4 módszer, hogy minél kevesebb gonddal letudd a karácsonyfát

Ez a cikk most azoknak szól, akiknél még lakáson belül van a karácsonyfa illetve, akik szeretnek jót mosolyogni mások baján ötletein. :)

gary-bendig-uzkr3zt_aig-unsplash.jpg

Igaz, hogy a vízkereszt január hatodikára esik, amin már túl vagyunk, de legtöbben nem a hét közepén szeretnek nekiállni lebontani a karácsonyfát és elcsomagolni a karácsonyi dekorációt, hanem inkább a hétvégére (vagy tovább) halasztják a dolgot.

Számos extra kreatív módszer létezik a karácsonyfa lakásból való eltüntetésére, mi most ezek közül emelnénk ki néhányat, amik legtöbbször társasházak esetén fordulnak elő.

christmas-tree-3811447_640.jpg

Ki ne szeretné a meglepetéseket?

A fenti címet tovább gondolna, miért ne állíthatnád be a karácsonyfádat a liftbe miután eldöntötted, hogy neked személy szerint nem kell többet a saját otthonod falai között. Tedd be, majd hagyd magára és előbb-utóbb meg fog oldódni a karácsonyfa sorsa.


Legalább nem zsúfolódnak össze a szomszédok, így covid idején a picike liftben, hiszen egy ember is alig-alig tud tőle beszállni. Arról nem is beszélve, hogy milyen mókás lesz, amikor a szomszéd Fifikéje lábát fölemelve fának azonosítás után, a kiszáradt liftben utazó kóródat megjelöli.

Elő a gyufát!

Száraz is a karácsonyfa, így cipelni se kell egyszerűen kapd elő a gyufát és gyújtsd fel! Egy kupac hamut könnyű összesöpörni jeligével. Bár több helyen figyelmeztetnek, hogy a magas gyanta tartalom miatt a kéménynek és a kályhának sem tesz jót a fenyő, de kész szerencse, hogy ebben az esetben a nappali közepén végezve a rituálét egyikkel sem lesz gondod. Ha félsz, hogy egy szálnál több gyufát kellene elpazarolnod a művelethez mehet a csomagolópapír és a nagypapa 99 fokos pálinkájából is egy kupica mellé. A fa is eltűnik, meleg is lesz a lakásban, mi baj történhetne?!

giphy.gif

Raktározd el későbbre!

"Mi, hogy tele van a közös tároló? Az ki van zárva, tuti belefér még ez a karácsonyfa! Ja, hogy ez nem műfenyő? Hátha lehet még használni valamire, tegyük el."

A pincében való parkoltatás különösen akkor remek ötlet, amikor egyébként is sok a holmi a közös tárolóban, így legalább nem lesz magányos szegény karácsonyfád, amíg legközelebb érte megy valaki. Valaki, mert néhány hónap múlva nálatok egyébként is esedékes a költözés...az új tulaj meg majd eldönti, mit akar vele kezdeni, már ha rájön, hogy az hozzá tartozik és nem fog 80 évig ott lakni, akkor meg akár már egy múzeum is igényt tarthat rá.

Ajándékozd el!

Bár a legtöbb ajándék karácsonykor talál új gazdára, mindig van valakinek születésnapja, névnapja vagy valamilyen évfordulója. Lepd meg szomszédodat azzal, hogy az ajtaja mellé támasztod a leselejtezett karácsonyfádat! Elvégre számos (újra) felhasználási módja van a régi karácsonyfáknak és ezzel a módszerrel még nem is korlátozod a kreativitását, sőt hozzájárulsz az önkifejezésének eddig kiaknázatlan területeihez.

Az ajándékot még jobban célba talál majd, ha nem az ajtó mellé, hanem közvetlenül a bejárati ajtó lapjára döntöd, lehetőleg éjjel, így a reggeli munkába induláskor garantáltan szembesülni fog a páratlan gesztusoddal.

Remélem mindenki rájött a cikk olvasása közben, hogy ez egy szarkasztikus hangnemben megírt írás volt (aminek persze semmi valóság és/vagy tapasztalati háttere nem volt) és semmilyen körülmények között nem ajánljuk a fenti technikák alkalmazását, sőt a kerülésük egyenesen célszerű.

sarcasm.gif

Aki valói és praktikus módszerekre vágyik karácsonyfa kidobás tekintetében kattintson ide a korábbi cikkünkre, amiben ezeket boncolgatjuk.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2021-01-07 19:42:46 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr416376270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bradley 2021.01.09. 15:32:37

Az éjjel ajtólapnak döntős módszert régen gimiben megcsináltuk egyik tanárunkkal.
Nem tudom, mennyire örült neki, nem buktunk le, mindenesetre a következő tanítási nap nagyon vissza kellett fogni a mosolygásunk, amikor megláttuk.
süti beállítások módosítása