Mi lógjon a kanapé fölötti falon? Inspiráló ötletgyűjtemény következik!

Változtatnál a nappali hangulatán? Unod a mostani lakásdekorációt, vagy eddig nem is volt időd foglalkozni a dologgal? Gyere és segítünk kitalálni, hogy mi kerüljön a nappali központi helyére, nevezetesen a kanapé fölötti falra!

lakberendezes_kanape_folotti_fal_ter_terulet_dekoralas_otletek_tippek_tanacsok.jpg

Sokan, amint betolják a kanapét a TV-vel szemközti falhoz boldogan hátradőlnek, hogy kész a helyiség, ki lehet pipálni a feladatlistán a beköltözést/felújítást, pedig az ördög a részletekben rejlik. Egy jól megválasztott dekoráció sokat számít, ha a nappali berendezéséről van szó, szóval ne állj meg a nagyobb bútorok helyének kiválasztásánál!

Most a kanapé fölötti fal dekorálásába mélyedünk bele és képekkel segítünk eldönteni, hogy vajon nálad mi mutatna a legjobban a nappaliban. Lesznek itt modern és régi vágású megoldások épp úgy, mint jól bevált klasszikusok is, de később rátérünk az extravagáns különcökre is.

A képre érdemes lesz rákattintani, de többet igazán nem árulok el! :)

Fényképek és festmények

Az egyik, ha nem a leggyakoribb ötlet, hogy családi fotókkal vagy festménnyel, poszterrel stb. dekorálják a lakás tulajdonosok a kanapé fölötti falszakaszt. Ebben a kategóriában valóban végeláthatatlan a választék, ahány ház annyi stílusban, méretben és színvilágban lehet fellógatott képekkel találkozni. Inspiráció gyanánt mutatok is párat.

Könyvespolc

A másik nagyon népszerű lehetőség egy polc felszerelése, amire könyvek és apró díszítő mütyürök kerülhetnek. Ez a fajta megoldás legtöbbször a helykihasználásról szól semmint a dekorációs jelentőségéről, de persze járhat a kettő kéz a kézben, csak az egyensúlyt kell megtalálni.

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape_3.jpg

Ha már az írott betűknél voltunk, akkor folytassuk is velük...

Feliratok, beszédes táblák

Az első kettő ötvözetének is tekinthetjük, amikor egy-egy szó vagy rövid üzenet kerül ki a nappali központi helyére. Itt azért már meg lehet csillogtatni a kreatív oldalunkat és kiszakadni a sablonos ötletek hálójából az szövegen kívül a megjelenést illetően is.

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape.jpg

Tik-tak ketyeg az óra

A praktikusabb irányba hajlók választhatják a faliórát is. Igen ám, de egy huszárvágással és pusztán az óra méretének jelentős megnövelésével máris adtál egy klassz fókuszpontot a nappalidnak. Talán így még a vendégszeretetedet próbára tevő rokonok is hamarabb észbe kapnak és távoznak időben. ;)

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape_4_ora.jpg

Zöldebb nappali

A kanapé általában a falhoz kerül, így mögötte kevésbé vagy egyáltalán nincs hely, de hála a futónövényeknek, ettől még lehet gyönyörű zöld növényes a lakásnak ez a sarka is. Arra azonban vigyázz, hogy kényelmesen hátra lehessen dőlni anélkül, hogy folyton csikizné a nyakadat egy-egy elkalandozott inda!

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape_futonoveny_2.jpg

Hangulatos fények

Ha szereted a kellemesen visszafogott fényeket, amik gondoskodnak a hangulatról esténként, akkor biztos ez lesz a kedvenced. Sokféle eszköz áll a rendelkezésedre, de szerencsés inkább olyat választani közülük, ami kikapcsolt állapotban is dekoratívnak nevezhető.

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape_vilagitas_2.jpg

Térnyerés tükörrel

Na nem arra gondolok, hogy egy tükör fellógatásával máris megduplázódik a nappalid mérete, pedig de jó is lenne, de ilyen sajnos még a mesékben sincs. Arra utaltam csak, hogy nem véletlen, hogy a lakberendezésben mindig kiemelt szerepe van a tükröknek, mert optikailag tágítják a teret.

Egy nagyobb méretű tükör épp olyan tökéletes tud lenni, mint egy kisebb, de domináns/díszes keretben, ez már igazán rajtad a többi berendezési tárgyadon múlik.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy pont olyan helyre kellene felakasztani egy tükröt, ahol jó eséllyel senki nem fogja tisztán látni magát benne, de ha megnézed a lenti képeket valószínűleg te is megbarátkozol majd a gondolattal, hogy egy tükör lógjon a kanapé fölött dekorációs elem gyanánt.

Öltöztesd fel a falat is!

Néhány évtizede hatalmas divat volt, és jószerével nem volt olyan lakás, ahol ne lett volna falvédő szőnyeg a falon. Akkoriban még inkább a hálószobában az ágy melletti falon kaptak helyet praktikus okokból, manapság már inkább díszítő elemként van szerepük és a nappaliba is utat törtek maguknak.

Szőtt, csomózott, kötött, horgolt, hímzett anyagok a szivárvány minden színében. Te szívesen felelevenítenéd ezt a régi klasszikust?

lakberendezes_nappali_otletek_dekoracio_kanape_5_szonyeg.jpg

Ami csak az eszedbe jut...

Attól függően, hogy mennyire kedveled a modern és/vagy egyedi stílusokat voltaképpen szinte bármit felakaszthatsz a kanapé fölötti falra, ha a lakás adottságai megengedik. (Jó persze, én is tudnék olyanokat sorolni, amik kellően bizarrok lennének ott himbálózva, de most nem ezek felsorolása a cél.)

Némi jó ízléssel fűszerezve még olyan hihetetlennek tűnő tárgyak is jól működnek ezen a központi helyen, amiket nem sok lakberendezési magazin mutogatna pl. kerítéselem, bicikli, zsalugáter/spaletta esetleg egy ágytámla, edények vagy macskamászóka.

Remélem, hogy hála ennek a cikknek most te is vetettél egy pillantást a kanapéd fölötti területre és attól függően, hogy mit láttál ott nyugodtan hátradőlve vagy pont, hogy a várakozástól izgatottan lapoztad át ezt az írást. Bármit is találsz érdemesnek arra, hogy a nappalid központi helyét dekorálja ne veszítsd szem elől, hogy elsősorban az a lényeg, hogy neked tetsszen a látvány, elvégre a te otthonodról van szó.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-07-04 12:53:56 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1914924964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yossarian_M 2019.07.05. 19:57:42

A cimbeli kerdesre valaszolva: karabely, lehetoleg nagy kaliberu. Jol mutat es hasznos is

Yossarian_M 2019.07.05. 20:01:19

Latom csak a sajat hangodat szereted hallani

Yossarian_M 2019.07.05. 20:02:02

Bocs, a blogmotor volt a hibas, benyelte az elsot

kolomparlole1114 2019.07.06. 11:08:26

"Mi lógjon a kanapé fölötti falon?"

Viktor.
süti beállítások módosítása