ERROR-t mutat a kaputelefon? Itt egy trükk, ha be akarsz jutni!

A házak szépen lassan frissülnek és újulnak, de jó pár házon még mindig a '90-es évekből itt maradt kaputelefon van fent. Tudod, az a fekete. Egyrészt érthető, hiszen minek cseréljük le, ha még működik, másrészt van annyi költeni való, nem ez a prioritás.

kaputelefon-error.png

No, de mit csináljunk akkor, ha már ezek a készülékek is kezdik megadni magukat az időnek és random időközönként kiírják, hogy error és nem engednek be senkit.

Mi meg ott állunk a kapuban. Kulcs persze nincs nálunk és várjuk a pillanatot, ami csak pár percenként jön el és összesen csak két másodpercig tart: amikor error esetén automatikusan nyitja az ajtót egy nagyon rövid időre.

Rálapulva a kapura és rajtpisztolyra nyom-nyom-nyom! Nem olyan egyszerű ez, Katinka is hibázott már, pedig Ő KATINKA. Akkor mi, halandó medvék mit érünk a gagyi kis reflexeinkkel?!

Szerencsére itt van Házmestermedve, aki segít!

hero.png

Mit tegyek, ha időnként a kaputelefon "Err"-t ír ki?

Szerencsére pillanatok alatt kiküszöbölhető a hiba, ami az esetek többségében az error-t okozza és még csak pilótavizsga sem kell hozzá. Ha volt a kezedben már rongy, amivel egy asztalt kellett letörölnöd, akkor ez sem fog kifogni rajtad (tehát kérd meg a barátnődet :P ):

tisztítsd meg az érzékelőjét.

A hiba ugyanis abból adódik, hogy a számlap érzékelői kint az utcán bekoszolódnak és úgy érzékeli, mintha folyamatosan nyomnál egy gombot. Ezt meg már képtelen feldolgozni és bedobja a törülközőt.

Úgyhogy ezt csináld:

  1. Vegyél elő egy zsepit!
  2. Nedvesítsd be! (Tudom, fúúúj, de az utcán alvásnál a nyál is jobb.)
  3. Sikáld meg vele a számlap belső peremét! (a fotón mutatom, hol)

kaputelefon-error-megoldas.png

Készen is vagyunk, ügyes voltál!

Ja, és szólj a házkezelődnek, hogy ez egy alap karbantartás része és a heti takarításkor töröljék át a kaputelefont is, nem fog neki ártani. Ha erre fura a válasz, akkor meg olvasd el Házmestermedve hozzáállását egy házhoz, mindenképp érdemes! Egyszer talán ez lesz az alap a társasházkezelésben. 

Puszi,
a te Házmestermedvéd

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

Ha pedig nálatok pont közösképviselet-váltás van, akkor hadd ajánljam, khm, MAGAM. Itt tesztelheted a saját képviseleted, hogy mennyire jók, itt pedig olvashatsz rólunk. Küldj egy mailt, hogy szívesen látnál magatoknál, a többi már az én dolgom! ;)

komment
2017-02-01 17:04:52 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9412139037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem_vagyok_dj 2017.02.01. 18:22:22

Nálunk jó ha havi takarítás van, bár erősen kételkedek ebben is, mert január első hete óta van a lépcsőfordulóban fenyőtüske maradék, kíváncsi leszek mikor tűnik el... 5 éve lakom itt de még nem láttam a takrítót

Dezsike 2017.02.02. 07:42:38

Most jól el is árultátok a betörőknek, hogy hogyan juthatnak be a lépcsőházba: Elég hosszan nyomni egy gombot (vagy letapasztani egy érzékelőt) amire Error lesz a válasz és időnként magától nyitja az ajtót.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.02.02. 10:18:06

Hát talán érdemes lenne a kulcsot is magunkkal hordani, akkor nem nagyon ér meglepetés....

OkoskaTo:rp 2017.02.02. 10:19:35

@Dezsike: Ez elvileg kötelező biztonsági (tűzvédelmi) funkció. De szerencsére ki lehet programozni.

Az a gond a lengyel KDC-1083-mal (ami lehet, hogy nálatok a '90-es évekből maradt, de pár évvel ezelőtt még biztosan forgalmazták), hogy ha kellően dzsuvás környéken él az ember - pl. sínek közelében, ahonnan odaszáll és belerohad a rozsdapor -, vagy direktbe tudja sütni a nap - az optikai szemekben levő műgyanta ezt nem annyira szereti -, akkor el kell vinni egy Kőbányán rendelő nyugdíjas szakihoz, aki kitolja és újraönti a műgyanta pöttyöket. Egyrészt idő, másrészt neki fix évi bevétel.
süti beállítások módosítása