Stílusosan inspiráló konyhák

Unod már az egyen konyhákat? Utálnád, ha szembejönne veled valaki más otthonában a te konyhád kiköpött mása? Akkor lesd meg ezeket az egyedi főzőhelyiségeket és segítségükkel álmod meg a saját álomkonyhád!

konyha_inspiracio_kek_zold_egyedi_stilusos_kulonleges_pici_felujitas_foto_kep.jpg

A konyha átalakítása mindig is előkelő helyen szerepelt a lakásfelújítók listáján. Ez nem véletlen, hiszen rengeteg időt tölt itt a család és fontos, hogy olyan környezeté alakítsd, amiben jól érezed magad. Most olyan szemrevaló konyha fotókkal készültünk, amikben van valami pici plusz, amitől az ember azt kívánja, hogy bárcsak egy varázsütésre, ami mi konyhánk is ilyen stílusosan festene.

e43d87800ae706dd6017577fe0d98781.jpg

Modern konyha találékony csavarokkal, talán ezt a címet adnám a képnek. Ez a halványzöld színű és magasfényben ragyogó konyhabútor tökéletesen passzol rácsos lámpához, ami esténként csodálatos fény-árnyék mintával vonja be a felületét. Az üveges hátfalhoz megálmodott kép egészen elképesztő, vonzza a tekintetett mégsem tolakodó.

ebd2d33ccd17b182a3fe1107c107755d.jpg

Időutazás a konyhával. A sárga műanyag háttámlás székek, a vörös téglafal (amit mellesleg már szeletelt tégla, PVC falipanel és tapéta formájában is el lehet érni) és a zöld konyhabútor pazarul kiegészítik egymást. A piros, lógatott edények nagyon tetszetősek, de a hanyagul ott felejtett farmerkabát is egy zseniális húzás volt a fotóstól.

04c26e03185077ca57ec869bc76a0cb5.jpg

Luxus elegancia. A fekete motívumos tapéta (vagy inkább spéci technikával készülő falfestés?) nem érződik soknak a sötétkék konyhabútorral és a diszkréten feltűnő arany beütésekkel. A fókusz a mosogatótálca feletti csaptelepre irányul, ahol nem mindennapi, de kivitelezhető megoldást álmodtak meg a tulajdonosok. Én mégis mindenki figyelmét kicsit feljebb, a lámpabúrára irányítanám. 

b3e24e6511ebeb905fcee13ccbb7452d.jpg

Széplelkű séfeknek ez lehetne a fenti konyha ajánló szövege. A sötét árnyalatú konyhabútor és tapéta alapszíne könnyen komorrá változtathatná a hatást. Azonban a jól eltalált fehér (imádom a keresztfákat, ha szükségszerűek ha csak dekoráció) plafon és a vidám, színes virágok minden ide belépő embert egyből kellemes hangulatba hoznak. A hexás padló most különösen divatos, a látványos mosogató pedig irigylésre méltó. 

4d80936e3668a7a8432e4ee56b0a4cf2.jpg

A konyha lehet egyszerre a test és a lélek táplálékának fő helyszíne. Apró dekorációs tárgyakkal (amiből a képen is akad egy pár) vagy pl. a csempével engedd, hogy a vallási, spirituális és más lelkednek kedves gondolatokat ébresztő emlékeztetők "megbélyegezzék" az otthonodat! Egy egészen különleges szeánsz helyszín alakítható ki a konyhából, ahol a főzésre szánt idő a lélek feltöltődéséért is felelhet egyben.

e8a7c0d31633332194ed0deb0239540c.jpg

Letisztult vonalak. Ha te a visszafogottabb stílusú és a szolid színekkel dolgozó konyhákat részesíted előnyben, akkor ez lesz a befutó számodra. Pont annyi szín van a konyhaszekrényeken és csempén, ami bármelyik otthonba beilleszthetővé teszi, anélkül, hogy unalmas lenne. A fogantyúk és a lámpabúra pedig ad egy csipetnyi egyéniséget az összképhez.

e96841e0a60d0c3852272f24ae996fbd.jpg

Kelet csodás konyhája. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy miért, de nekem egyből a Közel-Keleti hangulat jutott eszembe erről a konyháról, talán a lámpa teszi. Látom magam előtt, ahogy fő a kávé és a kikészített kosárkából datolyát lehet falatozni hozzá. Egy (kézi) csomózású szőnyeget még el tudnék ide képzelni, lehet, hogy ott is van a konyha sziget túloldalán.:) A kék csempés ablakpárkány, a díszes fém mosogatótálca, a mesés fakonyhabútor és az ajtónyílás felső sarkában látható fa dekor is megérdemel néhány elismerő pillantást.

313444bcccf32cf5725569dc18c47613.jpg

Pihentető vidék. Ki ne vágyna egy rohanó világtól távoli kis zugra?! Miért ne lehetne ez a hely a konyhád? A nyitott polcokra tett fehér porcelán edénykék és a gyékényezett fehér szék szívmelengetőek. Nekem a fa borítású falak is nagyon szimpatikusak. A nyugalmat árasztó zöld árnyalat a fiókokon mesés választás és visszaköszön a függöny esetében is. Én még a nagyi sütijét is kiszúrtam ott a jobb oldalon. :)

Utólag vettem észre, hogy a fenti konyhák mindegyike a zöld és a kék árnyalatait használják. Talán még jobb is így, mert legalább kiderült, hogy milyen sokféleképp értelmezhető az álomkonyha kifejezés, ha a stílusra koncentrálsz. Neked melyik volt a kedvenced?

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

2 komment
2021-03-16 18:02:14 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4916466884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2021.03.18. 18:17:45

miért jó neked idemásolni az amerikai internetet?

Szakács Tanuló 2021.03.19. 12:58:52

Azon túl, hogy a képek tényleg szépek, láthatóan, szinte kivétel nélkül, a fotóért készültek az installációk. Életszerűtlen helyzetekkel (kávéfőzőn virágcserép), telezsúfolt pultokkal (nincs egy tenyérnyi szabad munkaterület), takaríthatatlan burkolatokkal (pult mögött tapéta?) van tele. Mint a zsiráf: szépnek szép, érdekesnek érdekes, de otthonra nem kellene.
süti beállítások módosítása