Lányos szoba dekoráció ötletek

Szeretnéd egy kicsit feldobni a kis (nagy) lányod szobájának megjelenését, de már a fületeken folyik ki a sok rajzfilm figura és Disney hősnő? Sok kreatív és otthon is elkészíthető tipp vár rátok!

Minden család életében elérkezik az az időszak, amikor a kislányok (vagy a szüleik), de ráunnak a Micimackóra, Minniere és társaira. Bár a mesebeli álomvilág még kitart, a rózsaszín köd már a hercegnős, balerinás, sellős és unikornisos korszak felé sodor. Lássuk mit lehet kezdeni a gyerekszobával, ha annak lakója már kinőtte a babás holmikat, de a tinédzserekre jellemző fiús poszterek még arrébb vannak.

Kezdjük is a legelején kopogjunk be az ominózus szobába...

Ajtó újragondolás

A gyerekszoba már annak az ajtajával elkezdődik persze ha nem akarod, hogy az előszoba is rózsaszín ajtóval feszítsen, akkor bőven elég ha a belső felét lefested. ;) A legtöbb lakásban az ajtókat nem szoktál dekorálni, pedig a potenciál bennük van a nevek ráírásán túlmenően is. Lássuk némi kreatív vénával, festékkel, matricával vagy tapétával mi mindent el lehet érni.

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas_ajto.jpg

A gyerekszobába tovább haladva következzen az egyik legnagyobb felülete..

Szoba pingálás csajosra

Ha nem szeretnétek egyszínű szobát, akkor az alábbi szobafal festési technikák között biztos megtaláljátok a kedvenceteket. Arra érdemes vigyázni, hogy ennyire domináns falhoz, letisztult, egyszerű bútorok passzolnak inkább. Jó hír azonban az, hogy könnyebb és olcsóbb a szobát átfesteni néhány év múlva mint lecserélni a komplett gyerekszoba berendezést.

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas.jpg

Itt aludhatja szépre magát a herceg kisasszony

A szoba egyik legnagyobb bútora az ágy, ami mindig sarkalatos pontja a látvány világnak, éppen ezért kár lenne egy vállrándítással túllépni rajta. Különböző módokon lehet dekorálni én most ezeket ragadnám ki:

Romantikus baldachin

Kedves anyukák, ha visszaemlékeztek a gyerekkorotokra vagy elássátok a romantikus éneteket, ki nem álmodozott volna egy baldachinos/ elfüggönyözött ágyról legalább egyszer? Hidd el könnyebb elkészíteni egy ilyen baldachint mint gondolnád! Ha picit beleásod magad a témába egész biztos te is meg tudod majd csinálni.

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas_baldachin_agy_fuggony.jpg

Boldog álmokat hozó ágynemű

Hiába egyszer a jégvarázs mánia is elmúlik (gondolom vannak itt olyan szülők, akik alig várják ezt) és egészen más iránti rajongások váltják fel. Vajon mi lenne szívesen a lányod?

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas_agynemu.jpg

Ilyen és ehhez hasonló ágyneműket bőséggel találtok a neten, ha megjött hozzá a kedvetek.

Puha párnák

Ki ne kísérletezett volna ruhafestéssel otthon, ha máskor nem is, de gyerekkorában technika órán? Most sem kell nagyobb varázslat ahhoz, hogy hasonlóan klassz párnákat kreálj!

painted-watercolor-pillow-room-decoration-700x700.jpg

Nézzünk be az ágy alá is!

Na nem porcicákat üldözni, mert a takarítás egy másik cikk témája, hanem, hogy ott is feldekoráljuk, amit lehet.

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas_baldachin_agyszoknya.jpg

Ágyszoknya, mekkora találmány, eltakarja az ágy alá eltüntetett kardon dobozba zárt holmikat! Na fel a kezekkel kinek van varrógéppel is profin bánó szupermamija? (Ha a te lánykád sem jelentkezett sincs gáz, jutányos áron valószínűleg a sarki varrodában is elkészítik.)

A következő állomás a gyerekszoba mustrában a...

Színes íróasztal

Okosodni (és időnként rajzolgatni) már pedig valahol kell, szóval íróasztal is tuti van nálatok is a szobában. Washi vagy waschi tape, amit magyarul dekor ragasztószalagnak csúfolnak nagy segítségedre lehet ebben a műveletben. Persze a mini balerináknak inkább a tütün jár az eszük, de az ő szívük vágyát is lehet teljesíteni.

csajos_lanyos_kislanyos_nagy_lanyos_gyerekszoba_diy_dekoralas_berendezes_tipp_otlet_kialakitas_baldachin_iroasztal_dekor_ragasztoszalag_1.jpg

Szekrény átalakítás

Itt sem a kalapácsra, hanem inkább a festés vödörre lesz szükségetek. Régi bútor, jó bútor felesleges lenne kicserélni csak egy kicsit újra kell mázolni. Rengeteg blog és kézműves honlap foglakozik a témával, én most csak inspiráció jelleggel hoztam párat.

 

A témában még járatlanabb apukáknak megsúgom, hogy a látszólag halálosan feleslegesnek tűnő apró, színes-szagos, csillogó dekorációs kacatok (mint amilyenek itt is voltak a szekrénykék felett) elhagyhatatlan kellékei egy kislányos szobának. Tessék ismerkedni a színekkel, anyagokkal, stílusokkal, mert ez lesz a következő pont. "Tanulmányozd az ellenséget!"

Dekorációs kiegészítők

Éljenek a giccsek! Na jó ez így picit erős, de ha gyerekszobáról van szó, akkor ez hangyányit túl lehet lőni a felnőttek számára jó ízlésnek nevezhető határon. :D A kislányok odáig vannak a puha, bolyhos, csillogó holmikért.

Szólj hozzá!
2019-09-06 19:54:21 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr915046430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása