Olvasókuckók a gyerekszobákban

Szeretnéd, ha a gyerekeid többet olvasnának? Motiváld őket egy barátságos és hívogató olvasósarokkal! A könyvek iránti szeret csíráját egészen fiatal korban érdemes elvetni, már akkor, amikor még csak a képek miatt lapozgatják őket. Egy kényelmes kuckó, néhány színes könyv és máris azon kapod magad, hogy a kisbocsod a TV helyett egy újabb kötetért könyörög.

konyvszereto_gyerekek.jpg

Ha olvasásra szeretnéd ösztönözni kis bocsodat, akkor alakíts ki neki egy kis olvasó zugot! Nem kell hozzá sok minden csak egy kényelmes ülőhely vagy fekvő alkalmatosság, néhány igazán izgalmas kalandokkal kecsegtető könyv, és némi hangulatos dekoráció. Ha egy elszigetelt kis birodalomként van megcsinálva, kicsit függetlenül a szoba többi részétől, akkor még jobb. De hogy lásd, hogy mire gondolok, hoztam is néhány ötletes képet az ilyen gyerekszoba kuckókról.

A könyv a gyerekszoba dísze

A könyveket persze használhatod dekorációként is. Ha szem előtt vannak, és lehet őket lapozgatni, akkor a kicsik nagyobb kedvvel ülnek le forgatni őket. 

gyerekszoba_otletek_ovodasoknak_kisiskolasoknak.jpg

Az olvasás oldalbordája a könyvtárolás

A könyvespolcok segítségével egy igazi kis fészket is körbe lehet zárni. Így sokkal jobb érzés oda beülni.

gyerekszoba_otletek_berendezes.jpg

Egy kis lyuk az írott mesék felfedezéséhez

Egy régi beépített szekrény vagy mini gardrób tökéletes megfelel a célnak, remek kuckó alakítható ki belőle. Persze csak ha már eredeti funkciójában nem kell.:)

gyerekszoba_olvasosarok_konyv_szeretet_kialakitas.jpg

A fantázia magaslataiban

Ha már elég nagyok a bocsok,  hogy felmászhassanak leesés nélkül magasabb helyekre, akkor akár helytakarékossági akár meglepetés ajándék gyanánt berendezhetünk nekik egy magaslati olvasósarkot.

Bár kevesen vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy az első képen látható ablakot magukénak tudhassák vagy leendő otthonuk falára álmodhassák, a pihenőrészt attól még be lehet lopni a gyerekszoba falai közé.

gyerekszoba_berendezesi_otletek.jpg

Persze a jó olvasósarok mindenkinek mást jelent.

Legyen az zártabb...

konyv_szeretete_gyerekkorban.jpg

..vagy nyitott...

gyerekszoba_otletek_kialakitashoz.jpg

..álljon a szoba közepén...

handmade_teepee.jpg

...vagy pont a sarokban...

gyerekszoba_inspiracio.jpg

...a lényeg, hogy hátradőlve, nyugodtan el lehessen benne helyezkedni a gyerekeknek, hogy a könyvek betűi beszippanthassák az gyerekeket, akik teljesen elmerülhetnek egy új világban.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-03-30 23:01:39 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4514728511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása