, mennyi a közös költség havonta stb. Artikulálva és jól hallhatóan mond el az információkat a lakásról!

covid_korona_virus_lakas_eladas_ingatlan_piac_borito_3.jpg

Ha szeretnél még professzionálisabb lenni a videós körbevezetésben, akkor a neten lehet találni olyan oldalakat, akik extra szolgáltatásokkal segítik a videós értékesítést pl. ez az oldal is. Létezik pl. babaház perspektíva, amivel az érdeklődök még inkább el tudják képzelni a lakás alaprajzát. Hogy ilyenekre szükséged van-e annak eldöntését rád bízzuk!

Az ingatlan adás-vétel mindig egy nehéz időszak, amihez sok türelem és rugalmasság kell, de ebben a covid időszakban különösen fontos, hogy odafigyelj a részletekre és a céljaid elérésén túl az egészséged megóvására is gondolj!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2020-11-30 16:34:51 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2616307582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gösser söralátét 2020.12.01. 05:45:00

A járvány sok csipát felnyit. Emberkék rájönnek, hogy saját maguk is el tudják költeni a néha súlyos milliókat amiket az ingatlanos a semmire lenyúl.
süti beállítások módosítása