A tolóajtók látványos világa

Játszottál már a gondolattal, hogy a hagyományos beltéri ajtókat inkább tolóajtóra cseréld? Tarts velünk és megmutatjuk, hogy milyen fantasztikus kínálatból válogathatsz, ha mellettük döntenél!

fem_toloajtok_kulso_megjelenes_otlet_elony_tudnivalok_2.jpg

A beltéri tolóajtóknak megvan a maguk varázsa és előnyös oldala. Bár népszerűségük növekvőben van, sokan még mindig a műanyag, régi harmonikaajtók miatti rossz érzéssel gondolnak rájuk is.

Pedig egy jól megválasztott tolóajtó:

  • helytakarékos, az ajtószárnyak nyílása nem foglal el helyet az értékes "belső" terekből
  • könnyen kezelhető és mozgatható
  • könnyű beszerelhetőség és csere lehetőség jellemzi
  • mutatós

A tolóajtóknak létezik a falba futó, rejtett, nyitott állapotban "eltüntethető" változata is, de most kizárólag a falon kívül mindenki számára megcsodálható változattal foglalkozunk.

A tolóajtó részei

A tolóajtók főbb részei a vezetősín és a rajtuk/bennük futó görgők illetve maga az ajtó lap időnként kerettel és fogantyúval kiegészítve. A lenti fotókon érdemes az ajtólapokon kívül a síneket és a hozzájuk tartozó kiegészítő alkatrészeket is megfigyelni, mert is vannak látványos vagy épp trükkös megoldások.

fem_toloajtok_kulso_megjelenes_otlet_elony_tudnivalok_1.jpg

Hová szokás tolóajtót tenni?

Legtöbbször a hálószobából nyíló fürdőszobák esetében, gardróboknál, kamráknál és nappaliból nyíló hálófülkéknél, hálószobáknál használják a tolóajtókat.

Tudtad?

A tolóajtók nemcsak két helyiség közti ajtóként ideálisak, hanem mobilis térelválasztóként is remekül megállják a helyüket. ;)

Na de térjünk is rá a tolóajtók látványvilágára, elvégre ez volt beígérve. Tolóajtó rengetegféle anyagból és stílusban készülhet. Kezdjük is rögtön az egyik leggyakoribb mégis talán legsokoldalúbban felhasználható anyaggal, a fával.

Fa tolóajtók

Az egyszerűbb, letisztultabb mondhatni széles körben ajtóként elképzelt látványvilágtól egészen a modern ajtókig vagy a másik pont a régies, szándékosan koptatott darabokig terjedhet a sor, ha fa tolóajtókról beszélünk.

Tiszta vonalak

Nem mindenki akarja túl bonyolítani a nyílászárókat, van, hogy egyszerűen egy letisztult stílusú ajtólap az igazi.

(A tolóajtókról készült képek teljes válogatásához kattints minden esetben a borítóképekre!)

Régi időkből

Tény, hogy nem minden lakás stílusához lehet hozzákapcsolni ezeket a tolóajtókat, de van ahol elképzelni se lehetne ennél jobb megoldást.

Különleges fa mesterművek

Hogy mennyi potenciál rejlik a fa tolóajtókban valószínűleg ez a gyűjtemény adja vissza legjobban.

Üveg tolóajtók

Szintén népszerű tolóajtó anyag az (edzett) üveg. Lágyítja a tereket, jó a fényáteresztő képessége és vizuálisan is pompás végeredményt ígér.

Tükrös megoldások

Ha szeretnéd optikailag egy kicsit nagyobbnak mutatni a teret, mint amekkora valójában, akkor érdemes minél nagyobb és/vagy több tükröt elhelyezni a szobában pl. a tolóajtó részeként is.

A fém kedvelőinek

A steampunk design rajongói illetve az indusztriális lakberendezési stílus követői minden bizonnyal ezen két ajtó valamelyikére adnák le a voksukat.

fem_toloajtok_kulso_megjelenes_otlet_elony_tudnivalok.jpg

Írható ajtók

Iskolás éveinkre emlékeztető, a hétköznapokban különösen gyerekes családokban roppant praktikusan írható, rajzolható majd egy laza mozdulattal letörölhető ajtók is vannak a kínálatban. Tetszik ez a kivitelezés?

Színes egyéniségeknek

Ha jobban szereted a színes festményeket vagy élénk/vicces képeket a falakon, vess egy pillantást ezekre az elsőre nem is igazán tolóajtóra emlékeztető modellekre. Lenyűgözőek és nem csúfítják a teret mindenféle "csak hasznos" otthonokhoz kapcsoló elemekkel mint pl. egy hagyományos ajtólap.

Látványos egyesülés

Ennél a tolóajtónál a bal és a jobb ajtólap egy nagyon csalfinta módon találkozik középen. Nekünk bejön, és neked?

a726bf8f30e1520daa17ae4a6cddd735_1.jpg

Ha legközelebb otthont építesz, áttervezel vagy lecserélnéd a beltéri ajtókat a lakásodban, akkor jussanak eszedbe ezek a hihetetlen tolóajtók is.

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

1 komment
2021-03-09 12:06:54 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8216455064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zed is not dead yet 2021.03.10. 01:09:39

Jéézus ereje, ezek a pocsék vasalatok .... hát ezek a legszarabb megoldások a tolóajtóra, már bocs.
süti beállítások módosítása