Szívmelengető meglepetés a társasházi faliújságon

A társasházi közösséget melegszívű tagok is gazdagítják. Íme egy kedves történet egy figyelmes lakó ajándékairól.

rajzolas_alkotas_tarsashaz_faliujsag_kedvesseg_szomszed.jpg

A mai rohanó világban legtöbbször a közvetlen szomszédainkról is alig tudunk valamit, ha mégis az általában valamilyen negatív tulajdonság például, hogy sokat zajong vagy, hogy sáros cipővel folyton összemászkálja az emeleti folyosót. Minden bizonnyal a legtöbb lépcsőházban vannak kellemetlenséget okozó lakók, de ne feledkezzünk meg arról, hogy mi sem vagyunk tökéletesek. Mindenki számára ott a lehetőség, hogy egy picit jobb emberré váljon, hogy másoknak kellemes meglepetést okozzon!

Az itt-ott feketével tűzdelt szürke egyhangúságból időnként kiemelkedik egy-egy üde színfolt, valaki, aki igyekszik mások életét egy picivel boldogabbá tenni. Az illető nap mint nap azon munkálkodik, önös célok nélkül, más mások napjait feldobva egy-egy kis aprósággal, mosolyt csaljon a lakók arcára.

Eljutott a fülünkbe, hogy van egy társasház kis hazánkban (és remélhetőleg a jövőben egyre több hasonló lesz) ahol az egyik lakó piros köpenyt nem viselve, de mégiscsak a hétköznapok ceruzát szorongató hőse. Ugyanis fáradhatatlan szorgalommal készíti a szebbnél szebb rajzokat.

kelly-sikkema-fudtivaxoys-unsplash.jpg

Az alkotások miután elkészülnek a társasház faliújságán kapnak helyet, ahonnan bárki kedve szerint elvihet belőle, egy vagy akár több darabot is. A rajzok között vannak egyszerűbb vázlatok és kiszínezhető skiccek is, de aprólékos gonddal készített darabok is megtalálhatók a gyűjteményben. Legtöbbször pohár alátét méretben készülnek a kreációk, de időnként valamivel nagyobbak is kikerülnek a falra.

Az aranyos állatkák és mókás fantázia figurák is népszerűek, de a különféle érzelmeket feldolgozó, elgondolkodtató művek is hamar gazdára találnak. A szomszédok kezdetben nem tudták mire vélni az egyre-másra előbukkanó rajzocskákat a lépcsőházban, de egy idő után már kíváncsi tekintettél keresték a legújabb vázlatokat a faliújságon.

Az a kis veréb, aki medve vállunkra ülve elmesélte nekünk ezt a bűbájos történetet, saját bevallása szerint már több kiszínezhető rajzot is elvitt a kisiskolás osztályának jutalom gyanánt (és a tinédzser unokahúga is titokban elcsent egy könyvjelzőnek valót, amikor azt hitte nem látják a felnőttek, mert persze nyíltan bevallani a tetszését nem lenne trendi). tea-creative-soo-chung-gr-oxmnmnhg-unsplash.jpg

Sebaj majd mi kimondjuk, ez menő (ahogy a Kung Fu Pandában mondanák bareszság) és kiérdemli az elismerést bárki is áll a kedves gesztus mögött gratulálunk neki és köszönjük, hogy ezzel az apró tettel ilyen sok boldogságot okoz a környezetében élőknek! Egy ilyen csekélységnek látszó cselekedet is sokak napjait teheti vidámabbá.

Szánj rá egy percet, hogy átgondold, hogy vajon téged, hogy látnak a veled egy társasházban élők. Ha úgy érzed, hogy lehetne jobb is a rólad kialakított kép, akkor tudd, hogy bármikor változtathatsz a mostani megítéléseden és válhatsz te is a szimpatikus, jófej lakók egyikévé. Légy olyan, amilyen szomszédot te is szeretnél magadhoz közel tudni! Ha pedig neked is van hasonló tehetséged, akkor oszd meg bátran hasonló formában a közösség tagjaival!

Ha nálatok is történik valami különleges vagy érdekes a társasház berkein belül, akkor ragadj tollat és írd meg nekünk!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

3 komment
2021-04-29 09:33:48 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5416515678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2021.04.29. 12:15:03

Én a saját készítésű karácsonyi és nyúlvéti képeslapok egy-egy példányát szoktam kiakasztani.
Mondjuk azt nem tudom, tetszik-e valakinek, mert amúgy alig találkozok valakivel a házból :)
süti beállítások módosítása