Nagycsaládosként így alakítsd ki a gyerekszobát, ha csak egy van belőle!

3 vagy 4 esetleg 5 gyerkőc van a családban? Közös szobájuk lesz, de az ágyak elrendezése komoly fejtörést okoz? Mutatjuk a lehetséges megoldásokat!

nagycsaladok_agy_elrendezes_gyerekszoba_otletek_olcson_3_4_5_gyerek_emeletes_agy_gyerekszoba_butor.jpg

Elérkezhet egy család életébe az a hosszabb-rövidebb időszak, amikor a gyerekeknek osztozniuk kell egy gyerekszobán, akkor is ha hárman, négyen vagy esetleg öten vannak testvérek. Egy vagy két bocs esetén még viszonylag könnyen megoldható a dolog, de ha többen vannak a csemeték, akkor bizony a térkihasználás már komoly kihívássá válhat. Ebben fogunk most segíteni és olyan gyerekszobákat mutatunk, ahol a gyerekszobában az ágyak a lehető legideálisabban lettek kialakítva.

Függesztve egymás fölött

Amennyiben a ház szerkezete elbírja, akkor a négy ágyikót fel lehet lógatni egymás fölé. Látványos megoldás, a teret nem foglalják el nagy bútoralkatrészek, így szellősebbnek tűnik. Arra azonban érdemes figyelni, hogy fel tudjanak ülni a bocsok az ágyban anélkül, hogy bevernék a fejüket és ezzel felkopognának a fent alvókhoz.

bunk-beds-suspended-from-ceiling-with-rope.jpg

Rendezett sarok kihasználás

Szép rendezetten be lehet tenni a gyerekágyakat a szoba sarkába. Ha teszel fel függönyt a kiságyak elé, akkor még a privát szférája is lehet a kicsiknek pizsamaosztás után.

(Kattints a borítóképekre, hogy még több hasonló ötletet mutathassunk!)

Sarok ágyak szintkülönbséggel

Az előbbi sarokba rendezett ágyak csoportjánál kissé bohókásabb, de szintén praktikusan berendezhető gyerekszoba megoldás, hiszen játszósarok vagy tárolószekrény kerülhet az egyik ágyacska alá.

Kihúzható ágy másképp

Ki ne találkozott volna már kihúzhatós kanapéval? Igen ám, de ezeknek a kihúzhatós alvóhelyeknek van egy  különleges képessége, még pedig az, hogy 3 vagy 4 gyerkőc számára is tudnak egy-egy saját szintet biztosítani, mégsem foglalják el a fél szobát. Irigylésreméltó nem igaz?

És azt mondtam már, hogy más mennyezet közeli ágyakkal is remekül kombinálható? ;)

Klasszikus emeletes ágy

Az egyik legkedveltebb eleme a több fős gyerekszobáknak a klasszikus emelet ágy, ami így természetesen erről a listáról sem maradhatott le. A belmagasságtól, a szülők döntésétől és a gyerekek számtól függően akár három szintes is lehet. Némi átgondolással még a rácsos kiságy is beférhet a sorba a legkisebb bocs számára.

Ha van rá elég  tér érdemes átgondolni az eltolt változatát az emeletes ágynak, hiszen rendkívül mutatós ez a fajta ágy elhelyezés is.

Egy sima, egy fordított

Szemet gyönyörködtető és egyben nagyon bájos gyerekszoba berendezésnek számít a most következő fotókon lévő kivitelezés. Bár a fényképeken hasonló a bútor, mégis mindegyikben van egy-egy apróság, ami igazán figyelemreméltó. Nézd meg őket alaposan!

Katonásan a fal mellett

Nincs semmi extra ezekben az ötletekben, mégis olyan jó érzés rájuk nézni. Ha van elég hosszú falszakasz ehhez a megoldáshoz, akkor minden bizonnyal kitűnő választás lenne számotokra is. Vajon melyik ágyért menne a verekedés a fiúk között a bal felsőért vagy a jobb alsóért?

Hol máshol mint a szoba közepén?

Szinte kivétel nélkül mindig igyekszünk az ágyak hosszabbik oldalát a fal mellé állítani, de mi van akkor ha felrúgod ez az egyszerű lakberendezési szabályt? Lesz belőle valami nagyon egyedi, nagyon izgalmas különösen, ha pl. megbolondítod egy fém, rácsos borítással. Az ágyak kellően nagy szoba esetén még is így körbejárhatók.

5642faad43648f2d76114fad288d948f.jpg

Öt gyerek esetén...

Szép megoldások léteznek öt gyerkőc elhelyezésére is egy szobában. Ezen a három képen a fenti modellekhez hasonló, de öt gyerekre tervezett megvalósítások láthatók.

A fenti gyerekszoba kialakításoknál most kimondottan az ágyak elhelyezésére koncentráltunk, hiszen a gyerekszobában ezek a bútorok foglalják az egyik legtöbb helyet, minden más pedig hozzájuk igazítható. Attól függően, hogy milyenek a leendő gyerekszoba paraméterei remélem sikerül megtalálni a leginkább hozzátok passzolót. Ha pedig már megvan az igazi, akkor mutasd meg facebook oldalunkon, hogy megcsodálhassuk mi is!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2021-02-16 13:31:07 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6916429236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása