Filmes játék az esernyők egész hadával

Annak érdekében, hogy jobban teljenek az esős őszi esték most egy kvíz vár rátok az oldalon, ami kapcsolódik az évszakhoz. Ha te is szeretnél néhány percre kikapcsolódni és próbára tenni a tudásod várlak szeretettel! Ne izgulj élvezetes lesz! ;)

filmes_kviz_jatek_esernyok_jelentek_fejtoro.jpg

Lassan már október van sötét, hideg, esős...Hogy egy kicsit jobb kedvünk legyen, most egy olyan klasszikus őszi tárggyal fogunk játszani, amit gyakran előkerül ilyenkor és bizony sokszor a mozi vásznon is megjelent már. Bizony az esernyő lesz a rivaldafényben! Kezdjünk el megbarátkozni ezzel az eszközzel, most hogy már az idő is nyirkosabbra fordul(t). Játékra fel!

Tehát a játék szabályok:

  • Képeket és szövegeket fogsz látni esernyőkről vagy esernyős jelenetekről és ki kell találni, hogy miben láthattad őket illetve ahol lehet, hogy melyik személyhez/karakterhez kötődnek az ernyők. Vajon képes vagy egyetlen esernyőből kitalálni a filmeket? Meglátjuk! :)
  • Bármilyen segítséget bevethetsz kivéve a netet (bocsi) beszélj össze a családdal vagy kollégákkal.
  • Ha a borítókép alapján nem sikerült kitalálni a helyes választ, akkor olvasd el az alatta lévő szöveget is, de csak akkor!
  • Ha pedig inkább képi segítséget vennél igénybe, akkor kattints a képre és nyisd meg a további (rávezető) fotókat, de vigyázz, mert egy némelyik már-már túl könnyűvé is teszi a feladványt, szóval a szöveggel kezd!

A megoldásokat a cikk alján fogod megtalálni.

1.

Legsötétebb ruhás hős esküdt ellensége forgatta ezt az ernyőt és még sok másikat is. A gonosztevő kreativitása az esernyőiben is megmutatkozott. Volt egy kedvenc állata is.

2.

Egy sorozatot keress fejben a képek alapján. Oly sok évadon át néztük ezt az esernyőt kíváncsian, izgatottan, érdeklődve...aztán végül megtudtuk ki lapul alatta.

3.

 

Bár nem mai film, de itt a helye. Az egyik legnépszerűbb jelentből vannak a képek, ami ezután mindig eszedbe fog jutni, ha elkap egy kiadós zuhé.

 

4.

Egy tragikus sorsot követhetünk nyomon ebben a filmben. A nyugati civilizációhoz szokott szem számára egy egészen új világ bontakozik ki, amit a háború árnyékol majd be egy rövid időre.

 

5.

Egy magyar regény megfilmesítéséről van szó, amit gyakran kötelező olvasmányként is feladtak az iskolában. Ennek az esernyőnek az igazi értéke a nyele. Emlékeztek miért?

 

6.

Bár sok mesés alkotás szerepelt már ebben a kvízben, de ezt most egy valódi gyerekeknek készült alkotás. Az igazi meserajongók azt is megtippelhetik, hogy melyik ernyő alatt lapul a hősnő.

 

7.

Az első képen érdemes megfigyelni a környező tárgyakat és a kép hangulatát is, mert árulkodó. :) Csilingelő dallamokat képzelj hozzá, némi fiatalos fantázia világot, és varázsütésre máris eszedbe fog jutni a megfejtés.

 

8.

Kicsit trükkös a feladvány, mert konkrétan esernyő egy sincs a filmben, de ez a vérpiros esernyős szimbólum nem véletlenül került bele a válogatásba. Ha emészt a tudat, hogy láttad már valahol ezt az ernyőt, akkor próbálj meg a bűnösök körében tovább kutakodni, hátha meglesz a felejtés ellenszere. Ne félj be fog ugrani!

 

9.

Egy újabb mese a feladvány. Kitalálod az első képről vagy súgjak egy kicsit? Egy aranyos és ikonikus sárga ruha és egy pár fehér kesztyű is tartozik a hölgy szettjéhez, hogy teljes legyen, de minek is egy sziget dzsungelében ilyen jól öltözöttnek lenni?! Szerintem már kitaláltad a megoldást...Vagy nem beszélünk egy nyelvet? :)

 

10.

Egészen 1964-ig kell visszautazni az időben, ha ennek a musicalnek az eredeti megjelenését keressük. A szegény sorsú lány szép kiejtési gyakorlatain mosolyoghatnak a nézők. Kihagyhatatlan alapmű.

11.

Egy musical a megfejtés, de ezt a hölgyek jól tudják. Szerintem többet nem is kell róla mondanom, mert a mesés képi világ úgyis lebuktatja.

12.

Ide annyit írnék, hogy te csak szeretnél egy olyan menő ernyőt, mint amilyen ez itt. Ha kocsmai bunyó van kilátásban jobb társat nem is találhatnál nála. De aztán tartsd titokban különben komoly kalamajkába keveredhetsz.

13. 

Ezt az esernyőt valószínűleg mindenki felismeri. Nemrég új köntösben is megjelent a vásznon. Megvédett az esőtől is, de nem ezért lopta be magát a nézők szívébe, hanem mert utazni is lehetett vele. Tudtad, hogy a bájos tulajdonos nőjének két esernyője is volt a filmben? Bizony egy habos-babos, elegáns darab is, aminél különbet még rajzolni se lehetne.:)

14.

916272pleasantville_1998_hdclub_mkv_11_24_331_000032.jpg

Erre a képre vagy egyből rávágod, hogy "ooohh tényleg volt ilyen film" is vagy nem láttad és nem tudlak rávezetni, de azért megpróbálom. A tökéletesnek elhitetett család és közösségi életről szól, ahol a fekete-fehér világ fokozatosan kiszínesedik, ahogy megbolygatják a főszereplők a helyiek életét.

+1 Arcos ernyő

u1.jpg

Nem biztos, hogy mindenkinek ismerős lesz, ezért tettem be csak bónusz feladványként. Egy nagyon aranyos Pixaros rövid film főszereplője látható a képen.

Ezt pedig csak azért teszem be, mert cuki és bizony itt is van egy lovagias gesztus egy esernyővel.

tumblr_mytxj8cuae1sht2v0o1_500_5.gif

Ha tetszett a játék vagy szívesen tennéd próbára magad hasonló teszten, akkor ajánlom figyelmedbe korábbi játékunkat is, ahol lakás alaprajzok alapján kellett kitalálni, hogy melyik sorozat helyszínét nézed éppen.

Megfejtések:

1, Batman visszatér (Pingvin)

2, How I met your mother/ Így jártam anyátokkal sorozat (anyukát rejti)

3, Ének az esőben

4, Egy gésa emlékiratai (Sayuri)

5, Szent Péter esernyője

6, Mulan

7, Harry Potter (Hagrid)

8, Kaptár

9, Tarzan

10, My Fair Lady (Eliza Doolittle)

11, Moulin Rouge

12, Kingsman

13, Mary Poppins

14, Pleasantville

+1, The blue umbrella (rövid film)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2019-09-30 11:46:47 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3815181168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.09.30. 21:00:21

1 . Batman
2 . passz
3 . Ének az esőben
4 . Egy géza emlékiratai
5 . Szent Péter esernyője
6 . passz
7 . Zsákos dildó
8 . 9 . passz
10.Pygmalion
11. 12. passz
13 . Mary Poppins

So No 2019.10.01. 11:32:54

Hm... Par film azert kerult be, mert volt benne esernyo is. Az esernyotrukk cimu vogjatekkal mi a helyzet?

Denise Hogyisdugják 2019.10.01. 16:35:36

hmmm... youtu.be/wI8FGDaZ3Yw van esernyő dögivel, majdnem mint zombi
süti beállítások módosítása