A 18 legszebb mézeskalács házikó

Mézeskalács házat szeretnél készíteni? A tökéletes recept már megvan hozzá, csak a formán és a dekorálásán gondolkodsz még? Most mesébe illő mézeskalács házakat hoztam, hogy ihletet adjanak neked.

mezeskalacs_haz_haziko_diy_hazilag_sajat_keszitesu_dekoralas_4.jpg

Mézeskalács házikó készítés igazi karácsonyi hagyomány. Az ínycsiklandó íze mellett, az illata és a látványa is lenyűgöző.

Maga a ház összeállítása egyszerű, az előre mézeskalácsból kisütött forma elemeket kell összeragasztani. Ha később még el akarjátok pusztítani a gyerekekkel, akkor ehető kötőanyaggal rögzítsétek egymáshoz a részeket. :)

Dióhéjban:

c88a92d26d423624adc57f53118475cf.jpg

Az összeállítást követően ízlés szerint dekorálni kell, hogy mutatóssá váljon. Ennél a pontnál fogok most segíteni.

Most mindent a szemnek jelige következik, élvezd ki a látványt és inspirálódj általuk! Amelyik ház megtetszik azt egész nyugodtan készítsd el otthon is!

Hagyományos mézeskalács házikó

Ha szeretnéd tiszteletedet kifejezni a hagyományok előtt, akkor készíts egy tradicionális mézeskalács házat. Nem kell hozzá semmi extra csak mézeskalács elemek és fehér, díszítő cukormáz esetleg porcukor.

(Kattintás után nagyobb méretben is meg tudod őket nézni!)

mezeskalacs_haz_haziko_diy_hazilag_sajat_keszitesu_dekoralas_3.jpg

Cukorka varázs

Lehet a házikód igazi mesebeli álom is, ami telis-tele van cukorkával és csokival. Olyan mézes-mázos kunyhót építhetsz, amit még Jancsi és Juliska is szívesen megdézsmálna. Édesszájú konyhatündérek engedjetek a csábításnak és mindent bele!

mezeskalacs_haz_haziko_diy_hazilag_sajat_keszitesu_dekoralas_4.jpg

Rönkház stílus

A faházak mintájára a mézeskalács házat is át lehet gyúrni egy picit. Nézd csak milyen jól néz ki ezzel a ropis designnal?

mezeskalacs_haz_haziko_diy_hazilag_sajat_keszitesu_dekoralas.jpg

Színes finomság

A hófödte háztetők fehérségénél te több színt szeretnél látni a mézeskalács házadon? Itt van két remek példa, hogyan tudod élénkebbé tenni az összképet.

mezeskalacs_haz_haziko_diy_hazilag_sajat_keszitesu_dekoralas_2.jpg

Mézeskalács társasház

Egész biztos elfogult vagyok, de az én személyes kedvencem, ez a társasházakat ábrázoló különlegesség. Neked, hogy tetszik?

22e28064aeed73b4c70eb6d3ffbfea74.jpg

Mézeskalács házikót készíteni nem egy nagy ördöngösség, de igényel némi időráfordítást, hangulatot és ötletet a dekoráláshoz. Ha ezek mind megvannak, akkor egész biztosan csinos karácsonyi dekorációvá változik majd a kezed alatt ez a sütemény.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2019-12-18 18:07:11 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6215357668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.12.19. 23:45:57

A legszebb mézeskalács házat én kaptam. Már hét éve áll. A kedvenc kollégám felesége, mikor az első gyerekük született, sütött nekem mézeskalács házat, ahol az első ablakon a gyerek néz ki, két oldalt a két szülő. (arcképek). Aztán jött a következő gyerek, én meg felhívtam a feleséget, hogy felújításra szorul a ház. Persze, nálam dőljön össze, ugye? Ja. A harmadik gyereknél már nem kérdezett semmit. Most az első ablak, és a két oldalon levő két-két ablak foglalt, ha lesz még gyerekük, akkor már tetőablak kell. És igen, celofánba csomagolva a vitrinben van.
süti beállítások módosítása