Igazán különleges lépcsők

Tarts velem és csodáljuk meg együtt az egyedi lépcsők csodálatos világát!

kulonleges_lepcsok_szep_egyedi_otletes_2.jpg

Mit lehet ezen annyit variálni?! A lépcső az lépcső! Funkcióját tekintve valóban, de a látvány az egészen más tészta! Most más szemszögből fogjuk megnézni a lépcsőket, kicsit elengedve a művészi vénánkat és mint egy múzeumban a festmények, úgy fogjuk megcsodálni a lépcső tervezők munkáit. Készen állsz a hétköznapi műalkotások remekeire?

Fő a tartás

A lenti lépcső, engem legalábbis, egy emberi gerincoszlopra emlékeztet, a csigolyákkal, bordákkal stb. Bár lehet valaki számára kissé félelmetes, de egyben biztos, hogy elismerésre méltó vizuális metafora.  Ez a lépcső egy fajta vázat ad az épületnek, amiben van.

0a12fbffae0202a14897c0a82ccabb06.jpg

Természetesen

Natúr és természetes vonal kedvelői bizonyára ezt a lépcsőt fogják a legjobban szeretni. Nincs agyonvariálva,de a maga egyszerűségével is impozáns alkotás.

38e4dc540db68cb3e5d5671338941ea7.jpg

Kinyílik az út előtted

Ha megfigyeled a lépcsőfokokat, olyan mintha egy egyszerű papírlap kinyílna és ezzel lehetőségeket tárna eléd, hogy elérd a célod, még akkor is ha az pusztán csak az emelet.

impressive-staircase-design-idea-15.jpg

Egybeolvadás

Nincs benne semmi hivalkodó mégis mesés. Az elegáns nyugalom árad belőle.

best-staircase-design-idea-55.jpg

Lebegő

Ha megfelelő szögből nézed olyan mintha lebegne. Nagyon tetszik, hogy a két oldala egészen más látványt nyújt.

kulonleges_lepcsok_szep_egyedi_otletes.jpg

Alkalmazkodó

Ez a lépcső valóban az otthonod része, abból emelkedik ki és abba olvad vissza.

ca64c10359d43a0fe21b029ea76e68c7.jpg

Vadító

Ez a lépcső biztos nagyon megosztó lesz. Giccses vagy művészi, vitatkozhatnánk rajta, de nem kell. Nagy valószínűséggel egy átlagos lakásból is kilógna, de azért bérelt helye van ezen a listán.

e9774cf65acca0d5c721afb36fc7bfb3.jpg

Cikk-cakk

Modern, letisztult egy pici csavarral. Könnyen beilleszthető egy lakóotthon hangulatába.

impressive-staircase-design-inspiration-20.jpg

Zűrzavar

A rendezettséget néha túlértékelik, kell az életbe egy kis káosz. Egy letisztult otthonba segít kiegyensúlyozni a mérleget és megteremteni a harmóniát. (Bár a fa lépcsőfokok lehetnének egy picit igényesebb kivitelűek.)

unique-stair-railing.jpg

Hullámzás

Egyszerű és nagyszerű. Ebben a színben sem rossz, de halvány kékre festve a tenger hullámzását idézné, néhány plusz faliképpel könnyen elvarázsolhatná az egész helyiséget  homok partra. Vagy úgy már túl direkt lenne az utalás? Meglehet.

kepkivagas.JPG

Kapu az újvilágba

A két független elem olyan jól kiegészíti egymást, mint két egymást követő lépcsőfok. :) Ha az alsó elem nem lenne alatta olyan érzésem lenne, mintha egy igényes padlásfeljáró lenne, amit a mennyezetről lehet leengedni majd használat után visszatolni.

unique-floating-staircase-design-that-leaves-you-spellbound.jpg

Nem félsz? Egész biztos?

Első ránézésre ebben a lépcsőben nincs semmi különleges, pedig bátorságpróbának is beillene. Képzeld el, ahogy elindulsz fölfelé azon a nagyon keskeny lépcsőfok soron (valamit a kezedben cipelve), majd a szűkös fordulóba érve még inkább észreveszed, hogy nincs korlát vagy kapaszkodó csak később. Tériszonyosnak nem ajánlom, de különben csinos és helytakarékos darab.

8dad06a2c51a9e06cbee555d8f55e3c6.jpg

Ha lenne lehetőségem rá, szívesen vonulnék nap-nap után, fel-le a fenti lenyűgöző lépcsőkön. Te hogy vagy vele, van ami elvarázsolt?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-06-17 16:56:33 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1415719610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása