5 bolondságnak tűnő stresszoldó eszköz, ami mégis működik

Ha úgy érzed, hogy néha maga alá temet a temérdek stressz és nem tudod, hogyan vezesd le néhány perc alatt anélkül, hogy mások érzésein átgyalogolnál egy képzeletbeli szöges bakanccsal, akkor most mutatok 5 olyan eszközt, ami a megoldást nyújthatja neked is.

stresszoldo_megoldasok.jpg

Ezek a kütyük segítenek levezeti a felgyülemlett feszültségedet és visszatalálni a kiegyensúlyozott lelki állapotodhoz, pedig első ránézésre hatalmas marhaságnak tűnnek. De itt is igaz, hogy a puding próbája az evés, ne ítélkezz, amíg nem próbáltad!

"Úgy babrálnék valamivel, az mindig megnyugtat!"

Sokan észre sem veszik, hogy folyton zörögnek a kulcscsomójukkal, vagy játszanak a tollukkal, esetleg dobolnak a kezükkel az asztalon, amikor idegesek. Ebből a megfigyelésből született meg a fidget cube, amit lehet kattogtatni, tekergetni, húzkodni stb. Több fajtája létezik, különböző méretekben pl. kulcstartó kialakításban is elérhető.

Ha szerinted neked a megnyugváshoz jól jönne egy ilyen kis kocka, akkor előtted a lehetőség, mert már hazánkban is egyre több helyen és online oldalon beszerezhető.

stresszoldo_megoldasok_1.jpg

"De megütnék most valakit!"

Ki ne érezte volna legalább egyszer az életben, hogy legszívesebben felpofozná a főnökét?!

Ez továbbra sem ajánlott, de az íróasztalod sarkára készíthető boxzsákon egész nyugodtan levezetheted a dühödet. Néhány erőteljes tasli vagy öklös percek alatt megoldja a gondjaidat.

stresszoldo_irodai_megoldasok.jpg

"Akkor is az enyém lesz a legjobb megoldás!"

Még az iskolapadban te is biztos firkálgattál a matekfüzet rácsai közé, mindenféle képeket és vonalakat. Az asztali zen kertek is így működnek, hogy kis gereblyével (vagy tollal vagy bármivel igazából) kezdj el vonalakat húzkodni a homokba. Egy idő után kialakul egy elképzelés a fejedben arról, hogy milyen mintát szeretnél létrehozni, és elkezdesz törekedni a legmutatósabb látványvilágra.

Már az a tény is segít a stresszoldásban, hogy eltereled a figyelmedet, de ha jobban belegondolsz a zen kertek üzenete az lenne, hogy bár törekedni lehet és kell is a tökéletességre, elérni azt lehetetlen (azért is, mert az elképzelés folyton változik) akárcsak az életben, de ettől a kert még lehet gyönyörű.

A legjobb az egészben, hogy könnyen lehet házilag ilyet készíteni, kézügyesség nélkül is. Már maga a kiinduló tál is minden egyes embernél más, és az elérni kívánt formavilág, azaz a végeredmény is. Micsoda briliáns párhuzam az élettel, valamit tudnak ezek a szerzetesek!

asztali_zen_kert_stresszoldas.jpg

"Legszívesebben a szuszt is kiszorítanám belőle!"

Amikor elkezded nyomkodni és szorítani ezt a labdát, akkor még biztos valaki más torkát képzeled a helyére. Aztán, ahogy a szorítás hatására kis buborékszerű kitüremkedések jelennek meg rajta, a figyelmed észrevétlenül elkalandozik, és egy idő után már csak arra összpontosítasz, hogy hol és milyen buborékot akarsz kinyomni és meg is nyugszol. Hihetetlen, de tényleg működik!

stressz_lamdak.jpg

"Nincs időm ilyesmikre nekem dolgoznom kell!"

Hidd el hatékonyabb leszel a munkádban is, ha közben nem füstölögsz magadban, és motyogsz szitkokat az orrod alatt. Ha azonban nincs 5 perced kikapcsolódni sem, akkor kösd össze a munkát a stressz levezetéssel!

Hála a gigantikus méretű és puha enter gombnak, úgy folytathatod a szövegírást, hogy közben érzelmileg visszaáll az egyensúlyod, és a főnöd sem vádolhat meg azzal, hogy nem végzed a feladatodat.

Nincs más dolgod, mint a bekezdések végén ököllel rácsapni az extra enter gombodra. Vagy belefejelni, ha már tényleg feszül a húr, és el kell mennie annak az üzenetnek.

Ha egy üvegfal mögött az ügyfelek előtt dolgozol, akkor ez a módszer még figyelmeztetésnek sem utolsó a számukra, hogy ma kesztyűs kézzel és stílussal közelítsenek csak, mert a türelmed a végéhez közeledik.

stresszlevezetes_az_irodaban_enter_gomb.jpg

 Persze az lenne a legjobb, ha nem érne bennünket naponta ennyi stressz, és mindenki csak úgy kommunikálna a másikkal, ahogy azzal ő is szeretne találkozni, de sajnos itt még nem tart a világ. Irreálisan magas elvárások vesznek minket körül, amiket nehéz kezelni. A stressz elfojtása nem megoldás, mert egyszer kifogsz fakadni és az bizony csúnya lesz. Inkább kis adagokban és békésen kell megszabadulni ezektől a terhektől.

A munkahelyi terheiden nem tudok csökkenteni, de a társasházat értő problémák kezelésben igen!

Ha társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
Címkék: munka stressz iroda
2018-09-05 20:11:21 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8014221865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása