9+1 téli társasjáték ajánló karácsonyra

Szeretsz társasjátékozni? Szívesen ajándékoznál társasjátékot karácsonyra? Összegyűjtöttük a téli köntösbe bújtatott játékokat, amiket becsempészhetsz a karácsonyfa alá.

tarsasjatek_ajanlo_karacsonyi_ajandek_otlet_olcso_claim_1.jpg

Nálunk a családban hagyomány, hogy a karácsonyfa alá könyveken kívül társasjáték is kerül. Persze kezdetben csak a gyerekek kaptak, de ahogy elkezdtük megismerni a társasjátékok hatalmas és izgalmas világát rá kellett jönnünk, hogy bizony ez a felnőtteknek is remek időtöltés. A társasjáték összeülteti a családtagokat, akik így egy kellemes kikapcsolódás keretein belül újra élvezhetik egymás társaságát hosszabb-rövidebb időre.

Persze kezdetben nehéz volt felülemelkedni a Monopoly, a Hotel és Gazdálkodj okosan régi klasszikus társasokon, de az az igazság, hogy az utóbbi évtizedekben ennél már jóval élvezetesebb, izgalmasabb, sokszínűbb és nem utolsó sorban látványosabb társasjátékok özönlöttél el a piacot.

Ebben a cikkben most a téli tematikájú, havas látványvilágú vagy kimondottan karácsonyhoz köthető darabokat fogjuk a figyelmedbe ajánlani.

Patchwork téli kiadás

Az eredeti 2 fős, tetris jellegű társasjáték egy téli külsőt kapott változata, amiben már nem foltokból varrunk takarót, hanem csinos ajándékcsomagoló papírokkal igyekszünk megtölteni a saját négyzetrácsos táblánkat, lehetőleg lyukak nélkül. Meglehetősen csekély szabállyal működik, rövid játékidővel bír, mégis megtornáztatja egy kicsit az agyunkat játék közben. Felnőtteknek és gyerekeknek is tökéletes választás, ajándék süti kiszúró formával.

Ha szeretnéd megvásárolni például itt megteheted.

tarsasjatek_karacsonyi_ajandek_otlet_tel_ajanlopatchwork.jpg

Stone age jubileumi limitált kiadás

Ebben a játékban a saját ősember csapatunkat irányítjuk, akik házakat (iglukat) építenek, vadállatokra vadásznak és értékes nyersanyagokat bányásznak, úgy hogy közben igyekszünk a számunkra legkedvezőbb akcióhelyeket lestoppolni a többiek elől. A jubileumi játék tartalmazza a téli, bővített változatot az eredetin felül, ami haladóbb játékosok számára jelent kihívást, míg az eredeti nyári táblavariáns a kezdő társasjátékosok számára is élvezetes.

Itt megvásárolható, ha felkeltette az érdeklődésed.

tarsasjatek_karacsonyi_ajandek_otlet_tel_ajanlo_stone_agepatchwork.jpg

Karácsonyfa társasjáték

"Versenyeznünk, hogy ki díszíti fel a legszebben karácsonyfát?" Ebben a hihetetlenül hangulatos karácsonyi társasjátékban ezt megtehetjük. 2-4 fő számára jelent kellemes kikapcsolódást. Karácsonyfát a karácsonyfa alá! Halmozzuk az élvezeteket!

Bővebb információkért kattints ide!

tarsasjatek_karacsonyi_ajandek_otlet_tel_ajanlo.jpg

 

Penguin trap társasjáték

Ebben az ügyességi társasjátékban egy kis részekből álló jégtábla különböző színű elemeit próbáljuk kiütni egy kalapáccsal úgy, hogy a középen álló pingvin lehetőleg ne a mi körünkben zuhanjon le. Gyereknek felhőtlen jókedvet varázsoló játék, de felnőtt fejjel is lehet mosolyogni rajta. Egy-egy parti néhány percből áll csupán, így a lefekvés előtti "csak még egy játékot játszunk" kérlelésre is tökéletes válasz. ;)

Létezik nagyobb és egészen mini változata is. Ha kipróbálnád magad jégtörőként itt és itt találod a játékot.

tarsasjatek_karacsonyi_ajandek_otlet_tel_ajanlo_pingvin.jpg

CLAIM ERŐSÍTÉS: JÉG – Na, ki fagyok ÉN?

A két fővel (illetve plusz kiegészítővel akár 3-4 fővel) játszható ütős-vivős kártyajáték, humoros grafikával. Fantasy karakterek saját képességekkel mérik össze az erejüket. A végső cél, hogy minél több frakció végül a te csapatodban kössön ki. Az eredeti Claim pakli egy kiegészítője a szóban forgó darab, ami magában nem játszható csak valamelyik alapjátékba bekeverve.

Egyelőre a magyar megjelenésre még csak előrendelést lehet leadni itt, de ha minden igaz, akkor idén már a karácsonyfa alá bekerülhet ez a játék is.

tarsasjatek_ajanlo_karacsonyi_ajandek_otlet_olcso_claim.jpg

Azok, akik néhány igazán különleges társasjátékért nem restek kutatást végezni, esetleg használt piacon beszerezni vagy külföldről rendelni, még az alábbi játékokat is csodálják meg. Jelenleg sajnos a webáruházak nem bővelkednek ezekben a példányokban, de azért kár lenne őket lefelejteni a listáról...

Ice Cool

Elsősorban gyereknek készült pöckölős társasjáték, az Ice Cool, aminek a keretében cuki pingvinek próbálnak halakhoz jutni vagy elkapni a többieket és elkérni az igazolványukat különböző havas helyiségeken átpöckölve. Szokatlan, de annál vidámabb perceket okozó társasjáték már 6 éves kortól.

További részleteket itt is találsz róla!

tarsasjatek_karacsonyi_ajandek_otlet_tel_ajanlo2.jpg

Carcassone Téli kiadás

A Carcassone társasjátékról valószínűleg már a legtöbben hallottatok, meg arról is, hogy imádnak új köntösben különböző Carcassone variációkat kiadni, de arról már nem biztos, hogy ennek a lapka lehelyezős mechanizmust használó játéknak régen volt egy havas kiadása. Mostanra már alig lehet beszerezni, de ha valaki elég eltökélten keresi valószínű előbb-utóbb fog találni egy példányt a használt piacon.

Ha olvasnál róla mielőtt a nyomába eredsz, kattints ide!

 

carcassone-teli-kiadas.jpg

Rescue Polar Bears

Ez a játék közepesen hosszú, egyszerű szabályokkal dolgozó ezért gyerekeknek is ajánlott, mégis nehezen megnyerhető kooperatív társasjáték. A cél, hogy a jegesmacik ne kerüljenek bajba a magas hőmérséklet miatt megolvadó jégtáblákon.

Sajnos itthon beszerezni nem egyszerű, de akiknek megvan csupa jót mondanak róla. További részletek a játékról itt.

229370.jpg

Ticket to ride Nordic Countries

Ebben a társasjátékban kártyákat kell gyűjteni, hogy városok közti vasútvonalakra tehessünk szert, mini vonatok segítségével. A Ticket to ride a modern társasjátékozás egyik méltán felkapott sarokköve és hála a különböző térképeket felvonultató megjelenéseknek, ez a meseszép és egyben igazi karácsonyi dobozú kiadás is napvilágot látott.

Mára ennek a példánynak a beszerzése sem a legegyszerűbb, de ha téged is elvarázsolt, akkor érdemes a célkeresztbe venni.

days-of-wonder-ticket-to-ride-nordic-countries-tarsasjatek-angol.JPG

+1 Hanabi

Ez a picike játék kilóg a sorból, mivel a tűzijátékról szól, de nekem erről mindig a szilveszter jut eszembe, ami egy fogvacogós téli ünnep. A kártyajáték különlegessége, hogy együtt kell működnünk a játékostársainkkal (2-5 fővel játszható), hiszen a kezünkben tartott lapokat mi nem, csak ők láthatják. Ebből az első percben káosznak tűnő színkavalkádból kell végül egy gyönyörű tűzijátékot kerítenünk, kb. fél óra alatt.

Kíváncsi vagy rá? Itt olvass utána.

hanabi_box_front.jpg

 A fenti téli, havas hangulatú játékok remélem meghozzák a te kedvedet is, hogy a hosszú és hideg estéken a családdal összeülve egy forró kakaó mellett eltöltsetek néhány órát társasjátékozással és felfedezzétek ennek a lenyűgöző világnak a csodáit.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2020-11-20 17:05:49 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8516291402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cibet 2020.11.22. 21:56:22

Carcassonne, két "n"-nel. Nagyon sokan eltévesztik, pedig rajta van a dobozon is.
süti beállítások módosítása