Amikor a rendőrök ököllel verték az ajtót

Te mit éreznél, ha a bejárati ajtó kukucskálóján az a látvány fogadna, hogy bizony rendőrök ácsorognak a küszöbödön? Milyen gondolatok szaladnának át az agyadon hirtelen? Az egyik olvasónk most mesél róla, mert vele bizony megtörtént!

rendor_tarsashaz_bekopog_azonositas_megtortent_eset_tarsashaz.jpg

Nem is hinnénk, hogy milyen furcsaságokkal és váratlan helyzetekkel találkozhat az, aki társasházban él. Most egy valóban szokatlan olvasói levél következik, amitől be kell vallanunk egy perce a mi szívverésünk is kihagyott egy ütemet.

"Szia Házmestermedve!

Egy ideje követem az oldalt és észrevettem, hogy szoktatok olvasói levelet is kitenni. Nem tudom, hogy az én történetem mennyire lehet érdekes, de az biztos, hogy én, amíg élek nem felejtem el.

Az eset néhány hónapja történt velem, de eddig nem tudtam megírni, meg nem is akartam esetlegesen kárt okozni az ügyben azzal, hogy beszélek róla. Éppen ezért nem szeretném, ha a nevem vagy bármilyen adat felkerülne az oldalra. (szerk.: természetesen az eredeti nevet, a lakcímet, pontos dátumot megváltoztatjuk, illetve nem közöljük)

Egy egész jó környéken, egy normális társasházban lakunk a párommal immáron több éve. Szerencsére a sokszor olvasott panelos rém sztorik itt nem jellemzők, nincs ordítozás, rongálás leszámítva néhány kisebb feliratot a földszinten, a lépcsőház egész karbantartott, az a néhány szórólap is hamar eltűnik a liftsarokból, hála a takarítónőnek. Néha zsörtölődnek az idősebbek a ház mögötti padon, de eddig azt hittük nagyon jó lépcsőházat sikerült kifognunk. Ezt csak azért írtam le, hogy ne egy késdobáló, rumlis környéket képzelj el a történet mögé, ahol normális lenne az ilyesmi.

Szóval épp otthon voltam egészségügyi okokból, a párom pedig már rég elment a munkába. 8:10-kor mégis hangos dörömbölést hallottam a lépcsőházból, helyesebben a mi bejárati ajtónk felől. Bevallom nagyon megijedtem, mert ilyen még soha nem fordult elő. Néhány másodpercig tétováztam is, hogy kinézzek-e a kukucskáló lyukon vagy ne, de újabb dörömbölés hallatszott. Ezúttal már egyértelmű volt, hogy valaki ököllel veri az ajtónkat. Felkaptam a telefonomat, hátha segítséget kell hívnom. Ekkor ért a meglepetés, ugyanis rendőrök által az ajtó előtt. A kitekintőn 2 vagy 3 rendőrt láttam, akik rám várakoztak, de a háttérben láttam, hogy még 1, de lehet, hogy két másik társuk épp arrébb, elmegy a folyosón.

rendor_tarsashaz_bekopog_azonositas_megtortent_eset_tarsashaz_4.jpg

Nem tudom leírni azt az érzést, ami a hatalmába kerített. Egyszerre nyugodtam meg egy kicsit, hogy hé ezek nem randalírozó huligánok, hanem rendőrök, de amint ez átszaladt a fejemen, a következő a pánik félelem volt. Vajon mit akarnak? Csináltam valamit? Semmi nem ugrott be, leszámítva a pár hete netről letöltött filmet, de hát csak nem az a baj. Talán a párommal történt valami? MI VAN? MI TÖRTÉNT? MI A GOND? Mert az tuti, hogy valami gáz van, különben nem jöttek volna. Nekik nem kellene azt harsogni, hogy "itt a rendőrség, kinyitni?!" vagy túl sok filmet nézek? Vagy ezek nem is igazi rendőrök? De annak tűnnek!

Nem lehetett mit tenni, ajtót kell nyitni, egyrészt mert rendőrök, másrészt mert tokostól fog kiszakadni az ajtó, ha még egyszer bekopognak. Ajtót nyitottam, de bevallom úgy reszkettem mint egy kocsonya, talán csak belül, nem tudom, de szerintem a kezem is remegett.

Kiderült, hogy szerencsére igazi rendőrök, így legalább a fejemben a kamu rendőröknek ajtónyitós horror fantáziámmal nem kellett szembesülnöm. Amint kinyitottam és köszöntek, már jöttek is a kérdések. Egy bizonyos személy érdekelte őket, közben visszahívták a korábban látott távozó társaikat, akik közben a többi folyosón lakóhoz is sorba bekopogtak. Előkerült egy fekete-fehér fénykép is, amit azonosítani kellett, és közben nagyon határozottan, de egymást követték a kérdések. A közvetlen ajtó szomszédom volt a képen!!!

Ki ez? Mit tudok róla? Tényleg itt lakik (rámutatva a kartávban lévő ajtójára)? Mikor jön-megy? Mikor láttam utoljára? Van családja? Kivel lakik itt? stb. stb. Igyekeztem a legjobb képességeim és tudásom szerint válaszolgatni, de továbbra sem múlt el a görcs a gyomromból. Hiszen én mellette lakom?! Miért keresi ENNYI rendőr? Mit csinált? Persze én csak válaszolgatok...A férfi rendőr csak kérdezett végig a szemembe nézve, de a mellette álló nő jegyzetelt minden szót.

Nem tudom mennyire voltam nagy segítség. Egy középkorú, átlagos megjelenésű pasi a szomszédom, aki köszön, ha találkoztunk, de ennyi, még a vezetéknevét is csak az ajtókiírásból tudom. Udvarias, velünk nem barátkozott soha, de lehetne sokkal rosszabb szomszédunk is. Normális férfi, soha nem volt vele az évek alatt gondunk, bár utáltuk, amikor hetekig felújított, de ki élvezné? Amikor beköltöztünk még néhány hónapig az idősebb szülei (is) laktak mellettünk, de most már inkább csak látogatják ünnepekkor. A srácot nagyon ritkán látjuk, talán két hetente, biztos elkerüljük egymást munkába menet-jövet. Időnként halljuk ahogy csukja-nyitja a saját bejárati ajtaját, de ez inkább a panellakások normális jelensége, mint érdekes információ.

A végén elkérték az okmányaimat, leírták az adatokat róla és elköszönve távoztak. Előtte még annyit kérdeztem gyorsan, hogy miért keresik? Persze nem mondhattak semmit. Érthető, de feltettem azt a kérdést még, ami végig a fejemben járt: mennyire kellene félnem, hogy ő a szomszédom? A rendőr láthatta, hogy félek, ezért csak annyit mondott, hogy van egy kis ügye, amit jó lenne mihamarabb elrendezni. Bár a valós információ tartalma ennek a mondatnak a nullával egyenlő, mégis inkább a sorozatban tilosban parkolás ugrott be, esetleg, hogy nem jelent meg amikor beidézték tanúnak egy utcai kizsebelés vagy koccanásos baleset szemtanújaként. Bár ennyi rendőr, nekem laikusként, soknak tűnik egy ilyen csip-csup ügyhöz, mégis mantráztam magamnak, hogy semmi vész. Talán nem egy baltás gyilkos az ürge, akinek a specialitása a társasházi szomszédok levadászása.

Mondhatnám, hogy itt vége is a történetnek, de nem így történt. Másnap szinte perc pontosan megint megjelentek a rendőrök az ajtónkban reggel. Megint őt keresték és mivel nem találták otthon, gondolták hozzánk is bekopognak. Ajtónyitás után mondtam, hogy tegnap már jártak itt, én mindent elmondtam, amit tudtam, és ahogy tegnap is mondtam, nagyon ritkán látom a pasit, szóval örülnék, ha nem rajtam kajtatnák.

rendor_tarsashaz_bekopog_azonositas_megtortent_eset_tarsashaz_2.jpg

Többet nem jöttek a rendőrök, legalábbis hozzánk, amikor itthon voltunk nem. Azóta sem derült ki, hogy mit csinált vagy nem csinált a srác, de mintha mi se történt volna, köszönünk egymásnak, ha nagy ritkán találkozunk és ennyi. Nem volt ajtó betörés, bilincsben elvonszolás, helyszínelés és egyéb mozivászonra illő jelenet. Továbbra is itt lakik mellettünk, de nekem időről-időre beugrik a fenti sztori és hálás vagyok, hogy van zár az ajtónkon, és hogy jó ideje nem láttam rendőrt.

Kriszti"

Hát valóban nem mondható mindennapinak a fenti történet az egyszer biztos. Szerencsére úgy tűnik nem volt túl komoly az ügy és megoldódhatott csendben. Ennek ellenére azt tanácsolom, hogy ti is legyetek körültekintőek, és éjjelre feltétlen zárjátok az ajtót!

Ha te is társasházban laksz és történt veled valami érdekes vagy meggyűlik a bajod valami társasházi problémával küldd el nekünk e-mailben!

(A képeket mi tettük bele az olvasói levélbe.)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

30 komment
2019-10-21 16:09:27 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7015244826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 09:44:45

Hogyha Németországban történ volna az eset az lenne a tippem,hogy a szomszéd úr tett valami negatív megjegyzést a bevándorlókra a facen..:)

Visceroid 2019.10.22. 09:57:48

Ilyenkor azért csak lehetne mondani egy olyat, hogy ügyvéd jelenléte nélkül nem válaszolok, mert ha elég ideig kérdezgetnek még a Kennedy-gyilkosságot is rád bizonyítják! És ne felejtsd el, minden amit mondasz felhasználható ellened!

2019.10.22. 11:04:21

@CSOKKI MÁLNA: @caliyoung: Annyira, de annyira hiányzott már a migránsozás!

yerico1 2019.10.22. 11:22:22

Rendőri intézkedésnek nincs jogod ellenállni. Meg amúgy is felesleges. Ha kérdezgetnek a szomszéd miatt, akkor miért is nem lehet rá válaszolni, ha semmi közöd sincs hozzá? Mit tudtál mondani? Azt, hogy rendes ember, soha nincs vele probléma, nem láttam még sosem bűnözni, szóval nem tudok semmi terhelő információval szolgálni? Ebből aztán nagy baj lehetne.
A rendőrök sem teljesen hülyék. Én sem szeretem őket, de szükségesek, végzik a dolgukat, baromi kevés pénzért, és cserébe még udvariasak is. Na jó, nem az út mellett az autósokat basztató rendőrökre értem, hogy szükségesek, hanem az egyéb társaikra.
Utólag pedig, ha nem tetszett valami a rendőri eljárásban, akkor panaszt lehet tenni. De javasolnám, hogy ne úgy kezd, hogy csak az ügyvédem jelenlétében fogok kommunikálni, mert ilyenkor gyorsan bent lehet találni magadat a fogdában, majd 24 óra múlva is elmondhatod mindazt a rendőrségen, amit otthon is elmondhattál volna.
Szóval feleslegesen ne akadályozzuk már a rendőrök munkáját. Nem fognak feleslegesen bűnösöket keresni, ha együttműködnek velük, az a legkellemesebb mindenkinek.

Sir Galahad 2019.10.22. 11:26:56

Szerintem esetleg elő akarták vezetni bíróság előtti meghallgatásra, tanúként, mert már többedjére nem jelent meg idézésre. Tehát az is lehet, hogy nem követett el semmit.

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 11:28:43

@Pink Petsch: Örülök, hogy segíthettem..:)

2019.10.22. 11:53:40

@caliyoung: Hátoerszehogynem, csak évek óta élek Németországban ...

@CSOKKI MÁLNA: Örülök, hogy örülsz

Girhes macska 2019.10.22. 12:21:47

Ilyen velünk is történt. Egy télen hajnali fél ötkor verték az ablakunkat (családi ház, utcafronti beépítés, csengőnk nincs). Vagy tíz rendőr özönlött be a kapun és a kertszomszédomat keresték. Nálunk. Átmásztak a kerítésen és megközelítették a házát. Közben folyamatosan kérdeztek, de még a nevét sem tudtam a jóembernek. Aztán elmentek.
Egy percet sem érdekelt, mit csinált a kertszomszédom, csak azt sajnáltam, hogy nem tudtam visszaaludni.

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 12:53:51

@Pink Petsch: Viszont,feltételezem ,te nem tettél negatív mejegyzést a facen a migránsokra..Próbáld ki..;)

2019.10.22. 13:16:29

@CSOKKI MÁLNA: Nem vagyok a facen, de ettől függetlenül, miért tettem volna? Az átlagmagyar Mari néni-Józsi bácsitól eltérően, nekem vannak személyes tapasztalataim velük a mindennapi életből. És ezek éppoly vegyesek, mint a többi emberrel, bőrszíntől függetlenül.
Az érvelésed szerint, akkor mindenkiről kellene negatív megjegyzést tenném a facen, vagy máshol? Ne már!

2019.10.22. 13:21:09

Na de, ha már becsengetős-rendőrös. Ilyenem nekem is volt pár éve. Mondjuk, nem feküdtek rá a csengőre, csak szolidan nyomták. Az egyik emeleti szomszédot keresték, és kérdezték, hogy mikor láttam utoljára, és milyen rendszerességgel fordul elő a házban. Később. kiderült, hogy nem voltak rendben a papírjai, és ezért keresték.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2019.10.22. 13:30:57

Az élmény feltehetően nem lehetett kellemes, de a levélíró talán tényleg túlságosan sok krimit néz.

1. Ha van működő csengője a lakásnak, a rendőrök feltehetően azt használták volna.

2. Az „ököllel dörömböltek az ajtón” meglehetősen durván hangzik, sőt én hajlamos vagyok az eset utólagos drámai kiszínezésének tartani. A rendőrök nem tudják, melyik lakásban ki él, viszont gyakran találkoznak erősen halláskárosult emberekkel, akiknél kénytelenek dörömbölni, ha nincs csengő, hogy meghallják őket.

3. Tartok tőle, hogy ha az ajtódörömbölés „Rendőrség! Kinyitni!” felszólítással párosult volna, most a levélíró lenne a legjobban felháborodva. Akit csupán kikérdezni akarnak, és nem gyanúsítanak semmivel, annál nem alkalmaznak akciófilmekbe illő, megfélemlítő módszereket.

4. Én nagyon is helyénvalónak tartom, hogy a rendőrök nem közlik harmadik személlyel, hogy egész pontosan miért érdeklődnek a szomszéd után. Ezzel elejét vehetik a felesleges pletykáknak, jószomszédi viszony esetén pedig a gyanúsított idő előtti tájékoztatásának („érdeklődött utánad a rendőrség ilyen és ilyen ügy miatt), és ez különösen akkor dicséretes elővigyázatosság, ha a rendőrség gyanúja alaptalannak bizonyul. Fordított esetben nyilván a levélíró se örülne neki, ha a háta mögött összesúgnának a szomszédok, hogy őt a rendőrség egy bizonyos ügy gyanúsítottjaként kereste, mert az emberek már csak olyanok, hogy a gyanúsítottban rögtön az elkövetőt is látják.

Visceroid 2019.10.22. 13:48:30

@yerico1: "De javasolnám, hogy ne úgy kezd, hogy csak az ügyvédem jelenlétében fogok kommunikálni, mert ilyenkor gyorsan bent lehet találni magadat a fogdában"

Ha pedig nem az ügyvéded jelenlétében kommunikálsz, akkor még gyorsabban. Alapvető szabály, hogy rendőrrel nem beszélünk. Soha. Semmit. Bármi amit mondasz felhasználható ellened. Azon kívül be sem engedjük a lakásba, ha akarnak, van rá végzésük, úgy is bejönnek. Ha viszont önként mondasz le bizonyos jogaidról, és beengeded őket a lakásba, akkor esetleg olyat is megláthatnak, amit te nem szeretnél, teszemazt ottmaradt valami az előző napi buliból, és akkor aztán tényleg kell majd az ügyvéd. A rendőr szemében mindenki potenciális elkövető, ő nem tehet különbséget bűncselekmény és bűncselekmény között, viszont van egy rakat statisztika ami sokkal jobban fog mutatni, ha téged bevisz. Nem a rendőrség munkájának az akadályozása a cél, éppen ellenkezőleg, ha nem kell bajlódnia veled, sokkal több energiát fordíthat az igazi, veszélyes bűnözőkre.

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 14:21:52

@Pink Petsch: Nem arról volt szó,hogy mit kellene vagy mit nem kellene tenned,hanem hogyha egy bizonyos véleményt képviselnél az milyen következményekkel járna..
Erről viszont nem is lehet tapasztalatod,hisz Ny-Európa erőltetett iszlamizációja számodra kedves és üdvözítő jelenség..

2019.10.22. 14:39:42

@CSOKKI MÁLNA: Jézusom, ez már több mint paranoia!

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 15:13:58

@Pink Petsch: Továbbra sem a véleményszabadság kérdéséről beszélsz, hanem hogy neked mi a véleményed a témában..

2019.10.22. 15:27:43

@CSOKKI MÁLNA: Nézd, te véleményem szerint paranoiás vagy, nem annyira még mint "birca", de már nem kell sok hozzá. "Bircával" sem beszélgetek, mert teljesen felesleges.
Viszont tudsz németül, látogass el pár itteni közéleti fórumra, blogra, és láss majd sok csodát, meg véleményszabadságot.

AdmiralRobert 2019.10.22. 18:00:01

A posztoló által leírt kérdések alapján nagyon egyszerü a megfejtés: C tipusú nemzetbiztonsági átvilágítás.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.10.22. 20:39:44

A csengő működik? A rendőrök használták, mielőtt dörömbölni kezdtek?

Én is "egy egész jó környéken, egy normális társasházban" lakom. Egy fickóval néha találkoztam a lépcsőházban, köszöntünk egymásnak, ennyi. Aztán kivégezte a szüleit, mert nem adtak neki több pénzt.

CSOKKI MÁLNA 2019.10.22. 22:13:58

@Pink Petsch: Nem én vagyok paranoiás, hanem te vagy szemellenzős gondolkodású ,aki csak pc dogmák mentén képes gondolkodni..

Ezekhez mit szólsz :

index.hu/kulfold/2018/03/01/angela_merkel_no-go_zonak_elismeres_kormanyzati_zavar/

www.youtube.com/watch?v=Kn2B85aP9pM

www.magyaridok.hu/velemeny/allami-cenzura-nemetorszagban-2654749/

"A Németországban éppen most hatályba lépő törvények alapján a közösségi oldalakon történő gyűlöletkeltés súlyos pénz- vagy börtönbüntetést von maga után. Így most az AfD két politikusa ellen is nyomozás folyik.

De gyűlöletkeltés-e a kimondani az igazságot? Ha a média nem figyelmeztet, hogy az állam a migránsok elfogadását részesíti előnyben ahelyett, hogy időben fellépne a bűncselekmények ellen, hogy a hatóságok röhejessé teszik magukat a közvélemény szemében, akkor legalább a közösségi hálón lehessen politikai korrektség nélkül beszélni a valóságról. "

élhetetlen 2019.10.22. 23:07:52

@Androsz: Na, rögtön két szitu. Az egyik, a kicsi kéglimet L alakban körülölelő nagy palota a kertjével, és két méteres palánkkal vagyok lefalazva általuk. Nagy buli van, részeg ordibálás, zene, stb. a kertben. Vendégeim voltak, ültünk a sajár kertünkben, tény hogy átszóltam, hogy kussolj már egy üvöltözőnek, de minden ment tovább. Kék fénysugár tör be, kimegyek, rendőrség. Mert, hogy ott csengettek, de ki halllja meg ordibálás közben a kertben. Mondtam, tőlem nincs átjárás, csak a (most már csak volt) Matáv üdülő felől. azon at oldalon csak egy méteres drótkerítés van, ezen jönnek át a minigolfpálya labda átütői is. Hát, a rendőrök sem mentek vissza az utcára, és a Matávhoz, átléptek a kerítésen.
A másik súlyosabb eset, kolléga, én meg egy hülye macska vagyok , vannak nem látszó okokkal nem indokolható érzéseim, három mondatot sem váltottam vele három év alatt. Csoportvezetőt kerestek, több hónapig agitálták az érintett urat, mert őt mindenki elfogadja. Aztán feladta magát, hogy az iker gyerekei anyja nem lelépett, hanem megfojtotta, és elásta, egy olyan vita kapcsán, hogy miért vett a felesége, nem magának, hanem neki egy leértékelt inget. Matek tanárnak indult, programozó lett, de nem tudott értelmesen kommunikálni, jött az agresszió.

yourmomtits 2019.10.23. 06:24:09

nem értem ezt a hisztit. a yard tette a dolgát.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.10.23. 10:16:14

@Visceroid: ezt a kommentet kitehetned linkbe a neved melle, akkor mindenki tudna, mennyire vegyen komolyan maskor.

Adani 2019.11.15. 11:27:17

Ha valami komoly ügyért keresnék és veszélyes lenne, akkor azt közlik a rendőrök, nyílván azt nem mit csinált és miért, de azt turit mondják ,hogy ha látod, akkor azonnal telefonálj és jönnek, ha veszélyes mégmondják is ,hogy ne akard elfogni, de ha láttad, hogy hazaért és otthon van, telefonálj és jönnek. Ha meg igazán veszélyes ember lenne baltás gyilkos, többszörösen visszaeső anyagyilkos stb. akkor nem 2-3 egyszerű rendőr jön érte, hanem TEK-es kommandósok, gépfegyver, golyóálló mellény stb.

Anno volt egyemlékezetes Mónika show Jóska gyerekről és az idegbeteg anyjáról, aki "bézbóz ütővel" verte a fiát, aki szintén nem volt nagyeszű. Később ez a Jóska gyerek fegyverrel kirabolt egy dohányboltot, után hír, hogy kiment a TEK is elfogta. Igen fegyveres rabló, fegyvere van ki tudja használja-e, óvatosak voltak nem sima rendőrt küldtek rá.

Ahogy pl. a BME-re is komplett kommandós csapat ment ki Luke Skywalkerhez, emlékszünk egy egyetemi vicces rendezvényen valaki Luke-nak öltözött egy fürdőköntös és egy műanyag játékpuska segítségével valami meg ráhívta a rendőrséget, hogy itt egy őrült gépfegyveres, hát oda iscsapaterővel mentek.

Efrajim Canuck 2019.11.15. 17:36:38

@Field64: Hú, de okos vagy, ezek szerint nálad még sosem dörömbölt rendőr. Nálam igen, és ezért élek menekültként Kanadában. Igen, ököllel dörömbölnek, és amint kinyitod, belökik az ajtót és letaposnak, miközben a jelvényt lobogtatják. És igen, akkor is, ha tanúként keresnek. Engem is és több barátomat is vittek már be bilincsben, hogy aztán tanúként hallgassanak ki. Azt hiszed, a rendőrséget érdeklik holmi törvények? Hát akkor te nagyon buta és naiv ember vagy.

Adani 2019.11.15. 19:19:29

Lásd. pár Tolvajkergetők epizód. Gumibottal bekopogás az ajtón többször is volt. Vannak,akik nem az eszükért lettek rendőrök és lazán megy a túlkapás ha épp olyanjuk van. IT körökben ismert a ColdFusion eset a warezkirály birodalom, ott mikor a főkolompost keresték volt olyan, hogy az egyik gyanúsított szüleihez is elmentek hátha ottvan, becsengettek az ajtón majd mikor mentek az ajtó felé megnézni ki az, képükbe lett rúgva, mert 3 mp-en belül nem nyílt az ajtó.

2004-ben meg mikor a BME koleszba mentek ki warez után kutakodni, berontottak a koliba és portást kérdezték ordítva, hogy hol a szerverszoba, azt se tudja mi van, de mutatta kissé betojva, hogy ott az várjanak mindjárt hozom a... de már rúgták is be és mentek kutakodni meg foglalni, amit csak értek. A portás meg ott állt kezében a kulccsal. Lett is belőle balhé meg sűrű bocsánat kérés meg kártérítési per a rendőrség felé.
süti beállítások módosítása