Ajándék ötletek friss babás családoknak

Baba született a családod, barátaid vagy ismerőseid körében? Szeretnél a szülőknek és a picinek kedveskedni egy ajándékkal, de nincs ötleted, hogy mi lenne a megfelelő? Segítünk!

ajandek_meglepetes_ujszulott_baba_csalad_erkezes_megszuletett_tipp_otlet_5.jpg

Ajándékkal kedveskedni az újszülött baba családjának bevett szokás, ami nemcsak egy kedves gesztus, de hatalmas segítség is a szülők számára ezekben a boldog (de fárasztó) és anyagilag megterhelő időkben.

Mennyit költsek a baba ajándékára?

Az, hogy ki mennyit szán a baba és a szülei ajándékára nagyon változó és mindenek előtt az ajándékozó anyagi lehetőségeitől és szándékától függ. Általánosságban elmondható, hogy a szoros rokoni kapcsolatokban állók kicsit nagyobb anyagi ráfordítással szoktak vinni, mint mondjuk a kollegiális kapcsolatban álló ismerősök.

A szándékot a fontos, hogy szeretnél megemlékezni az eseményről, szeretnél boldogságot okozni a meglepetéssel. Egy jól eltalált apróság sokszor kellemesebb, mint egy nagy értékű tárgy, amiből már van otthon/kaptak három másikat a szülők.

Tipp: Fontold meg, hogy másokkal társulva inkább közösen vesztek valamit a babának és/vagy megkérdezitek előre a szülőket, hogy mire lenne szükségük. 

Mit vegyek ajándékba?

A babás családok meglepetései legtöbbször három nagy kategóriába sorolhatók: megható, praktikus, cuki illetve ezek kombinációi. Mindhárom csoportba tartozó ajándék remek választás lehet, így rád vár a döntés, hogy melyikből szeretnél válogatni.

Megható meglepetések

Saját készítésű figyelmesség

A kézzel készült ajándékok mindig is nagy becsben tartott ajándéknak számítottak, nincs ez másképp a babás holmikkal sem. Ha tudsz kötni vagy horgolni akkor készíts babaruhácskákat, kifogót, hajbavalót vagy takarót! Ha szépen tudsz festeni, akkor felajánlhatod, hogy a babaszoba falát vagy egy aranyos faliképet festesz a legújabb szobába.

ajandek_meglepetes_ujszulott_baba_csalad_erkezes_megszuletett_tipp_otlet_2.jpg

Kép forrása: 1, 2, 3

Ha valami különlegesebbet alkotnál, akkor vedd fel a kapcsolatot az újdonsült nagyszülőkkel és készítés egy tabló jellegű nagymamáktól vagy dédiktól induló családfát pl. babafotókkal. Egész biztos ki fog kerülni a pici szobájába.

Jó ötlet lehet egy a babanaplókhoz hasonló beleírható/fotókat kérő gyereknapló elkészítése is, amit az anyuka tud majd tölteni és később a már felnőtt gyerekének ajándékozni. Olyan fontos eseményeket lehetne belerögzíteni mint pl. kedvenc bébiételek, mikor ült fel először vagy mi volt az első szava és mikor és egészen kamaszkorig is terjedhet.

Régi holmik újra használatban

Ki ne olvadna el, ha előkerülne a dédi fából készült hintalova vagy a családnak ajándékoznád a te gyerekkori kedvenc mesekönyved? Ha ilyened nincs, akkor tudom ajánlani Janikovszky Éva: Örülj, hogy lány/fiú! című köteteit.

0839000151777p.JPG

Kép forrása: 1

Aznapi újságok, hírek, események becsomagolva

Sok szülő szívesen eltesz emlékbe egy-egy a baba születésének napján megjelenő újságot, magazin. Segíts nekik a gyűjtésben és adathordozóra töltsd le nekik az újságokon kívül a híradókat, nagyobb események beszámolóit vagy bármit, amit úgy gondolsz, hogy aznapról megőrzésre érdemes.

Praktikus babaholmik

Akinek nincs gyereke nem is sejti mennyi holmit célszerű megvenni a pici érkezéséhez. Vannak persze prioritást élvező darabok és vannak már-már vágyott luxusnak tűnő termékek is. A teljesség igénye nélkül itt van egy lista arról, hogy miket érdemes fontolóra venni, ha ajándékot keresel:

  • cumisüveg sterilizáló
  • autóülés háttámla rendező/védő gyerekhez
  • hagyományos vagy mosható pelenka csomag, pelenkatorta
  • fertőtlenítő kendő/ nedves törlőkendő
  • babafigyelő/babyőr
  • hordozókendő, kenguru hordozó
  • pelenka kuka/tároló/dzsin
  • rágcsa/fogzó nyaklánc
  • járóka, babakarám, babarács ajtókhoz
  • baby hipoallergén mosószer babaruhákhoz
  • BPA mentes, orvosi, fogszabályzós cumik (hihetetlen méret és alak választék van cumikból)
  • nyálkendő, előke
  • textilpelus (ebből egyszerűen nem lehet túl sok)
  • babaringató szék
  • lázmérők, hőmérők (tápszerhez, fürdővízhez)
  • játszószőnyeg

ajandek_meglepetes_ujszulott_baba_csalad_erkezes_megszuletett_tipp_otlet_3.jpg

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Cuki apróságok

Cuki ajándék kategóriában kimagaslóan a falatnyi babaruhák és az aranyos plüssállatok vezetnek (előbbiből érdemes nemcsak a legkisebb méretből vásárolni). De lényegében pl. a fürdéshez is használható játékok, csörgő-zörgő-rágható baba foglalkoztatók és a kicsinek felolvasható mesekönyvek is ide tartoznak.

A baba kéz és lábnyomat készítők, az első babafülbevalók (egyeztetni érdemes a szülőkkel, hogy ki akarják-e lyukassztani a kislány fülét vagy nem), de az első fog- és hajtincs tartó díszdobozok is a cuki meglepetések táborát erősítik.

ajandek_meglepetes_ujszulott_baba_csalad_erkezes_megszuletett_tipp_otlet.jpg

Kép forrása: 1, 2, 3, 4

Mikor adjam oda a meglepetést?

Az anyukának és/vagy a babának szánt apróságokat vagy a babaváró partyn vagy az első látogatáskor a pici megszületését követően szokás átadni. A babaköszöntő buli hazánkban is egyre inkább népszerű (volt), amit a terhesség 6. és 8. hónapja között szoktak megtartani, azonban a mostani vírus helyzet ez is felülírja, hiszen a kismamára különösen vigyázni kell, így ezek az összejövetelek természetesen az utóbbi egy évben rendre elmaradtak. Ha a munkatársad várandós, akkor célszerű az utolsó munkanapjára időzíteni a meglepetések átadását.

A személyes látogatás, a picik megnézése is kitolódik vagy virtuális/videós formában valósul csak meg, hiszen a kicsi immunrendszere még fejletlen, a látogatókat a körülményekhez képest minimalizálni kell és időben hosszan elnyújtani a látogatások közti időpontokat. A mostani helyzetben ezért érdemes inkább az meglepetéseket postán feladni vagy a webáruházból egyből a baba lakcímére házhoz szállíttatni, így függetlenül attól, hogy mikor láthatod személyesen a kismamát és picúrt a csomagod megérkezik időben.

 Ha az ismerősi körödben baba született (vagy hamarosan fog), akkor reméljük hasznosnak találtad a fenti cikket és ezúton is gratulálunk a kis jövevény érkezéséhez! Örömmel vesszük, ha megosztod a személyes tapasztalataidat, hogy te melyik ajándéknak örültél legjobban, amikor neked született babód. :)

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

Szólj hozzá!
2021-03-11 17:06:15 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6916456498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása