Olcsó és szórakoztató játékok szilveszterre

Szeretnéd vidám hangulatban tölteni a szilveszter estét anélkül, hogy kimozdulnátok otthonról? Könnyen kivitelezhető és könnyfakasztóan szórakoztató játékokkal készültünk ebben a cikkben kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

szilveszteri_buli_gyerek_felnott_szulinapi_diy_jatekok_belteri_otletek_gyors_egyszeru.jpg

Idén szilveszterkor még azok is otthon fognak ülni, akik egyébként az év utolsó napját (és az év első napját) mindig fergeteges bulival köszöntik egy szórakozóhelyen. Éppen ezért különösen fontos, hogy olyan beltéri tevékenységgel álljunk elő, amit legalább annyira tud majd élvezni a csapat a lakáson belül, mint az ilyenkor szokásos bulis heringpartit.

Sokan úgy szokták érezni szilveszter este, hogy hosszú, hosszú és jaj de unalmasan hosszú a várakozási idő, míg végre eljutunk a pezsgő koccintós éjfélig. Most olyan játékokat gyűjtöttünk egy csokorba, amiket játszva vidám hangulatban készülődhettek az éjfélre és észre sem fogjátok venni, hogy már órák óta bele vagytok merülve a házibuliba.

A lenti játékok kis gyerekekkel, kamaszokkal és felnőttekkel is egyformán mókásak. Válogassatok kedvetekre attól függően, hogy milyen típusú játékokat játszanátok legszívesebben.

Ügyességi játékokból nem lehet hiány...

Elefántosítsd a bowlingot!

Ehhez a szilveszteri játékhoz nincs másra szükséged csak labdára, üvegekre (sörös dobozokra) és harisnyára (nyugodtan lehet felfutott vagy kicsit szakadt is). A cél, hogy a fejedre húzott labdás harisnyával minél több üveget dönts fel egy meghatározott időn belül. Mit gondolsz tudnál bajnok lenni ebben a viadalban?

szilveszteri_diy_indoor_jatekok_gyereknek_felnotteknek_3.jpg

Ki a legjobb krumpli pottyantó?

Angolul poop the potato a kihívás neve, de bocsássátok meg nekem, hogy én inkább krumpli pottyantóként hivatkozom rá. Nos a képen inkább csak sejthető, de nincs kevesebbről szó, mint hogy a combod/feneked tájékán összeszorított krumplit kell elcipelni a szemetesig, ami a WC-t szimbolizálja és oda kell belepottyantani a csomagot.

Már maga a téma is hasfogós nevetéshez vezet, hát még játék közben, mekkorákat lehet gurulni a többiek kiröhögésétől!

5582d7a2f0fb16e94be71f8738d62ae3.jpg

Szedjél hangyát popcornt!

Egy perces fordulókból álló villámjáték. Evőpálcikák vagy szájba vett kanalak segítségével kell popcorn szemeket egy dobozba vagy tálkába tenni 1 perc alatt. Jól sejted, akinek a legtöbb sikerül, az győz. Egyetlen fontos szabály van, hogy egyszerre csak egyetlen szemet ér a gyűjtőedénybe pottyantani.

Bár a képen valamilyen vattakorongszerű pamacsok (vagy marshmallow?) vannak, én erősen javaslom helyette a popcornt, mert elcsalva néhány falatot, legalább az alkohollal folytatott csatában is segít. ;)

928f74361770df2f642c8210a7c77953.jpg

Küldd haza a golyókat!

Angolul target golf néven népszerűsítik ezt a játékot. Egy cipődobozra kell különböző méretű kis kapukat vágni majd távolról (jó azért nem kell átcsöngetni a szomszédba a távolság kedvéért) kell begurítani a labdákat a doboz belsejébe. Mielőtt leírnátok a játékot, először próbáljátok ki, garantált a hangos szórakozás, főleg ha a többiek közben mozgatják az asztalt is.

f3351359b134fa43aa28d2f9ac8c09a9.jpg

Kezdődjön a lufivonatkozás!

Az esküvőkkor szokásos vonatozás egy kis csavarral, akarom írni lufival megbolondított változata. Ha az előre túl jól megy nektek és egyetlen lufi sem durrant ki, akkor tudtok nehezíteni is a játékon.

A haladó verzióban az elől álló mozdonyvezető választhat az előre, hátra, balra lép és jobbra lép szavak közül tetszése szerint, a többieknek pedig követniük kell az utasításokat. Amint elpukkan az első lufi a következő játékos áll az élre, a korábbi vezető pedig beáll a sor végére.

43eb61ee084a076862fad45de8fd44c9.jpgÉpíts csavartornyot!

Azt hiszed könnyű? Próbálj meg a buli előrehaladott állapotában megcsinálni egy legalább 10 anyacsavarból álló építményt úgy, hogy csak a ceruzával érhetsz hozzá! Ha ez továbbra is laza könnyedséggel megy, akkor még mindig beiktathatjátok az idő faktort és akkor a kapkodásban már egész biztos kihívásokkal fogsz találkozni.

ef707603fb9b4eca6d5dca6fb1045c95.jpg

Tereld a narancsot!

A játék lényege, hogy egy a derekadra kötött banánnal a földön lévő narancsot áttereld át a célszalagon. Akibe nagyon beivódott a gyerekkori intelem, hogy nem játszunk az étellel, az helyettesítse az alkotóelemeket más háztartásban fellelhető tárgyakkal.

Ebben a játékban állítólag a fiúk sokkal jobbak. Bizonyítsátok vagy cáfoljátok meg!

4c4bf6c678ea3145373a8e57f440bfe4.jpg

Tüzelésre felkészülni, jöhet a ping-pong katapult!

Otthon felelhető kacatokból, helyesebben értékes építőanyagokból, percek alatt elkészíthető egy a képen is látható ping-pong katapult. Innentől már rajtatok áll, hogy a forralt borba vagy a gyerekpezsgős poharakba kell-e beletalálni majd meginni a tartalmát.

5ff43619ea62d988046c07cb90d59d64.jpg

Felszállásra felkészülni!

Gyerekkorodban sok papírrepülőt hajtogattál? Elevenítsd fel a tudásod és hívd ki a szeretteidet egy pontgyűjtő versenyre, amiben a repcsikkel kell a legtöbb győzelmi pontot megszerezni. Nem ér ám csalni és ellesni, hogy a többiek milyen technikával hajtogatják a repülőket! (Vajon egy Boeing 777-es feliratú papírgalacsin is érvényes lenne? Döntsétek el ti!)

00a845cd824408d56e1c489c485eb31a.jpg

Teszteld a lábas lábast!

Madzaggal rögzíts egy műanyag poharat a cipőd tetejére vagy a lábfejedre és egy adott edényből/helyről merj bele valamit, majd átvágva a szobán anélkül, hogy mellé menne borítsd bele egy másik edénybe. (Ha nem akarsz annyit porszívózni, akkor ne a rizst válaszd, hanem mondjuk kifújt tojást vagy ping-pong labdát.) Az lesz a büszke nyertes, aki a legtöbbet hordott át az adott anyagból a távolabbi edénybe. De vigyázz, mert a mellé borított összetevőket levonjuk ám!

b653dd61159802a0a6f501881b0bddd3.jpg

Éljen a házi quidditch!

Vérbeli Harry Potter rajongóknak a sörpong ezen altípusát tudom jó szívvel ajánlani. Itt nem kell pattanni a labdának, ellenben a karikák egyikén át kell menjen, mielőtt a poharak valamelyikében landolna a laszti. Kész mázli, hogy repülni nem kell benne, nem igaz? Na jöhet egy mérkőzés?

szilveszteri_diy_indoor_jatekok_gyereknek_felnotteknek_harry_potter_jatekok_rajongoknak.jpg

Emeljétek mester szintre a twistert!

"Bal kéz a hátsó fali kék pöttyök valamelyikére!" "Jobb láb a padlón a pirosra!" ...és más ehhez hasonló instrukciókkal lehet a 3 oldalas twistert játszani a szoba egyik sarkában. Ha nektek nincs meg három példányban ez a játék (miért is lenne?) akkor se kell aggódni, simán rajzolhattok egyet!

0f3497fca0b44c2e84e07bb678ab1246.jpg

Dobálj pókháló pamacsot!

Na jó, ennek a játéknak biztos van egy szebb neve is, de ez szerintem elég szemléletesen leírja a feladatot. Viszont tény, hogy csak akkor működik, ha ragacsos a pókhálótok és elég könnyű a pamacs (pl. legyen vattapamacs) különben hiába vártok a csodára, nem fog sikerülni. A Peter Parker féle pókembereket azonban érdemes a mérkőzést megelőző doppingteszten kizárni!

fab2c4fb4dec75e71d86d1b7d2601570.jpg

Ha inkább művészi vénátok van, ezeket javasoljuk...

Induljon a kalap rajzolás!

A játék, amilyen szimpla, olyan szórakoztató tud lenni. Tegyetek a fejetekre egy-egy papírtányért, majd rajzoljátok le a játékmester által kért feladványt. De aztán legalább egy bicikliző medvét kérjetek ám! :)

szilveszteri_diy_indoor_jatekok_gyereknek_felnotteknek.jpg

Mehet a picassos láb rajzverseny?

Akik az előzőt szórakoztatónak tartották bizonyára szívesen összemérnék tudásukat a láb rajzversenyben is. Ezt nem kell túlragozni, tökéletesen látszik mi a küldetés.

2259ced06f6511714a49e3ab38e8398d.jpg

Elég bolond a hangulat egy fotóra?

Ha a szilveszteri hangulat már a tetőfokára ért, akkor ideje elővenni a fényképezőgépet. Néhány apró trükkel, háttérrel és kiegészítővel olyan fotókat készíthettek, amiken 20 év múlva is jót fogtok derülni! Nem akarunk határt szabni a képzelőerőtöknek, de itt van néhány inspiráló ötlet a vicces fotók elkészítéséhez, pl. a harisnyás-lufi csápok mondjuk elég menők.

szilveszteri_diy_indoor_jatekok_gyereknek_felnotteknek_2_vidam_vicces_fotok_otlet.jpg

Szépítkező hajlammal megáldott bulizóknak...

Rúzsozz ki!

Ez a játék roppant egyszerű és nem igényel különösebb előkészülteket. Be kell kötni a résztvevők szemét, akik így vakon próbálják minél pontosabban kirúzsozni a másik száját. Történhet egyesével, de egymással szemben álló párokban is. Elsősorban lányoknak találták ki, de bevállalósabb srácok is nyugodtan tegyék próbára magukat!

Viszont arról ne feledkezzetek meg, hogy minden kör után töröljetek le/törjetek le a rúzsból, de még jobb, ha mindenkinél külön rúzst használtok.

69e81ed11a01203497139f4f31b009f2.jpg

Körömfestésre fel!

A régi nevén üvegezésre hallgató játék körömlakkos változata. Itt az általad kipörgetett körömlakkal kell a kezed/lábad következő körmét kifestened. Ha elég ideig játsszátok, akkor mindenkinek igazi vagány, szilveszteri manikűrje lesz.

c9c526073ce6f634ede2fbc8f4ada5b0.jpg

A fenti játék válogatás garantálja, hogy önfeledten és kellemesen töltsétek a szilvesztert létszámtól függetlenül. Boldogan játszani nemcsak a gyerekek kiváltsága, készítsétek elő a kellékeket és készüljetek nevetve a pezsgő pukkantásra!

Kihasználva a hátralévő kevés időt ezúton is boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak! Jövőre várunk vissza. :)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2020-12-30 11:54:18 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr7216329644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása