Te mit csapsz a földhöz, ha igazán mérges vagy?

Végezzünk egy kis töréstesztet és nézzünk szét házunk táján, mi mindent nem érdemes a családi perpatvar alatt semmiképp fegyverként használni és mi az, ami jól bírja? Kedvencünkről még a vita is visszapattan! Lássuk! 

torot_tanyerok_vita.jpg

Táncoltál már buliban az asztalon? Cseréltél már villanykörtét egy széken egyensúlyozva? Ha ideges vagy, te is poharakat vágsz a falhoz? Előfordult már, hogy kicsit nem józanon találtad ki, hogy kergetőztök a kutyával? 

És mondd: hogy bírják a tárgyak?

Székek

Valami különös oknál fogva bizonyos lakberendezési tárgyak szinte örök életűnek tűnnek. Mások meg fogyóeszközök. Szék aránylag ritkán csuklik össze az ember alatt, már ha nem tart valaki épp igen kemény metál bulit az otthonában és plusz-mínusz rendeltetésszerűen használja az ülőalkalmatosságot. Azért persze bármikor előfordulhatnak spontán balesetek, ahogy azt pl. a Jóbarátok sorozatból mind megtanulhattuk.

Ágyak

Az ágyak is aránylag strapabíró bútorok, bár a háló környékén vérmérséklettől (és össztesttömegtől) függően akadhatnak balesetek. Ezeket azonban leginkább mindenki elég jó hangulatban éli meg.

Asztalok

Az asztalok is jól bírják a gyűrődést, bár nyilván nem véletlen az örök szülő-tinédzser konfliktus, amely a “Hányszor mondtam már, hogy ne ülj a nagyi antik asztalkájára!” felszólítással kezdődik és a “Jó, de ha egyszer ezer éves volt, pont mint a nagyi!” üvöltéssel ér véget.

Poharak és tányérok

A poharak és tányérok ennél természetesen jóval kisebb kort érnek meg, egyrészt a mosogatószer-készítők sikamlósságmániájának köszönhetően, másrészt a hevesebb szóváltások nyomatékosítást szolgáló csapkodásai miatt.

Lemezek

Gyakorlott perlekedőkként jó szívvel ajánljuk erre a célra a DVD készlet felhasználását, mert a lemezek aránylag sokat kibírnak - itt jegyeznénk meg, hogy a bakelithez tilos rossz szándékkal nyúlni!

Fürdő

A kád lehet még egy nagy kérdés. Már ahol nem a régi, jól bevált vas kád áll a fürdőben. Az újabb konstrukciók ugyanis kissé puhányabbnak tűnnek. Mindenesetre talán ha nem pogózunk zuhanyzás közben, megúszhatunk egy Darwin-díj gyanús balesetet.

A nyerő fegyver

A legtutibb megoldás a kis sárga gumikacsák szétszórása a lakásban, akár állandó készenléti jelleggel. Már csak azért is, mert feszült helyzetben egy ennyire lehetetlen tárgy felkapása biztosan oldja a hangulatot.

gumikacsak.jpg

Konklúzió

Mi csak egyet kérhetünk: ésszel ugráljunk bármely bútoron és csak mértékkel csapkodjunk földhöz és falhoz különböző berendezési tárgyakat. Köszönjük!

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek, jó tanácsok? Vagy néha egy kis mosolyra vágysz? Akkor Házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold, hogy ne maradj le semmiről! 
Szólj hozzá!
2017-03-17 20:06:05 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5312345719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása