3+1 macskajaj, amihez még innod sem kell - avagy macskák a szomszédban

Kaptunk mi már olvasói levélben olyan kérést, hogy pateroljuk el a szomszédjának a macskáját. ööö Hát, azt azért mégsem! :) Nem egyszerű a megoldás, ha a kis szomszéd szőrös úgy gondolja, hogy neki mindenhová szabad bejárása van, de nem is akkora katasztrófa alapjában véve, mintha véres karmolásokkal ébrednél. Nézzük hát meg, milyen komoly problémákat okozhat, ha cica is lakik a fal másik oldalán.

macska_a_szomszedbol.jpg

Vannak a macskás emberek, és vannak a kutyások. Meg vannak azok, akik úgy általában nem akarnak állatot az élőhelyük közelébe. Ennek ellenére a társasházakban szép számmal akad mindkét fajból házikedvenc. Míg a kutyákkal jobb esetben a lépcsőházban, gazdival a póráz végén találkozunk, a macskák sok esetben szabadon járnak-kelnek a bérházak folyosóin, kertjében. Olykor pedig az étkezőasztalunkon, ahogy erről kaptuk a hírt.

A macskákkal kapcsolatos problémák több csoportba oszthatók, nézzük hát végig a legnagyobb szegmenseket. Ez csak az a pár, amiről mostanában panaszkodtak medvefülembe, de ha neked egészen más bajod van a kis négylábúakkal -vagy épp mindenáron megvédenéd őket, hiszen semmiről nem tehetnek, miáúúúú-, akkor kommentelj vagy írj facebook-on!  

Érdekelnek a lakóközösséggel kapcsolatos sztorik, hírek vagy egyszerűen csak a tanácsok? Akkor a házmestermedve a TE embered medvéd. Lájkold és nem maradsz le róla!

1. Akusztikus jelenlét

... nem vagyok állatutáló, de ha nem herélteti ki a hülye macskáját, én teszem meg! 

Bár ritkaság számba megy az éktelen hangon, minden hajnalban nyávogó macska, akad olyan jószág, aki elégedetlenségét elképesztő frekvencián és erővel képes kifejezni. De tény, nem ez viszi sírba a kedves lakókat. Annál inkább tud zavaró lenni az a bizonyos visszataszító hang, amit szegény felajzott jószágok a tüzelés időszakában egymásnak kiadnak. A leginkább egy csecsemő kínzására emlékeztető fülsiketítő üvöltéssel nem lehet mit tenni. Elvégre ez a természet rendje. Marad az ablakcsukás és/vagy a füldugó. 

macska_tuzel_zavaroan_hangos.jpg

A házban élő, vagy épp áttévedő kandúrok közötti harcok is bőven a nyugalom megzavarására alkalmas effekteket tartalmaznak. Ilyenkor gondoljunk arra, Mari néniék vircsaftja ennél sokkal rosszabb tud lenni, ráadásul tovább is tart. Szóval tegyük csak el a csúzlikat!

2. Vizuális jelenlét

Nos, baleset bárkivel előfordulhat. Szegény állat sem ér el mindig az almos tálig. Ilyenkor nem árt, ha a tulaj fogja magát és feltakarítja kedvence gyomrának tartalmát. Nem is beszélve a felöklendezett szőrcsomókról, amik szintén kevéssé szívderítőek. Ez talán ritkább eset, mert ilyen miatt csak egy olvasónk panaszkodott eddig. És hát, valljuk be, részeg ember "maradéka" sokkal gyakoribb (jobb esetben még a ház előtt hagyja).

3. Szagos jelenlét

Messze a legzavaróbb probléma az ivarérett kandúrok területfoglalásának módja. A semmihez sem hasonlítható szag tényleg kellemetlen tud lenni. Sok lakó épp ezért ecetet spriccel lábtörlőjére. Ami szintén elég zavaró. Mi inkább a citrusfélék levét ajánljuk, hátha a narancs és citromillat kevésbé gyomorfogató egy-egy késő esti hazaténfergésnél.

macska_zavaro_szagok.jpg

4. Fizikai jelenlét

Akik alattunk laknak, nem elég, hogy állandóan egymásnak esnek, ha épp bepiáltak de persze olyankor az ajtót is nyitva hagyják és szegény macska nálam köt ki, még szép, hogy adok neki valami vacsrát.

Nos, a bátrabb egyedek be-beszökése az ismeretlen otthonokba bosszantó tud lenni. Főleg, ha az “á

ldozat” pont macskaszőr allergiás. Ennek ellenére elég könnyen elintézhető a dolog, mert azért a legtöbb macska elég félős és ha nem zabáltatjuk halálra parizerrel őket, nem alakítanak ki komolyabb bizalmat a lakásunkkal és ételosztó kezünkkel. Úgyhogy hiába édi-bédi a szomszéd macskája, tartsuk a távolságot és akkor sosem találjuk az ágy közepén egy szétcincált galambbal, ahogy az pl. velünk megesett.

szomszed_macska_atszokik.jpg

Most rajtad a sor! Szavazz, melyik macskaproblémával találkoztál már/melyik a legzavaróbb és írd meg, mi jut eszedbe még!? 

Nálad is vannak zavaró körülmények, problémák a házban? Nézd meg, kik vagyunk és írj!

Ha pedig szívesen olvasol társasházi történeteket vagy kíváncsi vagy a felmerülő problémák megoldásaira, kövess facebook-on, jövök azzal is!
komment
2017-04-14 21:09:27 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8112424477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2017.04.17. 09:01:07

Tartsatok kutyát, mint sok hülye, aki társasházban él. Majd megtudod mi a vizuális, akusztikus agyrém. A falu sem jobb, a betörésvédelemnek ezen módja már lejárt lemez. A kutyának van értelme persze, kábszer, robbanóanyag kiszagolás, állaterelés, vakok kisegítése. De ha tartasz foglalkozz vele.

Lajos Hosszú 2017.04.17. 09:11:49

A kutyák sokkal bosszantóbbak tudnak lenni, mint a macskák. A lenti szomszédom tart egy kiskutyát, és ha nincsenek otthon, állandóan nyüszít, ugat, kaparja az ajtót. Éjjel meg aztán igazán zavaró tud lenni. Az is igaz, ha a macska nincs ivartalanítva, nagyon kellemetlen tud lenni az állandó nyervákolásával - még a nőstény is.

Bafana 2017.04.17. 12:40:44

Akkor belezném ki a macskát, amikor összemászkálja az autómat. Főleg, amikor az előző nap lemostam. Szomszéd meg is tette, amikor rendszeresen belehugyozott a szélvédő előtti levelőbeömlőbe. Az egész utastér bűzlött tőle amit még kiszellőztetni sem lehetett. Már nem teszi.

n3spr3ss0 2017.04.17. 16:42:29

@Bafana: Veled is hasonlóan kellene tenni.

Bafana 2017.04.17. 18:15:09

@n3spr3ss0: Ha ilyet teszek a kocsiddal, akkor tedd!

hillman. 2017.04.18. 13:38:07

ha nyitva felejtjük az ablakot nálunk a szomszéd macskák bejárnak a házba. összehugyoznak mindent.
legalább 3 kandur aki rendszereen beprobálkozik.
padlotol plafonig tükör amin ugy 30 centi magasságban ott a spriccelés nyoma és az is ahogy megfolyik.

megoldást adjon a posztolo. megölni nem szabad. kinozni sem. akkor hogy a fenébe érjem el hogy ne akarjanak bejönni.
villanypásztor jut eszembe a keritésre, de akkor állatkerti kifuto hangulat lesz.
vagy csapdával fogjam meg? oszt mihez kezdek vele? ha leadom a sintérnek ugyan az mintha megölném. a feljelentgetés rossz dolog, különösen falun.

szoval mit lehet csinálni azon kandurokkal amiket a szomszédok elvböl nem herélnek ki és ezért mindent összehugyoznak.

Macskahegyi Daniela 2017.04.18. 15:26:14

Macska ellen tartsatok kutyát.

Ha nincs és a macska bemászik az ablakon, azt próbáltátok már, hogy SSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC! ????
süti beállítások módosítása