Mindig van hely egy újabb szobanövénynek!

Azt mondják, aki a virágot szereti az rossz ember nem lehet. Igen ám, de helyet is kell nekik találni valahol, ami egy kis lakás esetén nem is olyan könnyű. Helytakarékos, látványos és kreatív megoldásokat sorakoztatunk fel, mert bizony nálad is van még bőven helye újabb és újabb szobanövényeknek!

szobanoveny_tarolas_otletek_tippek_ultetes.jpg

Kezdhetném azzal, hogy felsorolom, hogy milyen jótékony hatásai vannak a szobanövényeknek a hangulatunkra, a jellem fejlődésünkre, az egészségünkre és a bolygónkra nézve is, arról nem is beszélve, hogy milyen fontos lakás dekorálási értékük van, de inkább vágjunk is bele és derítsük ki, hogy hová lehetne néhány virágot még becsempészni a te otthonodba is!

Virágos ablak

A csavar ott van, hogy nem az ablakpárkányra fogjuk a cserepeket pakolni, hanem belógatjuk őket a kilátásba. A növényeknek úgyis sok fényre van szükségük szóval mindenki jól jár, te is, a növény is. (A szomszéd társasház ablakán kihajolva dohányzó néni látványánál biztos kellemesebb lesz.)

(A képeket nagyobb méretben úgy tudod megnézni, hogy rájuk kattintasz!)

szobanoveny_tarolas_otletek_diy.jpg

Arra azért ügyelj, hogy lehetőleg fix vagy nem használt ablakszárny elé lógasd őket, vagy csak bukó pozícióba használd az adott nyílászárót különben több bosszúságot fog okozni, mint örömöt.

Ha egy kicsit rafináltabb ablakba rakható növénytároláson töröd akkor, ezt a mosogató fölötti pultot ajánlom a figyelmedbe. Ide érdemes a meleg és párás levegőt kedvelő fajok közül válogatni.

b835b1f352c015a246df7691f37fbb10.jpg

Lógatott dzsungel

Van valami különleges bája annak, amikor felakasztva tárolod a szobanövényeket, ráadásul helytakarékossági szempontból sem az utolsó. Az eddig kiaknázatlan holt terekbe is kerülhet ezentúl egy-egy csinos zöld. 

szobanoveny_tarolas_otletek_diy_2.jpg

Ne csak azt figyeld meg, hogy hová tették mások a virágokat a lakáson belül, hanem azt is, hogy milyen módszerrel és milyen klassz stílusú eszközöket találtak hozzá!

Ötletet lopkodni és otthon megvalósítani természetesen ér. ;)

szobanoveny_tarolas_otletek_diy_3.jpg

A sarok uralkodói

A lakás legnagyobb szobanövényei méretükkel kivívják maguknak a különleges odafigyelést és gondoskodást. A semleges és letisztult kaspók hagyják érvényesülni a szobanövény természetes szépségét és lehetővé teszik, hogy belesimuljon a lakás összképébe.

szobanoveny_otletek_tippek_tarolas_viragallvany_lakberendezes_viragtarto_dekorativ_3.jpg

A másik oldalon egy szintén tetszetős megoldás kínálkozik. Lakberendezési szempontból egy visszafogott mégis tekintett csalogató (kaspó) trükk is lehet szuper ötlet. Itt is maga a növény van a fókuszban, de valahogy nem lehet elmenni mellette, anélkül, hogy az ember ne pillantana rá.

szobanoveny_otletek_tippek_tarolas_viragallvany_lakberendezes_viragtarto_dekorativ_2.jpg

Neked melyik irány tetszett jobban? A növény legyen csak kiegészítő vagy lehet térmeghatározó értékes is?

Behálóz a természet

Minél több zöldre vágysz? Szeretnéd, hogy egy kicsit utat törjön magának a természet? Akkor a futó növények falra futtatása lesz a kedvenced! Lenyűgöző látványt nyújtanak, ha már kellően nagy felületet beborítanak a falon. Szerencsére a növekedés a specialitásuk, így nem kell sokat várnod az eredményre. :)

Attól függően, hogy milyen eszközökkel és milyen minták kialakításával vezeted a falon a szobanövényed, még a be nem nőtt hálós szerkezet is lehet dekoratív.

futonoveny_vezetes_keret_falra_futtatas_szobanoveny.jpg

És ha már a falat céloztuk meg folytassuk is ezzel az iránnyal.

Falon élők

A legtöbb lakásban a növények a falakon lévő polcokon kapnak helyet, hogy egy kicsit barátságosabbá tegyék a lakást. Nem is akarunk ezzel a tárolással vitatkozni, hiszen nálunk is vannak így elhelyezve virágok, de azért mutatok pár inspiráló képet, hogy több is rejtőzhet ebben módszerben, mint elsőre gondolnád.

szobanoveny_otletek_tippek_tarolas_viragallvany_lakberendezes_viragtarto_dekorativ_4.jpg

Az alsó sorban vannak olyan növények, amik föld nélkül, pucér gyökerekkel vannak rögzítve a falra. Bevallom én még soha nem próbáltam meg így életben tartani egy növényt sem, de több külföldi oldal foglalkozik a témával, szóval, ha kíváncsi vagy rá, vannak már tapasztalatok a témában.

Az állványon csücsülők

Klasszikus megoldás, hogy úgynevezett virágállványra ülteted a szobanövényeidet. A virág tárolásnak ez a formája nagyon praktikus és kellemes a szemnek is, főleg ha a régi, fekete fém tartók helyett kicsit dekoratívabb megoldást választasz.

szobanoveny_otletek_tippek_tarolas_viragallvany_lakberendezes_viragtarto_dekorativ.jpg

Most már tudod, hogy hová és talán azt is, hogy milyen módon fogod el/fel/letenni az újabb szobanövényedet. Ha jól jönne pár tipp arról is, hogy melyek a legstrapabíróbb szobanövények, akkor keresd fel korábbi cikkeinket, amik pont ezt a kérdést járták körbe. Kattints ide és ide!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-07-24 14:10:48 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1014977128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása