A gyerekszoba dekorálás még soha nem volt ilyen egyszerű!

A titkos fegyver ezúttal a dekortapasz lesz. Rengeteg szín variáció létezik belőle és megszámlálhatatlan minta varázsolható a segítségével a gyerekszobák falára, kézügyesség nélkül. Kíváncsivá tettelek? Akkor tarts velem és fedezzük fel együtt a benne rejlő lehetőségeket!

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas.jpg

 Ha olyan gyerekszoba dekorálási ötletet vagy tippet keresel, ami olcsó, könnyen megvalósítható és nagyon mutatós, akkor ajánlom figyelmedbe a dekortapaszt, amivel mindezt elérheted!

2006 körül óriási robbanással tört be a világ piacra és a köztudatba,de ha te még nem ismered, akkor most szívesen bemutatlak neki.

Mi is az a dekortapasz?

A dekortapasz nem más, mint az angolszász területeken (és gyakran itthon is) washi tape néven emlegetett eszköz. A festési eljárás során használt maszkolószalag az őse, abból nőtte ki magát, de mára már az egyik legsokoldalúbb dekorációs eszközként tartják számon.

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_3.jpg

Nemcsak a szélessége és a hossza, de a mintázata, színei és maga az anyaga is nagyon sokféle lehet. Készülhet például rizspapírból, papírból, műanyagból és textilből is. A működése roppant egyszerű, egy öntapadós réteg segítségével fel kell ragasztani a kívánt felületre és kész is. Könnyen eltávolítható és gyakran vágás nélkül tépni is lehet.

Ez volt az elmélet, de most lássuk, hogy a gyakorlatban hogy állt helyt és mi mindent alkottak már vele, ha gyerekszobáról van szó.

A természet szépsége

Az egyik legdivatosabb gyerekszoba motívum közé tartozik mostanában a hegyek ábrázolása. Persze a fák továbbra is fent vannak a toplistán, valószínűleg azért mert erdőt épp úgy lehet belőlük csinálni, mint egy bájos családi fotókat tartó fát vagy éppen magasságmérőt.

(Kattintás után a képeket nagyobb méretben is meg tudod majd nézni! :) )

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_8.jpg

Állat figurák

A gyerekszobák talán legkedvesebb motívuma a különféle cuki állatok ábrázolása. Az alábbi figurák mind a washi tape segítségével készültek.

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_2.jpg

Épített csodák

Ha nektek a természet és állatok téma annyi nem jön be, akkor egy nyüzsgő nagy város vagy egy meghitt babaház körvonala lehet a tökéletes.

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_5.jpg

Rajtad múlik!

A washi tape követi az általad megálmodott dekoráció vonalait, csak vezetned kell! Nem muszáj leragadni a sablonoknál, nyugodtan törjetek ki a megszokott minták közül!

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_9.jpg

Nemcsak falra!

A washi tape nemcsak falra, de bútorokra és a padlóra is jól ragad. Ha van kedvetek ott is kísérletezhettek vele!

washi-tape-robot-for-kids-room-door.jpg

(Bár a felmosást hosszú távon nem mindegyik fajta dekortapasz fogja jól bírni, szóval ebben az esetben különösen figyeljetek oda a minőségre és az anyagára!)

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_7.jpg

Nagyobbacska gyerkőcök ízlésének megfelelő fal mintákat is lehet csinálni a dekortapasszal.

Fal minta egyszerűen

Ha kinőtte már a kis bocs a rajzfilm figurákat vagy egyszerűen nem akarjátok egyetlen domináns karakterrel megpecsételni a szoba hangulatát, akkor válogassatok ezekből:

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_4.jpg

Kép kiegészítőként

Ha már beköszöntött a tinédzserkori poszterezési és fénykép kiragasztási mánia a gyerekszobába, akkor pedig ezekből a dekortapaszos képkeretekből érdemes válogatni. (Legalább könnyen le lehet majd szedni, ha az aktuális fiú banda kiesik a pixisből. ;) )

gyerekszoba_dekoracio_dekoralas_tipp_otlet_olcso_konnyu_egyszeru_kreativ_washi_tape_dekortapasz_felhasznalas_6.jpg

A fenti válogatás bár jól tükrözi a washi tapeben rejlő lehetőségeket, messze nem mutatja meg a teljes repertoárt. Minden gyerekszoba egyedi lehet a segítségével, egyszerűen és gyorsan. A következő felújításkor próbáljátok ki ti is!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2019-10-10 16:38:17 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2015215738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása