Karácsonyi köntösbe bújtatott desszertek

Azon gondolkodsz, hogy milyen desszertet tegyél a karácsonyi asztalra? Valami finom, valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető kellene, ami ráadásul passzol a karácsonyi hangulathoz? Mi megmutatjuk a lehetőségeket, te meg válaszd ki a kedvenced. Áll az alku? ;)

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_9.jpg

Mielőtt elindulnál a nagy karácsonyi bevásárlásra nézd meg, hogy milyen desszerteket tudunk javasolni neked és akkor egy körrel az ezekhez szükséges összetevőket is meg tudd vásárolni. :)

Karácsonykor a legtöbben valami különlegeset szeretnénk az asztalra rakni, de az új receptek kipróbálása rizikós.

Maradj inkább egy jól bevált édességnél, amiről biztosan tudod, hogy a családod imádja és tálald karácsonyi díszítéssel! (Vagy készíts valami olyan egyszerűt, ami már-már elronthatatlan.)

Pohárkrém

Elegáns, ezerféleképp variálható és az egyik leglátványosabb csemege, amit csak az ünnepi asztalra tehetsz.

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_7.jpg

Gyümölcskenyér

Szoktál gyümölcskenyeret sütni? Volna kedved szép és visszafogott, de igazán karácsonyi köntösbe tálalni a szeretteid számára? A karácsonyi hangulathoz kösd át pl. egy karácsonyi szalaggal és/vagy tegyél fenyőágat a tetejére (utóbbinál viszont ügyelj rá, hogy ne érjen a sütihez mert ki akarna tűleveleket kipiszkálni a foga közül).

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_2.jpg

Macaron téli kiadás

Csodájára járnak a rokonok a macaron tudományodnak? Ezek szerint a belső már tökéletes, most foglalkozz egy kicsit a külcsínnel is!

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_5.jpg

Mosolygós raffaelo golyók

Fel a kezekkel ki próbált meg korában már saját készítésű raffaello golyókat csinálni? Hát persze, hogy te is! Na itt a remek alkalom, hogy megismételd és hóembernek álcázva a karácsonyi asztalra csempészd.

ed4c0c0bfaff9043dd1c5f445de1607f.jpg

Fenyőfa habcsók

Némi ételszínezék, ehető gyöngyök és csillag alakú mini dísz, akár mézeskalácsból. Többre nincs is szükség, ha  a karácsonyi asztalra juttató külsőt varázsolnál a habcsókjaidnak.

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_3.jpg

A klasszikus mézeskalács

Mézeskalács szinte minden háztartásban készül karácsony környékén. Most megmutatom, hogy tudod még ünnepibbé díszíteni a figurákat.

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_1.jpg

Gofri házikó

Van aki nem szereti a mézeskalácsot, de azért a meséket nem kell a háta mögött hagyni. Jancsi és Juliska ebben a karácsonyi történetben gofri házat talált az erdő mélyén. Hogy a belseje mit rejt az csak rajtad múlik, de szerintem a gonosz banyát cseréld le valami édesebbre. :)

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed.jpg

Karácsonyi keksztekercs

A jól bevált recepteden nem kell változtatni, na jó talán egy hangyányival több rumot tehetsz bele. ;)

e02bbf3b13c9e1894ebc32a8850863d6.jpg

Teasütemény

A forralt bor mellé örömmel ropogtatsz teasüteményt vagy házi készítésű kekszet? Minimális plusz energia befektetéssel cuki rénszarvasokat kínálhatsz desszert gyanánt.

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_4.jpg

Muffin és cupcake mestereknek

Azt már biztos jól tudod, hogy melyik ízesítések a család kedvencei, ha muffinról van szó, de vajon Olaf hóember, télapó vagy rénszarvas pártiak inkább? Derítsd ki!

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_6.jpg

Narancsos csokipuding

Egyszerű és gyors megfőzni és a rengeteg isteni főfogás után jólesően könnyű desszert. Készíts egyedi narancshéj tálkákat a tálaláshoz és ha még egyedibb látványt szeretnél, akkor tegyél egy-egy fahéjrudat is mellé!

68ea2c01c5e9255e7503f6c876988a3b.jpg

Unod a sok édeset és inkább valami sósra vágynál?

Mandulás sajtkrém

Ha úgy érzed már cukormérgezést kaptál fordulj inkább a sós desszertek felé! Készíts sajtmártogatóst és tűzködd tele mandulával, mintha egy óriási toboz lenne. Menni fog? Igen? Ez a beszéd!

karacsonyi_desszert_otlet_recept_tipp_dekoralas_ebed_8.jpg

Ennyi remek desszert ötlet közül reméljük, hogy valamelyik (újra) elnyerte a szíved és hála az inspiráló fotóknak neked is kedved támadt (újra) elkészíteni a régi ízeket ünnepi kiadásban.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-12-18 13:37:01 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr3416327142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása