Unatkozó gyerekek terrorizálják a szomszédokat

A gyerkőcök most otthon vannak és bizony nagyon kreatívan tudják lefoglalni magukat, ami nem biztos, hogy megnyeri a szomszédok tetszését. Lássunk két konkrét példát, amire az utóbbi napokban panaszkodtak a tömbházas környéken élők.

jarvany_karanten_gyerek_szorakozas_bosszanto_szomszed_mit_csinaljunk_tojas.jpg

A gyerekek otthon töltik a napjaik minden percét, a szabadtéri sportolás és egyéb eddig jól bevált lefárasztási technikák nem működnek, így a szülők komoly kihívással találják szemben magukat. A gyerekek nagyon találékonyak, ha unaloműzésről van szó, de nem biztos, hogy minden ami számukra jó móka valóban remek ötlet a szórakozásra.

Két konkrét eset jutott el hozzánk is, ahol a gyerekek olyan csibészséget találtak ki, ami nagyon bosszantó és veszélyes.

A lézerfény célkeresztjében!

Az A esetben arról számolt be egy panelban lakó úr, hogy a szemben lévő 10 emeletesből már napok óta lézerrel zavarják meg este 10 óra magasságában. A gyerekek ugyanis ilyenkor az ablakra tapadva lézer fénnyel célozzák meg a hálószobájának ablakát és igyekeznek megszakítani az alvását és a lehető legbosszantóbban megvilágítani. A szóban forgó úr kezdetben úgy érezte, hogy bár a komisz kölykök akciójára legyinthetne és egy redőny leengedéssel vagy függöny behúzással válaszolhatna. De mégsem teheti meg, mert a kicsik hamar elunták az ő bosszantását is és elkezdtek versenyezni, hogy az éjjel az úton kocsival közlekedő sofőrök szemét igyekeztek minél jobban elvakítani.

jarvany_karanten_gyerek_szorakozas_bosszanto_szomszed_mit_csinaljunk_tojas_3.jpg

Mivel nem akarta saját maga helyett a kocsisokra irányítani a figyelmüket, így inkább tűrt napokig, de mostanra nem bírta tovább és egy közösségi oldalon írta meg panaszát. Itt aztán kapott hideget-meleget. Sokan még őt vádolták meg, hogy miért nem megértőbb a gyerekekkel, hiszen milyen nehéz most nekik és különben is "mi is voltunk gyerekek", míg mások a "visszatámadás" mellett kardoskodtak és olyanok is akadtak, akik értetlenkedésüket fejezték ki, hogy mi ebben a probléma. Bár most tényleg jóval kisebb a forgalom az amúgy sem csúcsforgalmi időszakban, de attól még belátható, hogy ez bizony balesethez vezethet.

Meglehetősen kevesen álltak az ő pártjára és javasolták, hogy próbáljon meg rájönni, hogy pontosan melyik lakásból származik a fény és lépjen kapcsolatba a szülőkkel az otthon maradási javaslat ellenére személyesen, akik valószínűleg az egészből mit sem sejtenek.

Tojás zápor!

Sokan roskadásig feltöltötték az éléskamrájukat, így néhány apróság eltűnése nem is feltétlen tűnik fel a szülőknek. Talán ezt kihasználva, talán a lebukás veszélyét nem is mérlegelve döntött úgy néhány gyerek, hogy tojás esővel áldja meg az arra járókat.

Tény, hogy jó ideje nem javasolják az utcán mászkálást, de nem valószínű, hogy ezt nyomatékosítva kezdett saját akcióba az a fiatal testvérpár, akik "bombázzák" az utcát. Valószínűbb, hogy az unalom késztette őket erre a játékra. Sajnos a társasházi ablakuk éppen egy élelmiszerbolt melletti járdára néz, így továbbra is van elég célpont a gyereknek. Aki nincs résen bizony eggyel több tojással (a fején) tér majd haza, de azt biztos, hogy ennek nem fog örülni.

jarvany_karanten_gyerek_szorakozas_bosszanto_szomszed_mit_csinaljunk_tojas_2.jpg

Hát igen, ha a gyerekszobában gyanúsan nagy a csend, nem biztos hogy a kicsik alszanak vagy épp a házijukat írják serényen, de ezt szülőként nem kell senkinek bemutatni. Nem könnyű a mostani helyzet, szülőként sem lehet ezerfelé szakadni, de sajnos a csemeték megregulázása és figyelmének/fölös energiáinak lekötése most kizárólag a velük otthonlévő szülőkre hárul a négy fal között.

Ítélkezés helyett kérünk mindenkit, hogy legyünk még türelmesebbek egymással és a szomszédainkkal! Ugyanakkor igyekezzünk a gyerekeknek olyan szabadidős tevékenységeket találni, amik számunkra és a közelünkben élők számára is elfogadható és a kicsik is lelkiismeret furdalás nélkül élvezhetik!

Ha szórakoztató kikapcsolódást keresel a gyereknek, akkor nézd meg korábbi cikkünket, ahol klassz kis társasjátékokat mutattunk be, nemcsak gyerekeknek.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

2 komment
2020-03-26 10:57:17 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr5715556598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása