A tematikus szállások csodálatos világa

Melyikre szavazol Star Wars univerzum vagy inkább Hello Kitty rózsaszín világa? Esetleg a Gyűrűk Urából ismert Hobbit-üregbe fészkelnéd be magad? Ha hiszed, ha nem már van mód arra, hogy kipróbáld, legalábbis néhány nap erejéig...

hello_kitty_star_wars_hobbit_gyuruk_ura_lakas_otthon_apartment_airbnb_szallas_fantakusoknak.jpg

Rajongani sok mindenért lehet egy könyvért, egy TV sorozatért, de még számítógépes játék karakterekért is. Kedvenc történetünk és karaktereink életén elmélázva azon kaphatjuk magunkat, hogy próbájuk elképzelni, hogy vajon milyen lehet az ő életét élni vagy milyen lehet az ő otthonában ébredni?

Néhány igazán fanatikus rajongónak számító és meglehetősen elszánt embernek hála már nem elérhetetlen, hogy meg tapasztald ezt az életérzést. A világ számos pontján akadnak többé-kevésbé karakterhű, de a hangulatot garantáltan hozó tematikus Airbnb otthonok.

De, hogy ne csak általánosságban beszéljünk róla, hoztam is néhány példát, amiket biztos te is szívesen felvennél a bakancslistádra, mint leendő utazási célpontot.

Légy te is Frodó szomszédja!

Ha gyógyíthatatlan Gyűrűk Ura imádatban szenvedsz, akkor biztos imádnád a most következő szállásokat. Zsáklakhoz nagyon hasonló házakat hoztak létre a világ több pontján. Hobbiton (a Matamata mellett felépített "igazi" Hobbitfalva) nyomába talán nem érnek, de ide nemcsak bekukucskálni lehet, hanem kibérlés után beköltözni is egy rövid időre.

(A képekre kattintva a teljes galéria megnyílik!)

Ez a mesebeli házikó egy nappali, egy háló és egy fürdőszoba helyiségből áll, nem máshol mint a Washingtonbeli Orondoban. Kristie Wolfe a megálmodó szerint két embernek ideális méretű. A csöppnyi, de annál lenyűgözőbb belsőtér varázsán túl, érdemes felfedezni a kerek bejárati ajtót, egy hobbitlakhoz méltó apró előkeret és kerítést is. Itt a legközelebbi szomszédaink az őzek, a nyulak és a madarak, ideális hely a pihenéshez. Ha felkeltette az érdeklődésedet itt találsz bővebb információt róla.

Middletown Springsben is van egy hasonló hobbitlak...

..mint ahogy San Diego közelében is van egy kissé rusztikusabb vonalat képviselő, de szintén hangulatos házikó a témában. Ha ilyen helyen szállsz meg jól vigyázz, mert ha reggel kopogtatnak az ajtódon nem egy váratlan utazásra hívnak, hanem csak a szobaasszony jött, hogy tálalja a reggelit. :)

Na, de most távolodjunk el egy kicsit a hobbitok világától mind térben, mind időben, mind stílusban. Következzen egy dorombolósan cuki hajlék.

Hello Kitty birodalma

 1974-ben kezdte meg hódító útját ez az elképesztően aranyos mesefigura, akiről egyébként kiderült, hogy nem macskának szánták. Hatalmas a rajongó tábora, és bár eredetileg tinédzser lányok voltak a célközönsége, most már a sokkal fiatalabb és bizony az idősebb korosztályból is bőven akadnak gyűjtői. Igen gyűjtői, mivel a legelső pénztárca megjelenése óta, már szinte minden fellelhető tárgyra, kiegészítőre, ruhára rányomtatják.

Akinek a baráti vagy ismerősi körében akad egy vérbeli Hello Kitty fanatikus, az el tudja képzelni, hogy milyen boldogságot válthatna ki egy ilyen cicás (bocsánat nem jön a számra, hogy kislányos) lakásban tölteni egy napot vagy egy hetet.

 Ipoh városban Malajziában található ez a Hello Kitty témára épülő Airbnb szállás. Aki ide belép garantáltan egy rózsaszín-fehér, bájos világban találja magát, ahol minden létező tárgy magán viseli a a masnis arcocskát.

Kuala Lumpurban pedig mindjárt két szállást is találunk itt és itt, amik ezt a mintát választották a lakás fő elemének. A kibérelhető otthonok mérete és a szolgáltatások egészen mások, így ha valaki álmai netovábbjaként szeretne ilyen lakásban éjszakázni, akkor tudjon róla, hogy van választék. :)

Jöhet a csillagközi konfliktus?

Elő a fénykardokkal, mert nem kisebb világ következik mint a Star Wars. Rengeteg karakter, bolygó, űrhajó, spéci technológiai eszköz tartozik ehhez a hihetetlen franchisehoz. Ne is szaporítsuk tovább a szót, hanem lessünk be azon Airbnb szállások színfalai mögé, akik erre építik fel a sikerüket.

Az eredeti trilógia inspirálta ezt a lakást. Bár a mérete nem szárnyal a magaslatokban, stílusa egészen egy távoli galaxisig repíti a vendégeit. Lelőhelye nem máshol van mint Tagaytay városában.

Ezért a csillagközi élményért egészen észak Melbourneig kell utazni. Takaros lakás és bár az erkély nem a Naboo zöldellő erdőire néz, de azért itt sem semmi a kilátás.

Prága belvároshoz közeli szegletében is akad egy Star Wars rajongókat hívogató kégli.

Természetesen még rengeteg különféle stílusban berendezett és kibérelhető lakás található a piacon, így akik most nem találták meg a szívüknek kedveset, ne adják fel! Ha pedig hiába kutatod az igazit mégsem leled, akkor lehet, hogy pont neked kellene megcsinálni. Medve eskü, ha megcsinálod pl. a legklasszabb Harry Potteres vagy Marveles lakot mi kiegészítjük vele a cikket. ;)

Te jártál már valaha tematikus Airbnb szálláson? Ha megtehetéd, hogy bármilyet választasz, milyet szeretnél meglátogatni?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-08-14 18:45:57 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2215007920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása