Gazdik figyelem klassz őszi kutyaholmik következnek!

Jön a sötét és esős időszak, ami nem rettenthet vissza egy gazdit a sétáktól, de azért jó ha van nálatok néhány praktikus kiegészítő az őszre.

kutya_felszereles_holmi_furdes_kiegeszito_praktikus_tisztalkodas_mancskrem_apolas1.jpg

Az ősz magával hozza a hideget, az esőt és a sétálni induló gazdik és kedvenceik sok kihívással szembesülnek.  Lássuk milyen eszközök állhatnak rendelkezésedre a gondtalan sétákhoz.

Bevásároltál már az őszi, kutyát próbáló időszakra? Ha nem, most itt a lehetőség, hogy a lehető legjobb felszereléseket kiválasztva kényeztesd kutyusod!

Kutya esernyő

A kutyád utálja a vizet, különösen ha séta közben a nyakába folyik? Imádott kedvenceink kényelmét hivatott szolgálni ez a találmány, ami akkor igazán hasznos, ha az esőkabáttal sincs jóban a blökid.

kutya_esernyo_esokabat_osz_felszereles_praktikus_kutya_kezdo_csoamg.jpg

Én itt találtam rá a neten.

Kutyacipő

Kutyaruhából akkora a választék, hogy most nem is térnék ki rá. Akinek rövid szőrű, fázós kutyusa van úgyis tudja, hogy milyen és mekkora kabátot adna rá, mielőtt levinné sétálni. De ne feledjétek a kutyakabátok funkciója, hogy a kutya komfortérzetét és egészségét megőrizze, nem pedig a divat követése.

Ha kutyacipőről van szó sok gazdi elborzad, pedig ahogy a kabátoknak úgy a cipőknek is megvan a maguk jelentősége. Ha olyan környéken laksz, ahol a kutya tappancsába könnyen belefagy a víz vagy a mancsát marja az úttestekre sort anyag, akkor a kutyacipő bizony jól jön.

A cipőhöz hozzá kell szoktatni a kutyusokat sok türelemmel és jutalomfalattal, mert elsőre nem tudnak benne rendesen járni és furcsállják, de egy bátorító gazdi segít áthidalni a kezdeti kellemetlenségeket. Olyan modellt válassz, ami jól tartja a kutyalábát, jól lehet rögzíteni, nem lötyög vagy esik le, de nem szorítja el a vérkeringését sem!

kutya_felszereles_holmi_furdes_kiegeszito_praktikus_tisztalkodas_kutyacipo.jpg

Ha szeretnél lábbelit kis kedvencednek itt, itt és itt is találsz néhány cuki cipőcskét.

Fontos a mancsápolás

A hideg idő igénybe veszi a mancsokat, így nem árt nekik egy kis plusz gondoskodás. Számtalan mancskrém létezik a piacon, ami segít megelőzni a talppárnák berepedezését és sebesedését.

kutya_felszereles_holmi_furdes_kiegeszito_praktikus_tisztalkodas_mancskrem_apolas.jpg

A fenti krémekért kattints ide, ide, ide és ide

Játékra fel!

Labdamániás négylábúd van? Az apport a szenvedélye? Ha sötétben gondot okoz a labda kergetés, akkor váltsatok világítós vagy villogós kutyajátékra!

kutya_felszereles_holmi_furdes_kiegeszito_praktikus_tisztalkodas_villogo_labda_kutyajatek.jpg

Mondanám, hogy ezekhez hasonló labdákat minden bokorba találtok, de pont az a lényeg, hogy ne hagyjátok el őket a séták alatt. Keresgélni viszont itt, itt, itt és itt érdemes őket!

Világítós kutyabiléták

Az egyik legolcsóbb módszer, hogy kivilágítsd a kutyusod, ha a nyakörvére akasztasz egy világítós kutyabilétát. Az árán kívül az is szuper, hogy létezik olyan variáció, amire a címet és telefonszámot is fel lehet jegyezni, így elég lesz egy fityegő a nyakörvön.

A hátrányoknál meg kell említeni azonban, hogy nem mindegyik látszik a kutya minden oldaláról megfelelően, illetve, hogy a rohangálás közbeni rázkódás miatt egyes modellek hajlamosak lekapcsolni.

kutya_felszereles_holmi_kiegeszito_nyakorv_vilagitos_oszre_telre_tipp_praktikus_bileta_kutyabileta.jpg

Ha interneten keresztül rendelnéd meg akkor itt, itt, itt és itt is találsz ilyen világítós kutyabilétákat.

Világítós nyakörv variációk

A világítós nyakörv minden kutyának szerencsés választás,de a fekete vagy sötétbarna blökiknek, szinte kötelező. Nem kell aggódni, mert egyáltalán nem zavarja a négylábúakat a fénye. A legtöbb esetben gombelemmel működik és ha figyelsz rá, hogy séta után kikapcsold egész sokáig bírja elemcsere nélkül. Bár létezik usb-vel is tölthető változat.

kutya_felszereles_holmi_kiegeszito_nyakorv_vilagitos_oszre_telre_tipp_praktikus.jpg

A lenti képen szereplő karika hagyományos nyakörv mellé, nem pedig helyette használható, mert a pórázt nem lehet rácsatolni.

Akik a nyakörv mellé még bolha és kullancs riasztós nyakörvet is a kutyus nyakába akasztanak inkább a fentit javaslom, mert a végén túl sok lesz a jóból.

vilagitos_kutyanyakorv_karika.png

Szerencsére egyre több helyen lehet kapni ilyen kutya felszerelést, de azért linkelek pár forrást, ahonnan meg tudod vásárolni. Például megtalálod itt, itt és itt is, a karikás nyakörvet meg itt.

Azoknak a kutyáknak, akiknek nagyon dús a bundája a nyakörv nem a legjobb módszer a kivilágításra, hiszen eltakarja a szőr a lényeget, nekik a póráz lesz a tökéletes eszköz erre a célra.

Fényvisszaverős és világítós póráz fajták

A sötétben nagyon fontos, hogy látszódjatok mindketten a kedvenceddel együtt séta közben. A fényvisszaverős és világító póráz fajták egy remek megoldást kínálnak erre a veszélyforrásra. (Arról nem is beszélve, hogy a fényénél könnyebb a "csomagokat" is megtalálni a fűben.)

Szalagos és zsinóros változatban épp úgy kaphatók mint 3 vagy akár 5-6 méteres változatban is.

kutya_felszereles_holmi_kiegeszito_nyakorv_vilagitos_oszre_telre_tipp_praktikus_poraz_kutya.jpgHa megtetszett a gondolat, hogy nektek is legyen egy hasonló sok más oldal mellett megtalálod őket itt, itt, itt és itt is.

Ha mindent is tudó, full extrás pórázt keresel, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a lámpával felszerelt 6 az 1-ben darabot. Azért nem árt edzésben lenni, mert a súlya biztos nem fél deka lesz, ha ennyi minden van benne.

6-az-1-ben-kutyaporaz-001.jpg

Itt még akad belőle, ha magadénak szeretnél tudni egy ilyen profi pórázt.

A kutyasétáltatásnak azonban van egy utolsó lépése is, a hazaérkezés...

Tisztálkodás magas fokon

Ha odakint esik vagy nemrég volt egy kiadós zuhé biztos, hogy egy kismalacot fogsz hazavinni, ami a sok sár alatt nyomokban a kutyádra emlékeztet majd. A kutya fürdést és a praclik tisztántartását az alábbi praktikus eszközökkel még könnyebb lesz elérni.

Van itt kutya mancsmosó pohár, samponadagoló és masszírozó egyben, valamint vizet spriccelő zuhanykefe is.

kutya_felszereles_holmi_furdes_kiegeszito_praktikus_tisztalkodas_tisztantartas_kefe_labmoso.jpg

Ismerősi körben az első képen szereplő pohár van meg és ők imádják. Szépen lemossa a piszkot, és hála a szétszedhetőségének a benne lévő tüskés szőnyeg is könnyen átmosható. A többiről pedig tőletek várunk kipróbálás utáni tapasztalat megosztást. :)

Beszerezni itt, itt, itt és itt  és persze itt is tudod majd a kiválasztott tisztítóeszközt.

Egyre korábban sötétedik, gyakran esik, a szél is csípősebbre fordul hamarosan, de ha menni kell sétálni, akkor menni kell, ezt a kutya gazdik jól tudják. A fenti kiegészítők megkönnyítik ezt az időszakot, praktikusabbá és egyben biztonságosabbá teszik a sétákat. 

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-09-16 14:11:47 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6116203182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása