8 szomszéd típus, aki bosszantóan hangos

Ugye te is ismered azt a mondást, hogy minden társasházban van egy hangos szomszéd, ha nálatok nincs, akkor te vagy az? Ha azt akarod, hogy neked ne legyen, akkor bizony neked kell azzá válnod. Összeszedtem 8 olyan cselekvést, amivel biztosan te lehet a leghangosabb a házban. Lehet, hogy már mind jellemző rád, csak te nem is tudsz róla?

hangos_a_szomszed_3.jpg

Lássuk mik azok a mindennapi apróságok, amikkel nagyon hamar ki lehet akasztani a szomszédaidat.

A sportolás egészséges

Kint a szabadban, a jó levegőn...Egy fenét. És ha esik az eső, vagy leégsz a napon? Inkább maradj otthon és a nappaliban éld ki a sport iránti szenvedélyed. Némi kreativitással kosarazni, dartsozni, görkorcsolyázni, de még a kutyával teniszlabdát dobálva apportírozni is lehet.

giphy.gif

Ha az alsó szomszéd meg nem bírja cérnával csatlakozhat a csapathoz, vagy ha lusta hozzá (Mi más baja lenne az egésszel?) akkor nézzen meccset a TV-ben.

A mozgás után jólesik néhány finom falat.

A tradicionális magyar szokások védelmében

Ki ne emlékezne a nagyinál tartott vasárnapi ebédekre, amihez húsleves és persze a kihagyhatatlan rántott hús dukált? Annak érdekében, hogy mindez pontban 12-kor gőzölöghessen az ebédlőasztalon, ahhoz bizony minimum 5-kor kell kezdeni a hússzeletek pépé klopfolását.

Legyél kitartó, amíg legalább egy szomszéd nem ordibál fel csendet követelve a hétvégi tovább alváshoz, addig biztos nem elég vékonyak, folytasd a műveletet. A desszertek közül a legfinomabbak minimum egy robotgépes keverést igényelnek, ennél ne is add lejjebb.

Mit ér a főzőcske, ha nincs aki megegye, kellene néhány vendég...De előtte még meg kell találni a megfelelő ruhát is.

A tip-top tűsarkús tündérke

Minden hölgy tudja, hogy az új cipőt otthon be kell törni, mielőtt hosszabb távra kimerészkedne benne az ember az utcára, ami akár egy hétig is eltarthat vagy tovább. Nincs is ideálisabb időpont, a reggeli készülődésnél, hiszen akkor úgyis ezer egy dolgod van, szóval folyamatosan mászkálnod kell indulás előtt, legalább egy körrel a cipőhöz is hozzászokik a lábad. Ráadásul a vadi új topánkának még a talpa is tökéletesen tiszta, szóval nincs semmi akadálya, hogy reggel  fél 6-kor abban vonulj fel és alá a lakásban. Vagy mégis? Ááá, dehogy.

magassarku_viseles_hatranyai_4.jpg

Nincs fontosabb a barátoknál

Nincs is annál jobb dolog, mint amikor az embernek annyi barátja van, hogy minden hétvégén legalább két összejövetelt tud szervezni.

Az egyik lehet egy szórakoztató társasjáték pl. activity est, ahol az asztal és szék húzkodás olyan gyakori, hogy a szomszédok azt hihetik ez a játék célja. De még jobb egy az erkélyen tartott piálós-beszélgetős vendégség, ahol lehetősége van a legcikibb barátoknak úgy nyeríteni a röhögéstől, hogy az összes szomszéd keresni kezdi az illegálisan tartott lovakat. De ha tényleg felejthetetlen hétvégét szeretnél rendezni, akkor a klasszikus bömbölő zene-tánc kombináció lesz az ideális téma, ahol még a falak is bele remegnek a láb dobogásba, ahogy ropjátok a kedvenc zenétekre.

Persze mindez mit sem ér, ha nem tart legalább hajnali ötig, mert akkor biztos a pocsék hangulat miatt távoztak túl korán a vendégeid, és még a végén mindenki rosszat gondolna rólad. Szóval marasztald őket olyan sokáig, ameddig csak jó házigazdaként képes vagy rá, lehetőleg minél hangosabban.

Egy baráti találkozó sem az igaz zene nélkül.

Zene nélkül mit érek én...

Sokkal gyorsabban telik az idő, és még az unalmas házimunka is kibírható, ha a kedvenc nótáid szólnak közben. Persze azért nem semmi hangfalakra van szükség ahhoz, hogy még a porszívó közben is tökéletesen halld az összes refrént, szóval tegyél a hangerőre bőven kakaót! A házi bulik meg semmit nem érnek, egy hamisítatlan mélynyomó bekapcsolása nélkül.

A bunkó szomszéd meg nem osztja a zenei ízlésed? Majd te ki kiműveled! Addig bömböltesd a muzsikát, amíg az összes szomszéd nem fújja kívülről minden számod, minden sorát.

hangos_szomszed.jpg

A hétköznapokban is jövünk-megyünk, de a vendégek hajnali távozása még egy fontos dologra felhívja a figyelmet.

Aki csak a westernes lengőajtót ismeri

Egy bejárati ajtót kétféleképp lehet becsukni, vagy kézzel bekísérve, ami fölösleges megerőltetést kíván a részedről, vagy egyszerűen elengedni, amikor már nem használod. Nem is értem egyesek miért vessződnek azzal, hogy szépen becsukják, mikor a huzat éppúgy be tudja vágni.

A végeredmény ugyanaz, hát akkor hol itt a probléma? Akit zavar a hangja, az költözzön tanyára vagy állítsa lejjebb a hallókészüléke érzékenységét. Hisztisek....

Elmentek a vendégek is, akkor jöhet a rom eltakarítás.

Az alvásgondokkal küzdő tisztaságmániás

A mai világban mindenki elfoglalt, és semmire sincs ideje, ez természetesen rád is igaz. Miért nem lehet ezt elfogadni, ahelyett, hogy Gizike néni már megint felkopog a hajnali 2-kor centrifugázó mosógéped miatt?

hangos_a_szomszed_kutya_6.jpg

Követendő példa kellene, hogy legyen, hogy tiszta lakásra akarsz hazaérni a melóból, így korábban kelsz, hogy tudjál porszívózni és még utána zuhanyozni is, és mindezt még a munkába indulás előtt.

Az ügyetlen

Senki nem tehet arról, hogy lyukasmarkúnak született, épp elég baj az neked, hogy napjában legalább 50-szer leejtesz valamit, hiszen a fájós hátaddal még le is kell hajolni érte, elég büntetés ez. Különösen akkor terhes az ügyetlenség, ha az előző esti buliból hátramaradt macskajajjal együtt ér ez a sorscsapás.

Persze soha nem a gumilabda esik ki a kezedből, ááá dehogy. A te kezében csak a súlyzók, húsklopfolók és hasonló extra hangos berendezési tárgyak fordulnak meg. Ha egyszer ezekre van szükséged a leggyakrabban, akkor logikus, hogy ezeket is fogod a legtöbbször óriási csattanással kiejteni a kezedből.

Sokan az "én házam az én váram" jelmondattal szeretnének élni saját panellakásukban is, ami részben teljesülhet is, de ne feledjük, hogy ezek a bizonyos várak nagyon közel vannak a szomszéd várúr birodalmához, így otthon a négy fal között sem lehet meg a teljes szabadságod.

Ha bármelyik pontban magadra ismertél, akkor jobb ha tudod, hogy nem te vagy a szomszédok kedvence és fordított esetben, te sem örülnél egy ilyen lármás szomszédnak. Bizony ez a írás tömény szarkazmussal íródott, és a heves bólogatás helyett, fejcsóválás kísérte.

Kicsit felül kellene vizsgálni a szokásaidat, mert hidd el a társasházban kevés olyan értékes dolog van, mint a jó viszony és a béke.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

komment
2018-08-23 15:12:23 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9514194859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nouby 2018.08.24. 20:13:24

Kimaradt a családos c. 5en 35 négyzetméteren, nyitott ajtóval, mulatós kötelező, legótvarabb olajban rántva minden, cigizve ordítva.

Usenka 2018.08.24. 20:37:05

Meg az egyedülálló, süket over 60-as, aki tökig nyitva tartja az ablakokat, éppen ezért hallgatod mit néz vagy tökéletesen tisztába vagy a téged nagyon mem érdeklő, irritáló magánéletével, mert üvöltve telefonál, ja és a Selfridges karácsonyi díszkivilágítása elbújhat mögötte mert este természeteesen az összes létező villany 1000-rel világít, persze függöny, sötétítő ismeretlen...
Tovább fokozva, hogy éjjel 12-kor nekiáll becsapdosni az ablakokat, luxát lehúzni...
De most már betörtem.;) kiosztottam
Mármint az idióta szomszédnőt, annyira jólesett!:D

Billy Hill 2018.08.24. 20:53:33

@Nouby: Igen, a büdöset főzős mindenképp említésre méltó, mert nemcsak a húsklopfolás hanghatása, hanem az illatvilág is zavaró lehet. Anno az egyetem alatt az albinkban (panel) mindig a fürdőszobában (!) lehetett megszagolni, hogy mit rotyogtat a felső / alsó szomszéd a konyhában...

SarahConnor 2018.08.24. 21:15:31

Veszekedős?
Nekem két veszekedős szomszédom is van. Az egyik egy ötvenes nő, aki a huszonéves lányával veszekszik, de vérre menő csatákat zúznak. Volt hogy minden mozdíthatót széttörtek a lakásban, hallottam minden tárgy végzetét, és minden szót. Utána meg a másfél órán át tartó sírva takarítást (üvegcserepeket sepregettek, eléggé lehallatszik). A másik egy harmincas pasi, aki a nőjével ordít úgy, hogy elképzelni sem tudom, mennyi önbecsülés lehet abban a nőben, hogy még mindig vele van. Végigveszekszik az estét, ordítanak, nyitott ablak, erkély így nyáron rátesz az élményre. Borzalmas dolgokat vágnak egymás fejéhez, majd utána egy óra intenzív "itthagylak a p***ba" után mindenki marad a helyén.

Belőlük van bazi elegem.
Az ajtócsapkodós előember ellen jó megoldás volt az új, hangszigetelt bejárati ajtó.

Bambano 2018.08.24. 21:39:32

további módszer még a gyerek, akit a következőkkel lehet tuningolni:
1. legyen követelőző. vagyis minden vacakért tudjon órák hosszat üvölteni.
2. legyen teljesen amuzikális/botfülű, ekkor ideális ajándék a hangszer.
3. legyen kappanhangú, így ha minihifi tornyot vagy gettómagnót kap, kornyikálhat kedvére.
4. legyen besózva, tehát minden pihenőnapon keljen fel zöldhajnalban.

Muhammad Balfas 2018.08.24. 21:58:11

Bennük az a jó, hogy mivel sok lakótársat zavarnak, nem tudhatják, hogy kitől jön a kampós szög, vagy a pillanatragasztó a zárba, vagy a szép egyenletesen eloszlatott méz a bejárat elé..

pattantyúk 2018.08.24. 21:58:31

Kimaradt, hogy nemcsak társasházban mehet az agyunkra a szomszéd, hanem kertes családi házban is. Ott van ugye a fűnyíró, lombszívó és egyéb kerti gépek, de ezek sötétedés után legalább nem működnek. A virtyogó kölykök sem. Ezzel együtt épp eléggé tönkreteszik a "csendes"-nek mondott környék nappalait is.
Aztán ott vannak a kutyák. Az egész éjszakát végigugató dögöket nem kell bemutatni, bár ezek korán halnak. Hamar megmérgezi őket valaki.
Viszont a rendszeres bulizás kinn a kertben éjjel 2-ig, amikor az ember nyitott ablaknál aludna az már mindennek a teteje. Náluk a szomszéd ház külföldieknek van kiadva, hát ezt otthon nem mernék megcsinálni.

gxy 2018.08.24. 23:12:09

Igeige, az ajtób.szkodós gyakori fajta, a vadkeleti trehányság archetipikus megnyilvánulása. Némelyikben frissült a szoftver: az ajtót továbbra is csapkodja, de meg is magyarázza, hogy az úgy szakszerű, az ajtó arra van tervezve (hogy a lakók füle meg nem... ugyan már). Konkrét eset: amikor a szeme láttára rendesen becsuktam az ajtót, kb. olyan arcot vágott, mint amikor John Cleese tudatja a kamerával, hogy ő ezt most nem érti. Priceless!

Van még a „paleolit zsákmányszerző” típus. Ez az, amelyik rendszeresen levadászik valami cuccot, ami a karakter őshonos korszakában még biológiailag lebomló tigrisbőrben volt, de manapság mindezt már – lehetőleg minél több – kartonba és habszivacsba csomagolják. A zsákmány birtokon belülre vonszolása és rituális élesítése után a csomagolást hanyag eleganciával kilöki bárhova, és kb. nagy ívben érdekli, hogy hetekig nem viszik el a kukások (amúgy miért is; senki nem viszi ki a ház elé), a kartonon megtelepszik a hó, a víz, majd a mikrofauna, a habszivacsot meg napjában többször körbekíséri az udvaron a szél, egyre kisebb darabokban. A paleolit zsákmányszerző nehezen képes beépíteni a világképébe, hogy azóta eltelt úgy húsz-harmincezer év, és valójában nem kardfogú tigrist, hanem JÄVLAR dohányzóasztalt vitt haza, és a szomszédok nem a folyó, hanem a folyosó másik oldalán laknak. Természetesen meg lehet trollkodni az ilyen előembereket azzal, hogy az egész udvaron szétterített szemetüket gondosan visszainstalláljuk az ajtajuk... barlangjuk elé, de ósdi világképükkel nem lesznek képesek felfogni ennek az üzenetét.

A szociopata lakók további alfaja a „megintézkedős”, kb. az ázsiai márványpoloska humán megfelelője. Ez az, amelyik valamilyen szerencsétlen véletlen folytán „pont a mi társasházunkba” vásárolta be magát, és azonnal nagy vehemenciával nekilát átalakítani a környezetét, jellemzően arra hivatkozva, hogy legyünk tekintettel egymásra, mindenkinek megvan a joga az emberhez méltó életkörülményekhez. Ez alatt pl. azt érti, hogy azonnal ki kell vágni a fákat, amik az alagsori lakását árnyékolják (és amúgy nyáron pont élhetővé teszik a lapostetős szolárpoklot, de milyen önző dolog már ezzel előhozakodni), a közös képviselő meg azonnal nézzen utána, hogy kirakhatja-e a „jóvanazúgy” jellegű cégtábláját az utcafrontra. Nota bene, ez a fajta irritánc jellemzően mindent csinál_tat_; vagy a fiával, vagy a közös képviselővel, vagy valami alkalmi balekkal. Ha éppen nem intézkedik, akkor pedig nyitott ablaknál telefonál hangos gurgulázásokkal és hörbékelésekkel, az ő szolgálatában álló világegyetem kimerítő szórakoztatására.

gxy 2018.08.24. 23:18:14

@pattantyúk: „ezt otthon nem mernék megcsinálni”: Az angolok tán konkrétan igen. Odakint szombat este inkább nem szállok vonatra...

Megjegyzem, ez náluk nemzedék-alapú dolog, az idősebbek ugyanúgy ki vannak akadva a tivornyázó suhancokra, mint mi.

DonTintoretto 2018.08.24. 23:21:53

És mi lesz azzal, aki mindig hajnal kettő és háromkor szexel, de olyan hangerővel, hogy a legmélyebb álmomból is felébredek?!

gxy 2018.08.24. 23:26:18

@DonTintoretto: Hm... bekerül a napirajzba? Van Batterij professzor szívesen kezelné.

gxy 2018.08.24. 23:55:06

Jaigen, a tűsarkús tündérke duálisa a caplancs. Valójában diszkrét, absztrakt gondolkodó, de ez utóbbi tevékenysége csak akkor tud igazán kiteljesedni, ha közben szabályos ütemben fel-alá caplat a szobában, jellemzően vagy csattogó bőrpapucsban, vagy nyekergő gumitalpú cipőben. Megjegyzem, munkahelyen se egy utolsó élmény az ilyen, már csak a jelenség rendszeressége, elháríthatatlansága okán is.

gxy 2018.08.24. 23:57:06

@a ribancok is kidobják a csikket: Nem véletlen, hogy a magyar nyelvből alapvetően hiányoznak a közösségi együttélésre vonatkozó bizonyos szavak...

Muhammad Balfas 2018.08.25. 00:24:10

@a ribancok is kidobják a csikket: Ne zavarjon, hogy azóta alaposan kicserélődött a népesség. Egy átlag magyar jó ha egyedrészt rendelkezik valóban magyar génekkel.

bElannaTorres 2018.08.25. 01:05:02

Nekem a tűsarkús volt a hajnalban sportolós és ajtócsapkodós is , Pesten. Rájöttem később, hogy családi házból költözött nem tanulta meg hogy társasházban más. Később a fia járt haza hajnal négykor éveken át keltem az ajtóra. “Már jőideje nem csapkodja, de ő van megsértődtem rám, a nagy úrinőt játszó, (vén) büdös bunkója.
Meg kéne tanulni, hogy áthallatszik minden, nekem puhatalpú papucsom van, és a járásom is puha, de én társasházban nőttem fel, és rám már gyerekkoromban rámszóltak, hogy ne csapjam le a sarkam. Ezt kene másoknak is, különben egymás agyára megyünk, fáradtak vagyunk, nem tudunk pihenni otthon sem így

2018.08.25. 01:21:17

@a ribancok is kidobják a csikket: Fején találtad a szöget nekem is ez jutott az irományról eszembe. Az empátia és a tolerancia totális hiánya. Ráadásul egyre többen élik az életüket okostelefonnal egy szobába összezárva, ami csak ront a helyzeten: hunyorogva néznek arra, aki virtuális ismerősök helyett még rendelkezik igazi baráttal, netmeeting helyett vendégséget fogad, netről rendelt műkaja helyett, bográcsban készült kaját zabál... Olvasom itt fent, hogy egyeseket már a fűnyíró, meg kutyaugatás is zavarja a kertvárosban, az ilyen a faszé' nem költözik egy barlangba? Szal aláírom, vannak idegesítő szomszédok, és idegesítő szokások, de azért odáig ne jussunk már el, hogy mindenkinek kussban kelljen otthon ülnie, mert már minden idegesít mindenkit. Igen az ember elvileg társas lény, az együttélés pedig egyfajta toleranciát igényel, természetesen élhető határok között. Az élhetőbe nyilván nem tartozik bele a folyamatosan zenét bömböltető barom, és minden éjszaka üvöltve bulizó erkélyről lehányó primitív suttyó, és az állandóan éjszaka flexelő lakásfelújító szomszéd sem, de azért néhanapján próbáljunk már tolerálni, és elfogadni hogy egyeseknek az élet nem csak alvásból meg telefonnyomkodásból áll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.25. 10:04:46

Aki nem bírja a normál emberi élet hangjait, az költözzen zárt telepre.

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2018.08.25. 10:34:44

Az óbégatós gettókirály kimaradt. Aki zene nélkül is folytatja a karaokét.
A másik az élettársa, aki még mindig azt hiszi, hogy még mindig egy földszintes parasztházban lakik valahol Alsószarfalván.
Ezért minden reggel a negyediken az erkélyről rázogatja a szarjait a fejemre.
Ja, erkélyfelmosás csakis minimum 100 liter vízzel, hadd csorogjon még órákkal később is.
Előtte persze erkély porszívózás!!! reggel hétkor.
A folyosón a tűzvédelmi szempontból egyébként szabálytalan vasrács csapkodás is alap, hadd szóljon.
Nagyjából le is írtam a fölöttem lakó köcsögöket, bár mióta tavaly rájuk hívtam a rendőrt legalább nem nyomatják fullon Gangstától a tele van a faszom-at és az egyéb szar gettózenét.
És igen, most hogy ezt írom, valahol elkezdődött a rántotthús készítés....

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2018.08.25. 10:42:56

Ja, kimaradt a bagózás erkélyre hamuzással csikkdobálással, odafújja a szél megjegyzéssel.
Mindez megkoronázva a reggeli turházásokkal.
Tényleg már csak egy szívószálat kéne felvini.
Bár ez mintha ritkulna, lehet lejött a cuccról a gyíkarc.

Muhammad Balfas 2018.08.25. 10:58:45

@maxval balcán bircaman: Remélem egyszer kifogsz egy kutyás szomszédot, vagy egy vasárnap reggel 6-kor flexelőst..

2018.08.25. 17:09:17

@gxy: " Ez alatt pl. azt érti, hogy azonnal ki kell vágni a fákat, amik az alagsori lakását árnyékolják (és amúgy nyáron pont élhetővé teszik a lapostetős szolárpoklot, de milyen önző dolog már ezzel előhozakodni)"
Ja, aztán ugyanő nyavalyog a 63 fokos átlaghőmérséklet vagy - ha van klímája - a csilliós villanyszámla miatt.a

nem várt fordulat 2018.08.25. 21:24:14

folottem reggel 7kor megy a tusarok. delelott es delutan duborges. felmentem megkerdezni, bowlingoznak e mert beszallnek. nem, nem ok a hangosak, a gyerekek csak 2*2 orat szoktak a nagyszobaban focizni. persze ehhez minden butort odebb kell huzni.

feljebb mentem meg, hogy akkor innen jon e a hang? srac: biztosan nem, persze minden butor elhuzva, 2 kutya es teniszlabda a szoba kozepen.

Veghetáry János 2018.08.26. 00:00:44

Erkélyen alattad bagózós, az összes füst hozzád beszállós is priceless.

xndpt 2019.01.29. 22:10:22

@Veghetáry János: ennek van egy durvább változata, az ablakban bagózós majd légfrissítőzős, tuti hányinger
süti beállítások módosítása