7 hasznos tipp a zaklató szomszéd ellen

Ildi (megváltoztattam a nevét) azzal kereste meg medvét, hogy nem elég, hogy az Isten megáldotta egy Magdianyus szomszéddal, de az ötletekből is kifogyott, hogy mit tehetne ellene. Nem irigyeljük, az egyszer biztos.

zaklato_szomszedl.jpg

Mi is bajban vagyunk, mert házkezeléssel és ingatlanfejlesztéssel foglalkozunk, így ugyan eljutnak hozzánk is ilyen gondok, de tehetetlenek vagyunk, mert akármilyen idétlen is: a szomszédot utálni nem bűn.

Medve a mindig igyekszik a gondok megoldásában. De van egy gondja, amiben kudarcot vallott: még csak 307 rajongója van facebookon. Megtennéd neki, hogy nyomsz itt egy lájkot?

A zaklatás már más tészta, de a házkezelő ebben nem tud segíteni, mert ez két ember ügye. De egy meleg teával, két füllel és némi jó tanáccsal azért itt vagyunk és megpróbálunk ellátni. Lássuk a levelet:

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy folyton kukacoskodó lakóval mit lehet tenni? 75 éves néni, nincs senkije (se gyermeke, se unokája). 15 lakásos társasházban kiszúr magának valakit, és arra rászáll, jelenleg bennünket talált meg párommal. Igaz, mi csak bérlők vagyunk, de 5 éve lakunk már itt. A néni alattunk lakik a harmadikon, és nem közvetlen szomszéd. A mi lakásunk szélső, az övé középső.

Indokolatlan hülyeségekkel felcsenget (zajokat hall, ne járjak magassarkúban, éjjel 2-kor kiver minket az ágyból, mert becsapta a huzat az ajtót, ablakot, ha vendégek vannak nálunk, akkor rendszerint megjelenik és valami bagatell dologgal zaklatja páromat). A hátunk mögött természetesen légből kapott pletykákkal traktálja a többi szomszédot..

A néni sajnos teljesen beszámítható agyilag.

Szeretném elrendezni a dolgot úgy, hogy hatásos legyen. Esetleg ha van bevált tipp, vagy módszer az ilyen jellegű lakóval kapcsolatban, akkor nagy köszönettel venném!

Köszi

Mint annyi mindenben, itt is a kommunikáció lehet a megoldás. Tudom közhely és semmi kedved hozzá, de ha a leggyorsabb utat akarod, akkor ez működhet. Tapasztalat.

zaklato_szomszed_ellen.jpg

7 hasznos tipp a zaklató szomszéd ellen

1. Félre kell tennünk a dühünket!

Tudom, iszonyatosan nehéz, de ha az ember elszámol háromig és nem támad azonnal vissza, hanem megtartja a higgadtságát, akkor megmentjük magunkat attól, hogy egy céltalan üvöltözésbe fulladjon az egész.

2. Mosoly és kedvesség

Tudom, baromira nem érdemli meg, de nekünk van célunk. Le akarjuk zárni az ügyet. Odamondogatással, rossz testbeszéddel vagy gyűlölködő szemekkel sosem lesz vége. Tudod, az ellenséget magunkhoz a legközelebb tartjuk! ;)

3. Legyünk nyitottak!

Általában, amikor az esetek már ide fajulnak, akkor már senki sem emlékszik, hogy mi az eredeti gond. Ilyenkor már a vagdalkozások mennek és minden apró sérelem is be lett már dobva. Próbáljuk megtudni, hogy mi a mindent kiváltó legalapvetőbb gond. Értsük meg a másikat és próbáljunk kompromisszumra jutni. Lehet egy kis engedéssel vége az egésznek.

4. Ne támadjunk!

Tudom, hogy nekünk van igazunk, de pont ezt gondolja ő is magáról. Támadással csak befeszül a másik és védekezésbe vagy viszonttámadásra kényszerítjük. Ezzel pedig tizedére esik vissza annak az esélye, hogy a problémánk megoldódjon. Ne feledd, nem az a cél, hogy ő egyetértsen velünk és belássa az igazunkat, hanem hogy megállítsuk. A kettő egyszerre nem megy, mindig csak egy cél lebeghet előttünk.

5. Lépjünk vissza az időben!

Miután már elfajultak a dolgok, döbbenetesen hatásosan tud működni, ha úgy viselkedünk, mintha most költöztünk volna be és először szembesültünk volna a problémával. Ez mindenkit kizökkent. Röviden: legyünk ugyanolyan cukimukik, mintha nem lett volna előzmény, amikor átmegyünk szólni.

kedves_szomszed.jpg

6. Kérdezzünk!

Az emberek imádnak válaszolni. Komolyan, próbáld ki. Kérdezd meg, hogy pontosan mi zavarja. Tegyél fel sok kérdést ahhoz, hogy magadban körbe tudd írni, hogy hol van a gond elásva. Ő meg válaszolhasson.

7. Előzzük meg a bajt!

Ez mindig olyan megmosolyogtató. Ugyanis az emberek nincsenek felkészülve váratlan dolgokra. Azért váratlan. Ha húsklopfolás előtt lemész, hogy csókolom és előre bocsánat és ne haragudjon, de most 20 percig klopfolni fogod a marhát, akkor nem fog tudni rá mit válaszolni. Nem fog nemet mondani.

Persze, van az a házisárkány, akinél ezek sem válnak be. No, akkor érdemes a saját boldogságod érdekében elgondolkodni azon, hogy elköltözöl.

Veled történt már ilyen? Mit csináltál? Segítsünk Ildinek, hogy az életét ne keserítse meg egy szomszéd. Kommentelj, mi figyelünk!

Egyetértesz? Vitatod? Nyomj egy lájkot vagy kommentelj!
komment
2016-06-02 14:21:47 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr108751612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.06.02. 22:19:06

Azert azt tegyuk hozza, hogy a tarsashazban elesnek vannak illemszabalyai, ezek koze tartozik peldaul, hogy a magas sarkut leveszed az eloszobaban es a lakas tobbi reszeben papucsban maszkalsz. A vendegsegnek illik 22:00-23:00 ora korul veget vetni. Beszelgetni kisebb tarsasag esetleg maradhat, de ilyen keson mar ne legyen hangos zenehallgatas, enekles, teraszon trecseles, visitozas, hangos rohoges, uvoltozes. Ennyi tiszteletet igazan megadhatsz a kornyezetedben elo kisgyerekeseknek, idoseknek vagy dolgozo felnotteknek, akik nem akarnak ejjel-nappal bulizni, hanem esetleg aludnanak. Attol meg hogy idos a szomszed, meg nem bolond, te hogy erezned magad, ha valaki ilyen tiszteletlenul beszelne a nagymamadrol vagy mas rokonodrol? A leveled alapjan messze nem vagy idealis szomszed, gondolkodj kicsit el azon, hogy hogyan viselkedsz mas emberekkel. Lehet, hogy te allati jo fejnek gondolod magad, aki folyton log a haverokkal, akinek mindig nyitva az ajtaja, ha a baratok inni es bulizni akarnak, de valoszinu, hogy ezt a kornyezetedben elok nem igy latjak. Lehet, masoknak is az agyara mesz, csak nem szolnak es remelik, hogy elkoltozol vegre. Gondolkodj el, hogy mit csinalsz, mert a leveled alapjan nem tunsz aldozatnak, sot.

egysmás 2016.06.02. 22:37:15

A Magdianyus-szindrómát, lépcsővel kell kezelni.

Bona Fides 2016.06.02. 22:41:55

@Kishableany: Az a legegyszerűbb, ha nem is lakik otthon, csak hetente küld egy képeslapot, amiben tiszteletéről biztosítja a lakóközösséget.. Akkor biztosan nem zavarja a szomszédokat.

Gyűrött Papír 2016.06.02. 23:17:22

A zaklatók egy dolgot nehezen bírnak, ha büdös a másik szája, és közelről beszél hozzá. De ezt senki sem szereti. :)
Van az ALDInak egy chilis szeletelt sajtja. Az töményen majdnem olyan mint a pálpusztai. Ha egy szeletet eszik az ember társalgás előtt, az nagyon elrontja a leheletet. Büdös emberrel senki nem akar beszélgetni.
De ad absurdum lehet közben böfögni, orrot túrni és a falra kenni. Légy gusztustalan. :)

A cikkben említett nénihez meg hajnali 4-kor kell becsöngetni, hogy becsuktátok az ablakot. 75 évesen nincs mit már megbeszélni. Ghandinak és Teréz anyának születni kell. A bájolgás meg megbetegít.

Sia 2016.06.02. 23:19:18

Nálunk a felső szomszéd porszívózni szeret éjjel meg hajnalban. Én nem tudok teával becsöngetni hozzá, és mosolyogni, amikor fáradt vagyok és pihenni szeretnék, de nem lehet tőle. Már gondoltam rá, hogy becsöngetek és megkérdezem, hogy ne jöjjek-e segíteni nagytakarítani, ha ekkora kosz van a lakásban, hogy egész álló nap óránként porszívózik.

2016.06.02. 23:32:03

Átfutva a panaszos levelén, az öreglány helyében hetente jelenteném fel őket birtokháborítás miatt, míg észhez nem térnek. Nekem a levélből az jött le, hogy adott egy nyugalomra vágyó, idős néni és egy ifjú, "a lakásomban azt csinálok amit akarok" párocska, akik magasról szarnak rá, hogy társasházban élnek.

2016.06.02. 23:38:29

@Bona Fides: no igen, a magadfajta társasház helyett inkább lakjon a származási helyén, a rinocérosz kifutóban. Ha érted a finom célzást.
Az állandó bulizás még akkor sem elfogadható, ha este tízre befejezik. Ahogy a kemény talpú cipőben a kopasz padlón rohangálni órákon át is elég nagy tahóság.

kisvirag78 2016.06.02. 23:50:13

@Sia: Nem a gyereke orrát szívta? Az sajnos kb. óránkénti porszívózás, jellemzően éjszaka és hajnalban. És ha nem teszed meg, akkor könnyebben fül- és/vagy tüdőgyulladást kap. Kellemetlen, de sajnos muszáj szívni. A hangtalan kütyük meg semmit sem érnek.

disloc 2016.06.03. 00:57:55

Gratulálok mindenkinek aki egy lényegét tekintve NÉGY SOROS levélkéből levonta a következtetést, hogy ki a bunkó állat. És milyen biztosak benne!
Ezen légyszi kicsit gondolkodjatok, hátha még nem késő...

2016.06.03. 07:57:50

@disloc: akinek volt/van olyan szomszédja, mint a panaszos, annak sajnos nem nehéz.

bloghuss 2016.06.03. 08:31:28

Lehet, hogy az én szomszédom is azt gondolja, hogy zaklatom őt mikor rendőrt hívok - másfél év alatt kb. 12-szer - mert nem bírom a késő éjszakai, kora hajnali bulikázásaikat. Pedig azt is tudhatná ha lenne egy csepp esze, hogy legalább ennyi alkalommal nem hívtam a rendőrséget. (semmi kedvem, energiám nem volt a hercehurcához, igazából én érzem kellemetlenül magamat ilyenkor is...)
A többszöri kérés, a normális kommunikáció sajnos nem segített, aki tahó az tahó.

bringás bosszantó 2016.06.03. 08:40:30

Tanya a legjobb barátotok.

anyahajókabinajtóhajtogató 2016.06.03. 09:17:41

Nem a konkrét esethez hanem a jó tanácsokhoz szólnék hozzá: Nekem pont ellenkező a tapasztalatom. Az alattam lakó egyedülálló negyvenes unatkozó (korai rendvédelmi-nyugdíjas) önző picsa pokollá tette az életünket. Eleinte csak feljött a gyerekeink minden kis lábdobogására persze nem éjjel hanem nappal, éjjel aludtak a gyerekek. Aztán előfordult, hogy hajnalban nyomta a csöngőt amitől az egész család felébredt. Állítása szerint olyan hangosan zuhanyoztunk (!) , hogy az őt zavarta. Megjegyzem nem zuhanyzott senki, aludtunk de aztán ha zuhanyoztunk volna akkor mi van? Ez nem az ő palotája hanem egy társasház. Hát ezek mentek vagy 10 évig, közben rejtélyes módon "valaki" beragasztotta a zárainkat, leöntötte az autóinkat... Mindig próbáltunk a fent említett módon diplomatikusan, barátságosan eljárni de minden maradt a régiben és igen amikor stílust váltottunk és durván elküldtük a büdös kurva anyjába akkor megszűntek a zaklatások. Szóból ért az ember na, szóval ha jót akarsz magadnak akkor keményíts be de gyorsan ha egy ilyennel találkozol!

szvsz 2016.06.03. 09:25:02

A blogos jótippeket felejtsd el, olyan írta, aki egész életében kertes házban lakott a préri közepén és az első szomszédja másik országból integetett.
A problémán 2 dolog segít:
- a néni elpatkol
- elköltözöl

Megpróbálhatsz még hülyébbnek lenni a szomszédoknál és pokollá tenni az életüket, néha megy is, de ők gyökérségük révén jobban bírják az ilyesmit és rutinosabbak is.

2016.06.03. 09:32:36

@anyahajókabinajtóhajtogató: az alattad lakó "negyvenes picsára" is tekintettel kéne lenni és pl megtanítani az ivadékaidnak, hogy társasházi lakásban bunkóság rohangálni. Arra ott a játszótér, a park. Feltételezem, amit leírtál, az a valóság erősen kozmetikázott verziója. A stílusod alapján téged is csak szívlapáttal lehet fegyelmezni.
Kérdezz meg egy joghoz értő embert, én megkérdeztem párat egy hozzátok hasonló szomszéd miatt: minden zaj, a nap bármely szakában, birtokháborításként kezelhető, ami a lakótársakat zavarja. Kivétel természetesen az indokolt zajkeltés. Tehát pl. a hangos tévé/hifi alap a feljelentésre, a wc lehúzás nem. :)
Arra azért a korábbiak fényében kíváncsi lennék, hogy a kölkök állandó ricsajozásához mit szólna
- a t. hatóság
- a kedves szülő, amikor harminc évvel később ő hallgatja a felső szomszéd gyerekeinek üvöltözését, rohangálását

lucky1974 2016.06.03. 09:38:56

Történt....mindenért baszogatott az alsó szomszéd... mosolyogva rácsuktuk az ajtót...hamarosan elköltözött :-)

bloghuss 2016.06.03. 09:42:46

@anyahajókabinajtóhajtogató: "ezek mentek vagy 10 évig"

Mik mentek 10 évig? A "hangos zuhanyzás"? Valahogy nem kerek a történet...

bloghuss 2016.06.03. 09:44:00

@lucky1974: "mindenért baszogatott az alsó szomszéd."

Például?

NoOne 2016.06.03. 10:31:50

@IT jegyzet: Netán te is 40-es rendvédelmi nyugdíjas vagy, netán házmester/gondnok? A hozzászólásaid nagyrészt modoros marhaságok.

Nem mellesleg több mint 10 évig laktam olyan lépcsőházban, ahol a lakók nagy része nyugdíjas volt, ráadásul többnyire albérlőm is volt, sőt egy óriás schnauzerem is. És néha buliztunk. Igaz, előtte szóltam, hogy bocs, jönnek hozzám, lehet, hogy némileg hangosabban leszünk. Sőt, lakásfelújítás is volt, konyha, fürdőszoba, a nappaliban faltól falig polcot rögzítettem (fúrtam) a falra a könyveimnek stb. Tény és való, nem este és nem hétvégén.

Hozzájuk meg jött a család és sokszor voltak ott az unokák, akik, mint minden gyerek, mozogtak. Hol hangosabban, hol nem, hol sokat, hol nem. Ha nagyon fáradt voltam, akkor aludtam, ha nem voltam fáradt, volt, hogy lementem velük focizni, vagy elhívtam őket kutyát sétáltatni... Felettem egy tényleg idős ember lakott, aki nagyon nem jól hallott, ellenben késő este is szeretett TV-t nézni. Egyszer felmentem, vittem neki egy fejhallgatót, és hozza egy jó pár méteres hosszabbítót. Amikor szó nélkül a kezébe adtam, először elvörösödött, én meg legyintettem és vigyorogtam, aztán jót nevettük és megittunk néhány fröccsöt is. Hát így is lehet.

2016.06.03. 10:36:21

@NoOne: nem teljesen. De elvárom a lakótársaktól, hogy ne zavarjanak engem, mivel én sem zavarom őket. Kivéve, ha hónapokon át heti három, hajnalig tartó buli dübörgését és dohányfüstjét próbálják rámerőszakolni.

2016.06.03. 10:44:36

@NoOne: amit írez azzal egyébként az a gáz, hogy sok társasházi lakó úgy képzeli, hogy nem kell tekintettel lennie a többiekre, a lakásban csinál amit akar. Anno rendszergazda létemre sokszor itthonról dolgoztam, mert nem bírtam koncentrálni az egylégterű iroda folyamatos zajában. Erre a kedves szomszéd bebasz max. hangerőn valamit a hifibe, amiből leginkább csak a dübörgés jut el hozzám.
Vagy mennék reggel hatra, ezek seggrészegen megjönnek hajnali kettőkor, a nő még közel egy órán át a tűsarkújában rohangál a lakásban. Rosszabb esetben eleve itt a buli, ami nagyjából akkor ér véget, amikor kelnem kell. És ha relatíve normálisan szóltam, akkor az volt a válasz, hogy fogjam be a pofámat, azt csinál a lakásban, amit akar.

body_andras 2016.06.03. 10:45:37

A "7 hasznos tipp" nekem kicsit sablonos, és végtelenül naiv, diplomatikus dolog. Természetesen helyén vannak a dolgok, amíg mindkét fél normális. Erre a helyzetre az albetétek számának növekedésével fordított arányban, exponenciálisan csökken az esély, avagy minél nagyobb a ház, annál valószínűbb hogy legalább az egyik fél sültbolond.
Tény és való, társasházban bizonyos dolgok bunkóságnak számítanak, akár szól érte a szomszéd, akár nem. Aki ezeket rendszeresen csinálja, úgy hogy mindenre van alternatív megoldás, abból nyilvánvalóan árad a nyers rosszindulat. Pl. magassarkúban mászkálás, éjjeli tivornyázás, folyosón cigizés, stb. Ezeknek alapból nem érdemes a békés 7 tippet alkalmazni... Hogy helyette mit lehet tenni, az minden esetben egyedi megoldást igényel, nyilván van egy nehezen megállapítható határvonal, meddig lehet törvényes eszközökkel hatást elérni. Szerencsés esetben a bunkót meg lehet félemlíteni pár erélyesebb beszólással, meg bosszantó ellentámadásokkal... Kérdés, megéri-e ilyen béka segge alatti szintre süllyedni.
Gyakran elhangzik társasházas posztok alatt, hogy "el kell költözni, vagy a másikat költözésig provokálni", nos az ilyenek gondoljanak csak arra, hogy az ingatlanpiac nem játék, milliós kárt elszenvedni egy idióta szomszéd miatt meg nem igazán fair, akkor már inkább azt a hülyét rabosítsa a rendőrség valami stikliért.

Kicknick 2016.06.03. 11:11:40

"Igaz, mi csak bérlők vagyunk, de 5 éve lakunk már itt. "
Költözés...mi a fasz tart ott valakit amikor ugyanugy tudna bérelni normális helyen?

NoOne 2016.06.03. 11:36:43

@IT jegyzet: Alighanem az itt olvasott hozzászólásaid miatt kicsit elfogult voltam, és kicsit keményen fogalmaztam, amire teljesen normálisan válaszoltál, úgy hogy köszönöm, és jár egy "bocs" is. :)

Való igaz, hogy az én generációm is tud/tudott valódi barom lenni, de a másik (pláne az idősebbek) tisztelete komolyabban esett latba, mint most. Az ilyen szintű beszólás, hogy húzd be a farkad és tűnj a ..csába, ha vmi nem tetszik, na az már csak nagyon extrém helyzetben kerülhetett volna elő, még akkor is, ha nagyon nyomós indok lett volna rá. A legrosszabb, hogy ha erre az ember agresszívan válaszol, akkor sokszor egyenesen a "bender log"-gal kell szembenéznie. Mostanában ez emberek jó részének csak jogai vannak, a kötelesség rész sokszor nem is jut eszükbe. Sajnos.

2016.06.03. 12:05:31

Sajna nem értek egyet a poszt tanácsaival, ha a néni tényleg agyilag is megroppant, akkor a felvázolt megoldások közül az egyik sem fog bejönni, egyszerűen mert egy bomlott elmével az ilyesmi nem működik.

eßemfaßom meg áll 2016.06.03. 12:06:24

Az ír sztepptáncsapatommal éjjel kell gyakorolnuk a 7.en mert nappal a metálzenekunkkal próbálunk a nagyszobában. Az a bunkó köcsög néni meg alattunk állandóan feljön pofázni, hogy ö nem tud pihenni a zajtól. Hát milyen tahóparaszt az ilyen, költözzön ki tanyára.

2016.06.03. 12:07:12

@Kicknick: mondjuk az, hogy esetleg jó a lakás, olcsó, közel van a munkahelyhez, jó környéken van, jól ki lehet jönni a tulajjal stb?? Talán neked sem újdonság, de mostanában rohadtul nem egyszerű igazán jó bérleményt kifogni, ha itt a bolond néni kívül más gebasz nincs, akkor bizony ez nem elég indok feladni egy más tekintetekben meg jó bérleményt.

2016.06.03. 12:41:19

@NoOne: :)
Az illető, akiről beszélek, már akkor is 40 körül járt, amikor mindez történt... szóval ez nem "a mai fiatalok" kizárólagos jellemzője. :(

BéLóg 2016.06.03. 16:20:03

@Sia: Villanyóra kint szokott lenni. Le kell csapni rendszeresen a biztosítékot. Hatásos. Durvább is van, de első lépésnek ez megfelel, nem?

IT jegyzet (törölt) · http://itjegyzet.blog.hu 2016.06.03. 16:25:11

@BéLóg: feltéve, hogy nem bukik le vele. Mert ha kiderül, azért úgy tudom, csúnyán seggbe rúghatják.

BéLóg 2016.06.15. 20:11:05

@IT jegyzet: Biztosíték lecsapásáért? Nem azt mondtam hogy rongáld meg a villanyórát!

IT jegyzet (törölt) · http://itjegyzet.blog.hu 2016.06.17. 08:25:17

@BéLóg: igen, azért...

BéLóg 2016.06.17. 13:13:31

@IT jegyzet: Szívesen vennék hivatkozást.
Azt elhiszem, hogy ez IS zaklatás. Azaz ha BÁRMILYEN zaklatás következményekkel jár, persze hogy OK.
De itt a blogban millió egy beírás van, hogy MÁSOK zaklatása ellen te semmit nem tudsz tenni.
Kivéve ha "visszazaklatsz".

IT jegyzet (törölt) · http://itjegyzet.blog.hu 2016.06.17. 20:07:55

@BéLóg: közüzem megzavarása címszó alatt keresgélj.

Doreeka · https://raklapbol.blog.hu 2016.10.05. 08:59:27

@Kicknick: az alacsony bérleti díj, közel volt a munkahely, és tudtunk mellette spórolni annyit, hogy 1-2 hét és végre saját házba megyünk, nem egy újabb bérleménybe...!

Doreeka · https://raklapbol.blog.hu 2016.10.05. 09:06:33

@: Hát, akkor rosszul gondolod... :D A néni nem közvetlen szomszédunk... A legdurvább zaj, ami szűrődik tőlünk az a mosógépem centrifugája. :) A néni simán egy köcsög. Most már leszállt rólunk, az alattunk lakó párt zaklatja, mert rájött, hogy nekik van egy 8 éves gyerekük, és azt vegzálja folyamatosan. Pontosan ugyanazt csinálja velük, mint velünk azelőtt... éjjel 2-kor kiveri őket az ágyból, a gyereket fenyegeti a lépcsőházban, feljelentgeti őket random hallucinációk miatt, stb...

A legdurvább az volt, amikor feljöttek hozzám vendégek (barátok, gyermekkel!), nappal, emberi időben! Másnap pedig feljelentett, hogy hangosak a gyerekek. Néztem a közös képviselőre, hogy: és hány gyerekem van?! :) Nincs gyermekünk... :)

Attól, hogy fiatal, 30-as pár vagyunk még nem jelenti azt, hogy punk rock zenekart üzemeltetünk a lakásban!

De most már mindegy... 1-2 hét és megyünk saját házba végre!!

Shish Yakoo 2017.01.23. 07:03:44

Süteményt, bort kell vinni rendszeresen a néninek. Ha nem működik, akkor farkast.

Lángharcos 2017.01.23. 11:56:19

Minket is ébresztett már a rendőrség azzal, hogy csendháborítás miatt ránkhívta őket a szomszéd. Elmondták, hogy ki kell jönniük, de hívogatja őket a dili néni mindenkihez, az alattuk és fölöttük lakókhoz is. Kedves ember volt, nah.

Olyan is volt, hogy nappal, baráti társaság volt nálunk, és ugyanezzel jöttek ki. Ajtót nyitok a rend hű őrének. Mosolyog, elnézést kér. Mondja, hogy ő ugyan nem hal semmit, de azért jött, mert a szomszéd szerint hangos buli zajlik itt. Mondom neki, hogy buli az nincs, se zene, se italozás. Barátokkal társasjátékozunk. Mondtam neki a létszámot, meglepődött (7-en voltunk egy jó Arkham Horror-ozáshoz), nem hitte volna :D

A szomszédunk még abban az érában szocializálódott, ahol ha kijött a rendőrség, akkor az illető azonnal bűnös volt a társadalom szemében, így azt gondolta, hogy majd félni fogunk tőle, mert őneki van Jánosa, aki az önkormányzat, és rendőrség egy személyben (szerintem a volt férjére gondolt, aki amúgy börtönben rohadt meg mert a munkahelye kapcsán lakások adataihoz jutott hozzá és kifosztotta azokat - ez is még a szoci időkben)

Amúgy futkos alattunk 1 vagy 2 gyerek, lehet hallani. Nagy kaland. Azért vannak az emberpalánták, hogy játszanak, és megértem, ha nem csapják ki őket a játszótérre - mondom ezt úgy, hogy rühellem a gyermekeket, főleg a sírásukat, de az önfeledt visitozó-éneklő gajdolásukat is.

2017.01.23. 15:50:15

@IT jegyzet (törölt): Az már nem közüzem. A közüzem a órán kívül van.

2017.01.23. 15:54:27

@Lángharcos: hamis vád büntette a megoldás

BéLóg 2017.01.24. 18:52:24

@IT jegyzet (törölt): Aztán a genyó szomszéd mitől is "közüzem"? Ne viccelődj már! Meg aztán nem kell megvárni amíg kijön a villanyórához.
Szóval nem tudom.
Genyó a szomszéd.
nem lehet vele beszélni.
Állandóan zaklat.
Agyadra megy, tönkretesz.
TE meg azon agyalsz hogy valahogy VISSZAVÁGSZ neki és akkor mi lesz?
Soxor kérdeztem már, hol van itt akkor a gond? Neked TETSZIK ez a helyzet, mert TENNI azt nem teszel ellene semmit (és haverod sincs meg barátod vagy társad vagy nemtudom, aki.)

Reactor 2020.03.26. 14:28:32

Az a baj, hogy a legtöbb ilyen és hasonló szomszéd olyan szinten tapló véglény, hogy már csak azért is csinálni fogja. Tudja nagyon jól, hogy idegesítő, bosszantó, amit művel, de csak csinálja. Mert élvezi. Mert annyira nyomorult, szaréletű senkik, hogy kell valaki aki még náluk is nyomorultabb lesz.
Diplomáciázni teljesen fölösleges ezekkel, simán képenröhögnek. A zsernyákokat se érdemes rájuk hívni, az első pár alkalommal amikor zajong, leáztat, üvöltözik stb. még kijönnek, az ötvenediknél viszont már rádvágják a telefont szó nélkül. Ezzel a fajzattal szemben csak az használ, ha jó alaposan megverik, lehetőleg úgy, hogy a tulajdon édes jó anyja ne ismerjen rá.
Volt hasonló eset egyik közeli haveroméknál is: valahol a lakótömb közepe táján élt egy ilyen antiszociális tapló tinó. Állandóan falat fúrt, dübörögve közlekedett a lakásban, mint valami tank, és persze ötezer decibellel nyomatta a szeletelős-toporgóst. Hiába kérték a szomszédok, hiába szólt a közös képviselő is, elküldött mindenkit az anyjába. Egy tavaszi délutánon aztán két-három lakó elkapta, és istenesen elagyabugyálták. Na azóta kezesbárány lett belőle, a lakása előtt a légy zümmögését is hallani. Így kell ezt, a szóból nem értenek.

Reactor 2020.04.18. 13:33:26

@Cathie83: Igen, nyilván csak kitaláció az egész, és az eset sohase történt meg. Amit nem ír meg az újság, ami nincs a tévében, az nem létezik, ugye.
Aki ennyire szarik a lakóközösségre, többnyire semmivel nincs tisztában, egyszerűen gyárilag egy tarhonyás bugris proli, és azt képzeli, a saját lakásában azt tesz, amit akar. Ne gondold már, hogy szabadidejében jogászkodik és a bétékát forgatja a pornófüzet helyett. Persze, megteheti, hogy a verés után megy ríni a zsernyákoknak, csak éppen semmit nem ér el vele, az érintettek egyszerűen letagadják a dolgot. Nincs se tanú, se bizonyíték, gondolom nem premier plánban, a lakóközösség szeme láttára verték meg. Puszira pedig senkit nem fognak lecsukni.
Mellesleg semmiféle ukránokat meg Yakuzát nem kell itt felbérelni, ha az adott lakó ötven kilóval nehezebb, és esetleg pár évvel fiatalabb a renitensnél. Amúgy meg bőven elég elmenni a legközelebbi kricsmibe, bizonyos alakok már egy kisfröccsért is kaphatóak mindenre. Miskolcon húsz forintért is öltek már embert. A megvert lakó pedig a saját jól felfogott érdekében lapítani fog, mint szar a gazban, pláne, ha négyen-öten is ellene vannak. Persze, megteheti, hogy felnyomja valamelyikük autóját, vagy eltöri a felesége karját, csak éppen könnyen meglehet, hogy utána nem éri meg a másnapot.
Az önbíráskodásnak pedig ehhez semmi köze, az totálisan más téma.
süti beállítások módosítása