7+1 nagy ötlet - kis konyhákba

Társasházi lakásban élsz? Csak álmodozol egy hatalmas, jól felszerelt konyháról? Szeretnéd hasznosabban kihasználni a teret? Imádsz inspirálódni? Ha a kérdéseink közül legalább az egyikre igennel válaszoltál, van egy jó hírünk számodra! Attól, hogy kisméretű konyhában főzöd meg szeretteid vasárnapi ebédjét, még nem kell lemondanod a kényelemről és stílusról sem. kis_konyha_otletek.jpg

Az aprócska helyiségben felmerülő problémákat könnyen orvosolhatod, ha betartasz néhány alapszabályt.

1. Amikor kevés vagy “szerencsétlenül” elrendezett teret kell berendezned, akkor előregyártott bútorok helyett választhatod az egyedi, méretre készített darabokat. Ilyen esetben nyugodtan rugaszkodj el a 60 centiméteres moduloktól, és válaszd bátran az kisebb elemeket. Ha a tervezés során látod, hogy megmaradt 10-20 centid, ne hagyd veszni, inkább alakíts ki ott is plusz fiókos elemet pl. a fűszerek számára. Ez egyértelműnek tűnik, mégis kevesen lépik meg! És te? 

Nekünk nagy kedvencünk ez az ötlet és alkalomadtán biztos, hogy el fogjuk készíteni, úgyhogy muszáj megmutatnunk neked is! Hogy tetszik? :) 

Hidden Kitchen Pantry

Small kitchen? No cabinet space? This hidden pantry shelf is the perfect solution. ✨ Full instructions: bzfd.it/2chVgQY

Közzétette: Nifty – 2016. szeptember 12.

 

2. Kis méretű terek esetében különösen fontos a megfelelő színválasztás. A világos színek optikailag tágítják a teret. Kerüld a nagy mintákat és az élénk színeket és ha úgy érzed, nem tudsz nélkülük élni, jelenítsd meg őket a kiegészítőkön. Tényleg nem éri meg! Higgy nekünk (és a képeknek)! 

kis_konyha_feher_butor.jpg

kis_konyhaba_vilagos_szinek.jpg

Szeretsz tervezgetni, rendezgetni és jól jön néha egy kis inspiráció? Házmestermedve saját ötletekkel és szakmai tanácsokkal segít neked. Gyere és nézz körül facebook-on is! 

3. Légiesebbnek hathat a tér, ha a felső zárt elemek helyett, nyitott polcokat választasz. Persze ez több törődést igényel, mint a zárt ajtós társaik, ugyanis könnyen megül rajtuk a por, így az edényeket gyakrabban kell tisztítani... de abszolút megéri! Próbáld ki, ha teheted és magad is meg fogsz lepődni! Tudom, hülyén hangzik, de - ha félsz az azonnali átalakítástól - akár csak a próba kedvéért, szedd le az egyik szekrényajtót és egy ideig használd úgy! A hatást így is érezni fogod! 

kis_konyhaba_nyitott_polcok.jpg

terkihasznalas_kis_konyhaba.jpg

4. A szabad falfelületeket úgy is kihasználhatod, hogy kisebb méretű tárolókat vagy edényeket függesztesz rájuk. (Rendmániásoknak kevésbé ajánljuk. ;)) Ezekből most már hihetetlen nagy kínálat van a lakberendezési áruházakban, de barkácsoló kedvűek Csináld magad! módszerrel is csodákat alkothatnak! Te is közéjük tartozol?

5. Az a típus vagy, aki jobban kedveli, ha eszközei zárt ajtók mögött lapulnak? Van egy jó hírünk számodra: rengeteg extra tárolóhelyhez juthatsz, ha konyhaszekrényeid teljes belmagasságban épülnek. Ennek is megvan a maga szépsége, de elhisszük, ha elsőre idegenkedsz tőle. A hálószobában, gardróbszekrénynél természetesnek vesszük és a konyhában bizony ugyanolyan hasznosnak bizonyul. Még ha fellépő is kell hozzá! :)

kis_konyha_praktikus_szekrenyek.jpg

kis_konyhaba_minimal_stilusu_plafonig_ero_szekreny.jpg

padlotol_plafonig_szekreny_kis_konyhaba.jpg

6. Nincs elég helyed egy tisztességes étkezőasztal számára? Íme, néhány szerethető és praktikus megoldás az asztal problémakörre. Egyben átadópultként is működnek, esténként pedig bárpulttá varázsolható! 3 az 1-ben. Jó, mi?

7. Érdemes átgondolnod, hogy valóban szükséged van-e 125 darab fazékra és serpenyőre. Meg tudod válaszolni, hogy miért tárolsz 3 garnitúra borospoharat a szekrényben, ha 4 embernél többet nem is képes befogadni az otthonod? Ha minden egyes alkalommal felteszed magadnak a kérdést, amikor beleszeretsz egy újabb bögrébe, rengeteg tárolóhelyet spórolsz majd, ha elismered, hogy egy részüktől itt az ideje, hogy megszabadulj. Medvebocs a rossz hírért, de legalább hasznos! ;)

+1 Mindennap készítesz főtt ételt, nagy adag levest? Ha azokat a háztartási kisgépeket a szekrénybe rejted, melyeket nem használsz állandóan, a munkapult kényelmes, jól használható és rendezett marad. 

Ugye milyen egyszerű?

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, társasházi hírek és jó tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!
4 komment
2016-09-16 17:25:45 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3911702229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2016.09.17. 18:32:31

Csak a hármas ponthoz. Nem nyitott, hanem üvegajtós. Ha leveszed az ajtót, az azt jelenti, hogy feltehető az üvegajtó.

házmestermedve 2016.09.18. 10:05:12

@élhetetlen: De-de, nyitottra gondoltunk. Az ajtó levételét csak azoknak ajánlottuk - ideiglenes megoldásnak -, akik nem merik/nem szeretnék egyből levenni és nyitottra cserélni. Medvebocs, ha nem fogalmaztunk egyértelműen. :)

élhetetlen 2016.09.18. 10:17:30

@házmestermedve: Én is bocs! Teljesen világosan fogalmaztatok, én akartam azt írni, hogy szerintem az üvegajtó jobb, mint a nyitott tároló. A felületet ugyanúgy megtöri, viszont nem porosodik mögötte úgy az áru.

fénycsepp 2016.09.18. 16:42:56

Kb. 8 nm-es konyhamban is ket polc van felül: persze, por van, de kit érdekel,ha sokkal jobban néz ki? Méretre készült Borovi fenyő bútort érdemes csináltatni, es festményekkel is csinositani lehet a konyhat :).
süti beállítások módosítása