Nem járunk közgyűlésre! Miért is?

"Már megint egy közgyűlési meghívó? El kellene menni, de....Azt hiszem most (mindig) kihagyom." Ismerős a helyzet? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól!

kozgyules_tarsashazi_gondok_baj_problema_vita_lepcsohaz_kozoskepviselo.jpg

A társasházban élők egy bizonyos része utál közgyűlésre járni, mert totális időpazarlásnak tartja. Igazuk van? Mindjárt kiderül!

Kimaradt egy fontos téma a közgyűlésen?!

Bosszantó, hogy még mindig van ez a megoldatlan ügy, de a legutóbbi közgyűlésen még csak szóba sem került. Hát vakok ezek a szomszédok? Egész biztosan, ha nem látják a szemüktől, hogy mi folyik a társasházban! Miért nem arra összpontosítják a figyelmüket, amire valóban nagy szükség lenne? Nemhogy megoldás nem születik a problémára, de még csak nem is veszik észre, hogy itt bizony gondok vannak.

Szeretnéd, hogy számodra fontos témákat is megvitasson a lakóközösség? Irány a közgyűlés és vesd fel személyesen őket!

kozgyules_tarsashazi_gondok_baj_problema_vita_lepcsohaz_kozoskepviselo_4.jpg

Legyen úgy, ahogy te akarod!

Folyton zsörtölődsz, hogy nem úgy alakulnak a társasházi ügyek, mint ahogy te szeretnéd? Eleged van, hogy a sok pancser nem tud logikus döntést hozni, olyan mintha szándékosan a legrosszabb opciót választanák a társasházi kérdésekben? Hát a közgyűléstől távol maradók sajnos nehezen tudnak beleszólni a kulcskérdések alakulásába.

De kit érdekel, hogy lesz-e fűtés a lépcsőházban, jövőre vagy 5 év múlva kezdődik-e az ablakcsere program végrehajtása, vagy kaputelefon rendszer vagy inkább lift korszerűsítés lesz-e idén? Ja, hogy téged mégiscsak érdekel és lenne véleményed? Akkor tudod hol a helyed, ha szavazni és/vagy érvelni szeretnél a témában!

kozgyules_tarsashazi_gondok_baj_problema_vita_lepcsohaz_kozoskepviselo_3.jpg

Mici néni már megint félretájékoztatott?

Minek pazarolnál 60 percet az életedből közgyűlésre, ha Mici néni a földszintről 10 perc alatt felvilágosít másnap az ott hallottakról. Milyen kár, hogy Mici néni imádja bő lére ereszteni, így rizikós, hogy 30 perc alatt sem szabadulsz és végül az unokája nyálbuborék fújásáról is meghallgathatsz egy mini előadást.

Arról nem is beszélve, hogy Mici néni szívesebben tér ki a közgyűlésen megjelentek ruházatára és viselkedésére semmint a valódi döntésekre és társasházi ügyekre. Hm-hm lehet mégsem éri meg tőle informálódni? Még a végén kifelejti a lényeget vagy rosszul idézi fel...

kozgyules.jpg

Ki ez a sok ismeretlen?

Épp amikor azon kezdtél volna töprengeni, hogy milyen szöveggel kellene leszólítani azt a csini ismeretlen csajszit a liftben, hirtelen feléd fordult és a Rexi kutyusod sántításáról érdeklődött. Hoppá, ciki ha az ember nem ismeri fel a saját szomszédait.

Milyen jól jött volna, amikor a Zsomborka szülinapi tortájával volt az a mizéria, ha tudod, hogy egy emelettel lejjebb egy profi cukrász lakik, aki szívesen vállal ismerősöknek süti készítést...vagy amikor elmentél 2 hétre nyaralni és a nyugalmazott kertész, Kovács bácsi, örömmel gondozta volna a szobanövényeidet (talán még jobban is mint te).

Közgyűlésre járni nemcsak a társasházi ügyek miatt jó dolog, hanem hogy az ember ne érezze magát kívülállónak és idegennek a társasházba belépve. Ismerd meg a szomszédaidat! Erre remek alkalom a közgyűlés, hiszen anélkül, hogy hosszas beszélgetésbe bonyolódva ott ragadnál valakivel a postaládáknál, sok mindent megtudhatsz róluk pusztán a közgyűlést figyelve és egy-egy mondatot váltva.

kozgyules_2.jpg

 A lényeg az, hogy a társasházi léthez hozzá tartozik, hogy évente egyszer max. kétszer elmegyünk arra a röpke órára és a saját érdekünket szem előtt tartva aktívan részt is vegyünk rajta. (Az utolsó sorban keresztrejtvényt fejteni "csukott fülekkel", nem éppen hasznosnak mondható megjelenési forma. Te élettered (is), a te közös költségedből befolyt összeg (is), a te döntésed (is). Valószínűleg nem ér fel egy hátmasszázzsal vagy mozival ez az élmény, de ami ott elhangzik rád tartozik, tehát ott a helyed!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

4 komment
2019-11-16 17:21:36 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr2815307488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2019.11.17. 17:29:04

Mennék, csak sokezer kilométer miatt nehéz - főleg ha 2 héttel előtte tájékoztatnak csak postai úton.

Bár lehet meg kéne kérnem őket, hogy postázzák nekem inkább Argentínába...

soder · http://nincsilyen2.hu 2019.11.17. 17:30:55

Az is hülye aki ilyen szellemi szinten él egy társasházban. A közös képviselő annyit lop el a havi befizetett lóvéból (gyengébbek kedvéért a közös költségnek csúfolt kiadás) amennyit csak bír. Visszamegy zsebbe a liftszervíz céges lóvé 1 része, cserébe a közös képviselő gondoskodik róla h. 10 év múlva is azt a céget bízza meg a szervízzel és ne a konkurrenciát. A takarítós lóvét se mind az kapja, aki tényleg felnyalja a padlót kb. havonta 1x. A nem mért órákat megcsapolják a rafkós közös képviselő cimborái ha az épületben jó helyre betelepül pl. egy tetves kft, és még folytathatnám a sort. Szóval aki még a fenti cikk szerinti agyi színvonalon jár közös képviselő kérdésben, az a választásokról vajon mit foghat fel?

Exploiter 2019.11.17. 18:15:55

Szerintem egy lakógyűlés pont jó arra, hogy az ember belássa, miért nem működhet soha a demokrácia.

Mondjuk személy szerint kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, minthogy egy rakás random ember döntsön a számomra fontos dolgokról. Ez igaz a ház meg az ország ügyeire is.

Biztos sokkal jobb azoknak, akik nem utalják az embertársaikat.

Ragi 2019.11.17. 21:02:53

Szóval bármennyire is hihetetlen, de van olyan társasház, ahol valóban meghallgatják az embert, és annyira renben vannak a ház (pénz)ügyei, hogy egy percig se kell aton gondolkodni, hogy ki mennyit lop el. És akkor van a mögöttünk lévő társasház, ahol a lakók egy olyan hölgyet biztak meg a ház kezelésével, aki referenciával nem rendelkezik, pályázatokon azt hozza ki győztesnek, akit ő akar, leváltani meg lehetetlen, merz a többség őt akarja. Kérdem én, ki akar évi 10 millio körül fizetni akkor, amikor egy másik cég kevesebb, mint a feléért is elvállalná? Felfoghatatlan az emberek gondolkodása.
süti beállítások módosítása