"Mit tegyek? A szomszédom a folyosón tárolja a szemetet!"

Dénes (nevét megváltoztattuk) Házmestermedvéhez fordult egy igazán bosszantó problémával. Hetente szembesül vele és valóban idegesítő lehet.Társasházakban ez nem újdonság. Te mit tennél?

szemet_a_folyoson.jpg

"Sziasztok! Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e a problémával, de néha már azon kapom magam, hogy kész, teljesen felhúztam magam.

Egy-két éve költöztek új lakók az ajtómmal szembe (társasház) és rendszeresen azt csinálják, hogy a szemetet zsákostul az ajtó elé kirakják. Értem én, hogy az a logika, hogy majd amikor megy el akkor felkapja és leviszi a kukába (nálunk nincs ledobó), de van hogy két-három napig is ott ül az a szemét az ajtó előtt.

Persze amikor meg én látom akkor felidegesít, mert ronda és néha durva szaga is van ami szépen betelíti a folyosót.

Már több dolog is eszembe jutott, de nem tudom mit tegyek:

  • Szólhatnék kedvesen, aranyosan, de félek, hogy beszólásnak vennék, pedig komolyan nem az a cél! Valahogy nem akarok én lenni a ház Magdianyusa...

  • Felkaphatnám és levihetném, amibe egyáltalán nem halnék bele hiszen pont megyek le, de azért hozzá sem akarnám szoktatni. Hiszen pont azt szeretném, hogy ne tegye ki, nem azt, hogy ha kiteszi akkor csiribú-csiribá eltűnik, mint a HIMYM bermuda-háromszögében a bármi. :D

  • Püfföghetek itt a házmestermedve blogon (ezt választottam!)

Tegyem túl rajta magam, mert ez nem a világ? Találkoztatok már ilyen problémával? Mit tegyek? Szóljak a gondnoknak, vagy az beköpésnek számít?"

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Szerinted igaza van Dénesnek? Te mit tennél a helyében, meddig mennél el? 

Írd meg, téged mivel bosszant a szomszédod, hogy más se érezze cikinek, hogy szól és kiengedi magából, ha hasonlóval találkozik! Várjuk leveledet a hello@hazmestermedve.hu e-mail címre és szívesen kitesszük az oldalra! 

komment
2016-04-15 15:00:07 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr358630366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrstjnethn 2016.05.18. 20:06:06

Én egy becsengetéssel kezdeném és megkérném, hogy tárolja a lakásban. Ha ő büdösnek tartja, miért gondolja, hogy másnak kellene szagolni?

Reactor 2020.03.27. 20:27:29

Miskolcon (Avas) rendszeresen megcsinálta ezt egy lakó. Kipakolta az ajtaja elé a szemetet, és slussz, majd a Kuka Manó leviszi. Ha rosszabb napja volt, az ablakon hajigálta ki. Az ételmaradékot is rendszeresen a kornyhaablakon át vakarta ki a szabadba. A nyári hőségben az ugye elkezdett ott rohadni, és olyan orrfacsaró bűzt árasztott, hogy nem lehetett a ház tövében megmaradni a játszótéren.
A kérdést úgy oldották meg a lakók, hogy elvitték a háza elé kirakott szemeteszsákokat, és ráborították az egészet az autójára, betömködték a motorháztető alá, kipufogóba stb. Nem mert szólni miatta, pedig tudhatta nagyon jól, hogy kik tették...
süti beállítások módosítása