Extrém galambriasztó módszerek, amik végülis működnek

Az a városban élő ember, aki nem küzd a galambokkal, az ritka mint a fehér holló vagy legalábbis irigylésre méltó. Ha neked is sok bosszúságot okoznak a kis tollpárnák, akkor ezt  a cikket neked ajánljuk!

galamb_riaszto_galambriaszto_modszer_technika_eszkoz_otlet_erkely.jpg

Amikor zsinórban már a sokadik délutánt vagy estét töltöd azzal, hogy tisztára sikálod az erkélyed a galamb potyadéktól és hajnali 4-kor kelsz, na nem azért mert dolgod lenne, hanem mert megállás nélkül búgnak a galambok, akkor beindul a fantáziád, hogy vajon milyen extrém módokon tudnád megakadályozni ezeket a kis ... khm tollasokat, hogy nálad verjenek tanyát.

Most egy ilyen gyűjtemény következik, olyan technikákat fogunk feltárni, amik tuti működnek, bár tény, hogy van egy hangyányi mellékhatásuk, időnként. Én szóltam. :)

Ádám kosztümös erkélyezés

Két legyet egy csapásra. Ha állandóan anyaszült meztelenül járkálsz és éled az életed az erkélyen (lehetőleg napi 24 órában persze) akkor egész biztos távol fognak maradni a galambok. Na meg, ha közel van a szomszéd társasház, akkor elég hamar meglehetősen nagy hírnévre is szert fogsz tenni, manapság úgyis divat celebnek lenni.

galamb_riaszto_galambriaszto_modszer_technika_eszkoz_otlet_erkely_1.jpg

Morzsa katapult

Csak össze kell tákolni egy saját készítésű, mini galamb katapultot, aminek a megfelelő helyére madáreledelt szórva egyszerűen megröptetheted a hívatlan vendégeidet. Volt galamb, nincs galamb. Az egyetlen bökkenő, hogy egy automatikusan újratöltő eledeltartályt is kell hozzá készíteni, de ezek után ez már igazán nem lehet kihívás a számodra.

Csúcsragadozó telepítés

Művarjú, ugyan hagyjuk már, az amatőröknek való! Fogadj örökbe egy elárvult oroszlán kölyköt! Bár őszintén szólva fogalmam sincs honnan lehet beszerezni így hirtelen egyet, de aki keres az talál, szóval azt javaslom adj fel egy apróhirdetést! A galambok olyan messzire fogják elkerülni a lakásod környékét, amennyire csak lehet.

Bár tény, hogy így is lesz kaki az erkélyen bőven, talán többi is mint most a galambok után, ráadásul néhány hónap múlva te magad sem mered majd megközelíteni az erkélyt, de ilyen áldozatokra ki ne lenne hajlandó, ha meg kell nyerni a galambok elleni háborút?

Csapj fel házasság közvetítőnek!

A feladat nem kisebb, mint megtalálni a világ legrusnyább, ugyanakkor nagyon tapadósnak kinéző, mű galamb csaját és azt a korlátra ültetni. Egész biztos nem fognak többet hozzád röppenni a légyottra vágyó galamb uraságok. Itt biztos nem lesz több csőrözés.

galamb_riaszto_galambriaszto_modszer_technika_eszkoz_otlet_erkely_3.jpg

Átirányítás

Eszedbe jutott már, hogy miért pont mindig nálad szállnak le ezek a roppant idegesítő madarak? Hát mert nem teszed elég kellemetlen helyé a saját erkélyed a számukra (vagy nem teszed vonzóbbá a szomszéd erkélyét. Muhaha - ez egy sátáni kacaj volt). Nem kell mást tenned, mint kellő mennyiségű finomságot szórni a szomszédod erkélyére, így egész biztos az lesz az új célállomás.

A módszer egyetlen hátulütője, ha a szomszédod is olvassa ezt a cikket és ő meg hozzád kezd el szórni mindenféle galamb csemegét, de sajnos egyetlen terv sem lehet tökéletes.

Meghívás ebédre

A minden trükkön átlátó galambok ellen is van egy meglehetősen kifinomult módszer. Tedd ki az erkély korlátra a galambleves piktogramokkal ellátott receptjét! Ha a szuper intelligens és bátor szárnyasok, ettől se rettenek vissza, akkor nincs ok a pánikra. (Jaj nem kell úgy meglepődni, miért te még soha nem érezted úgy, hogy nálad extra gógyival ellátott madarak járnak?!) Kapd el a kis tollast, amíg az olvasással van elfoglalva és készíts belőle galamb becsináltat!

giphy4112.gif

Zenei aláfestés

A mozgásérzékelővel összekötött gyalogsági riadót játszó hangszóró a tökéletes megoldás. Nincs az galamb, aki ezt díjazná, mondjuk a nagyothalló egyedekkel most nem számoltam, de őket meg a vasvillával felszerelkezett és még az éjszaka közepén is rekord idő alatt kiérkező szomszédok fogják elkergetni.

Legalább Pityukának is törleszthetsz a múlt szombati vésésért meg mulatós bömböltetésért.

Háborús övezet kialakítása

A üknagypapa hagyatékából még maradt egy "csak vészhelyzetre csatatéri cucc" feliratú láda, amit eddig a közös társasházi tárolóban tartottál? Keresd elő, mert egy élesített aknamező az erkélyen garantáltan jól odapörkölne a galamboknak, ha lennének olyan pofátlanok, hogy még egyszer hozzád szállnának le egy kis turbékolásra. Csak arra ügyelj, hogy cigizés közben ne támaszkodj a virágládára...más különben kirobbanó lesz a sikered.

galamb_riaszto_galambriaszto_modszer_technika_eszkoz_otlet_erkely_2.jpg

Esős időjárás

Nyilván ha ismered tökélyre fejlesztett esőtánc koreográfiát, akkor az is jó, hiszen képes vagy a balkonodra zivatart varázsolni, de én azért gondoltam a többiekre is. Mit szólnál egy pázsit öntözésére kifejlesztett esőztető telepítéséhez, amit mondjuk nonstop öntözésre kalibrálnál? Még strandod is lesz a nyári rekkenő hőségben, én mondom tiszta haszon.

Welcome meglepetés

Megvan az a jelenet a filmekből, amikor a főhősök a sűrű fák között rohangálnak, megbotlanak egy kifeszített madzagban és mire megfordulnak jól fejbe kólintja őket egy a lombkoronából hirtelen érkező, kötelekre erősített fatörzs? Na valami hasonlót képzelnék el én is a párkány szélére, ami ha jönne a galamb, akkor még az első szerelmi turbékoló hang előtt szépen kilökné a szentemet a jégesőbe. (Mert nyilván pont akkor jégeső tombolna.)

Természetesen kérjük a fenti galambriasztó módszerek egyikét se próbáljátok ki otthon! A cikk írása és a fenti technikák megalkotása közben egyetlen állatnak sem esett bántódása és mindennenű hasonlóság a valósággal teljességgel kizárt.

Amennyiben arra számítottál, hogy valódi galamb távoltartó ötleteket fogsz olvasni, elnézésedet kérjük és javasoljuk, hogy olvasd el a korábbi írásunkat a témában, ami földhöz ragadtabb és hatásos módszerekről szól.

További galambmentes életet kívánunk!

Ha pedig társasházi témában bármilyen kérdésed van, nézd meg, kik vagyunk, mik vagyunk (ehhez kattints ide) és keress bátran! Épp leváltanátok a közös képviselőt vagy kíváncsi vagy, mi hogyan csinálnánk, ha a te házadat is mi kezelnénk? Nézd meg, szerintünk hogyan lehet jól csinálni! Kattints és ismerkedj meg Házmestermedvével, munka közben!

59 komment
2021-04-23 15:00:55 - Házmestermedve

A bejegyzés trackback címe:

https://hazmestermedve.blog.hu/api/trackback/id/tr8016510644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ProsTata 2021.04.24. 11:14:11

A tema amugy komoly, nalam mondjuk nem a galambok, hanem a rigok es a seregelyek okozhatnak problemat. Siman tavol tartja oket a muanyag bagoly.
Jo az galambra is!

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.04.24. 12:19:45

Mi egy ótvarosan vacak plüssmacskát tettünk fel a házunk ereszére, mert mindig ránk szartak a verebek. Én egyből láttam, hogy nem macska, de úgy betojtak a verebek, hogy messzire elkerültek minket. Szerintem ez a legjobb megoldás.

az_igazi_trebitsch 2021.04.24. 12:21:50

@ProsTata: Galamb ellen nem jó. Intelligensek, hamar rájönnek, hogy a műbagoly (-sas, -sólyom, stb.) nem jelent rájuk veszélyt. A lebegő tárgyaktól félnek, ezért néhány, megfelelő helyre felkötött vászoncsík, amiket a legkisebb szellő is megmozgat, elriasztja őket.

xyyyxyxyyxyxyyx 2021.04.24. 14:00:45

Az egérfogó zseniális, hogy erre eddig nem gondoltam!

tatárfejű kutya 2021.04.24. 16:16:05

@az_igazi_trebitsch:

" A lebegő tárgyaktól félnek,"

állítólag a nem használt CD lemezeket kell óvatosan átfúrni, és kb 3-4 db-ot felfűzni egymás alá. Kb így lesz egy 50-60 cm hosszú cd szallagod, amit ha felkötsz valahová a legkisebb fuvallat is megmozgat és a tükröződő lemezek elriasztják őket.
én ezt fogom kipróbálni, mert a nem használt mellék épületemet szarják ösze, nem kicsit pár hete.

Privateer 2021.04.24. 20:36:12

@horrorpornó bábszínház: Veréb már pesten szinte nincs. Amelyek még jelen vannak azok olyan szemtelenek, hogy még a galambokon is túltesznek.

@reactor: Azért 20 méterről eső kavics is tud csípni rendesen.

Karolac 2021.04.24. 21:05:18

Jaj, ez komolytalan vala :) És mit csináljunk a kakukkal, ami szétszedi a th. szigetelését?

élhetetlen 2021.04.24. 21:25:16

Viccet félretéve. Az előző lakásomnál csak egy másfélszer két méteres erkély volt, és egy galambpár a pár méterre levő fán. A hajnali tornájuk páros repülés volt a fától a korlátomig, egymással szembe. Közelről durva szárnysuhogás. Egyébként az erkélyt használták wc-nel. Nyílig a kaktusz, tenyérnyi piros virág, fél tenyérnyi sz@rral. Ott bevált, hogy a korlát sarkaira applikáltam kemény drótból 10 centis felálló hurkos végű izéket, és egyszerű kötőfonalat feszítettem ki. Nem ártott nekik, csak nem tudtak megállni a korláton.
Másik kaland, Balatonon az ablakom előtt levő két nyírfán tartották a varjak a reggeli értekezletet. Iszonyatos ricsaj. Kimásztam, és homorított tenyérrel tapsolva közéjük „lőttem”. Okosak, ha valamelyiknek a nagyanyjára lőttek anno, akkor is tudják, hogy a durranás nem jó jel. Elhúztak, vissza sem jöttek. Itthon (Bp) tehetetlen vagyok, a terasz 36 nm, nem madzagolható, jöttek a szarkák, ronda a hangjuk, és már gyanítom, hogy azért hívják szarkának őket mert méteres csíkokat képesek produkálni a zöld oldalkerítésre is, de a legfőbb bűnük, hogy elüldözték a feketerigóimat, pedig azokat imádtam.

Billy Hill 2021.04.24. 21:27:19

@tatárfejű kutya: "a nem használt CD lemezeket kell óvatosan átfúrni" - ma már érzésre a CD-lemezek 90%-a ilyen... ;-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.04.24. 21:58:30

Tüskesort telepíteni oda, ahol leszállnának, én ilyesmit láttam.Nem valami szép, meg lehet, q sok tüske kellhet, de valszeg hatásos.
A poszt-toló meg most szkrínshotoljon index-címlapot, mert kétszer is ki van téve az iromány.
Nálunk tavaly meg a tetves darazsak kezdtek el építkezni, illegálisan, szerencsére észrevettem idejében, mikor nem voltak otthon és szétvertem.Azok ellen állítólag az a jó, ha épít az ember egy fake darázsfészket, mert hogy ha már "egy másik család ott van", akkor nem akarnak odaköltözni.
Nagyeszűek, mondhatom... :D
Lehet készen is venni, vagy házilag építeni, én az utóbbit fogom.Szerencsére nem kell kapkodni még, pár napja egész nap havazott... :D

élhetetlen 2021.04.24. 22:38:19

@Reactor: Nem mérgeznék. Most mesélek, ha nem untat. 8. emelet, négy összefüggő terasz, én, mikor beköltöztem, leválasztottam a részemet, mert addig az volt a szokás, hogy a teraszon át a konyha felől bejött a szomszéd, anélkül, hogy becsengetett volna. Nekem ez a na, ne. A tőlem második lakásban egy idős néni macskát ugyan tartott, etette is, de almot nem tartott. Kiengedte hajnalban. A macska rendes állat, a saját ajtaja elé nem, megkereste a szélső, legtávolabbi lakás teraszát, és ráadásul megpróbálta elásni, amit termelt. Reggeli kávé, kinézek az ablakon, megint égnek állnak valamelyik leánderem felső gyökerei, és ott a kupac. Szart összeszedem, majd leviszem, gyökereket besimítom, és ez ment 15 éven keresztül. Beszéltünk is róla, én vagyok a hibás, mert nem locsolok eleget, mert Cili csak a száraz talajt szereti. (Automata locsolás reggel, este). Ha ennél is többet locsoltam volna, akkor Cili a nem létező bugyijába tojt volna? Reménytelen. Néha felmerült bennem, hogy vissza kéne dobni a terméket a tulajnak, de ez is gondolati szinten maradt. A macskát nem mérgeztem meg, mert nem tehet semmiről, a nénit meg …
A távoltartási kísérletek. Spray, rásüt a nap, el. Egérfogó, nem gondoltam, hogy megfogja a macskát, csak azt, hogy, ha elcsattan, akkor megijed a macska, és elmegy. Úgy megijedt, hogy átment a mellette levő cserépbe. Lehet rajtam röhögni.

Reactor 2021.04.24. 23:14:12

@élhetetlen: A macska egy teljesen más téma, ott egyértelműen a nénike volt a hibás. Ha már ötven négyzetméteren tartja szerencsétlent, az a minimum, hogy almozza is, nem mások ajtaja elé meg virágába szaratja. Ez színtiszta türhő bunkóság volt a részéről. A sokadik ilyen után simán visszadobhattad volna a macskaszart neki. Esetleg legyömöszölhetted volna a torkán.
Itt galambokról volt szó, akik mennek a mérgezett magra, ellenben ez a macskára a legkevésbé se veszélyes.

élhetetlen 2021.04.24. 23:56:45

@geegee: Tüskesor, ha kicsi a terület, akkor nem ér többet, mint az általam már említett pulcsinak való kötő fonal, csak rondább, ha nagyobb a terület, akkor meg leszállnak középre, nem foglalkoznak a korláttal. (Ez van nálam).
Nehéz játék, én a darazsakkal nem vagyok jó viszonyban. Már írtam máshol, 8. emelet, nem öltözöm túl magamat itthon, azaz a teraszon egy fél combig érő felsőben csupasz seggel ültem egy párnán a padon. Aztán jött egy, meg még egy, kiderült, hogy a pad alsó felén, a fenekem alatt építették a fészket. Egyetlen módszerem van, létezik egy darázsírtó, amit 5 méterről lehet ráfújni a fészekre, tehát van időd elszökni, ha támadtál. A fake darázsfészek nem tudom, hogy működne, mert annyira nem utálják egymást, a 36 nm-en teraszon 6-8 család kezd építkezni tavaszonként.

élhetetlen 2021.04.25. 00:06:45

@Reactor: Az nem kérdés, hogy visszadobhattam volna a terméket, vagy nem, csak nem vagyok rá képes, akkor sem, ha jogos lett volna, vagy, mint mondtam, gondolati szinten felmerült. A mérgezett mag kérdése más, nem vagyok olyan tájékozott, hogy tudjam, melyik méreg öli meg a galambot, de nem öli meg a feketerigót, vagy az őszapót. És nem is szándékozok erre specializálódni, tehát inkább nem mérgezek.

Reactor 2021.04.25. 03:03:14

@élhetetlen: A maggal lemérgezés logikájának az a lényege, hogy azt a madarat mérgezed meg vele, amelyik rendszeresen az erkélyedre jár. A madarak bő 99 százaléka nem ilyen, így a feketerigó se, de még a seregély és a varjú is csak nagy ritkán, a galamb az, amelyik ennyire felbátorodott és pofátlan. Tehát nem kell emiatt aggódnod, hogy a kedves kis énekesmadár fogja megenni a mérget a galamb helyett. Ülj ki egy parkba és kezdd el etetni a madarakat! A jelentős többség ami odacsődül, az galamb lesz - és most nem a saját erkélyeden hanem a téren vagy.
De megfontolandó a biológiai védekezés is: sólyom, kánya, héja odatelepítése. Esetleg hivatásos solymász szolgálatának igénybevétele.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 07:38:16

Nekem családi ház udvarán szaporodtak el, szomszéd fákon, fenyőkön búgnak fülsüketítően. Megoldásom: kerti slagra öntözőt tettem, ami vizipisztolyként használva vízsugarat lő úgy 30 méteres körön belül. Amikor idegesítenek egyszerűen "lelövöm" őket. Megállapítottam, hogy nem szeretnek erős vízsugárban zuhanyozni. Azóta elhagyták a házam környékét, és a tőlem 100 méterre lévő fákon búgnak. Ez a módszer amúgy kóválygó, mindent összeszaró kóbormacskák ellen is hatásos.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 07:43:49

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Valahogy ezek az unatkozó, állandóan szaporodni kívánó, kóválygó, haszontalan, veteményest dézsmáló állatok megjegyzik, hogy az adott helyen őket valamilyen sokk érte, és messzire elkerülik a környéket, nem raknak fészket, nem szarnak-hugyoznak össze mindent stb.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 07:47:54

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Ha a felesleges szaporodásukat, fészekrakásukat megakadályozzuk, a helyüket kényelmetlenné tesszük, előbb-utóbb eltakarodnak olyan helyre, ahol szeretik őket.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 07:53:08

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: A galambnál könnyű az azonosítás, helymeghatározás mert hanggal jelzik épp hol tartózkodnak, egy sűrű fenyőfa tetején is észlelhetőek, és egy erőteljes, célirányos lövéssel elkergethetőek. Magasfeszültségen tanyázóknál vigyázzunk, mert a vízsugár vezeti az áramot, igaz a pisztoly műanyag, ezért szigetel.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 08:15:22

@élhetetlen: Feketerigó is idegesítő. Szépen dalol az biztos, viszont 10 centinként végigszarja a kerítést, terasz és járdaburkolatot, fehér pöttyöket hagyva amerre jár. Néha az autótetőt sem kíméli, ami egy forró nyári napon a nyolcvanfokos tetőlemezfényezésbe 3 óra alatt beleég. Széttúrja a muskátlikat, leandereket, pálmákat a cserepekben lévő összes virágföldet kitúrja benne a hasznos gilisztát keresve. Ha legalább a tetveket, vagy a mindenhol megjelenő hangyákat csipegetné le a fákról, földről akkor akár még hasznos is lehetne. De nem, neki a hasznos giliszta kell.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2021.04.25. 08:22:51

@élhetetlen: Én a sünt szeretem. Az szépen elbotorkál csendben nesztelenül az alkonyatban úgy hogy észre se venni, bokor alá szarik trágyázva azt. Összeszed minden tücsköt, bogarat, lótetűt, a meztelen csigát se kíméli, kóborló vadállatok, macskák elkerülik, nem pusztítják. Már építettem is nekik házat, hadd szaporodjanak.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.04.25. 11:27:05

@élhetetlen: galamb ellen nem tudod bedróthálózni a balkont?Itt felénk ez szoktam látni, nagyon vékony, kb ujjméretű lukakból álló drótháló, és nem megy többet be a madár.Mondjuk ezek ilyen különálló balkonok.
darage: nekünk is a balkonbútor alá kezdtek építkezni a rohadékok.A fake darázsfészekkel nincs saját tapasztalatom, de sok honlapon olvasni.Mindegy, megcsinálom, mert nem tellik sokba, fél pillepalack, valami szürke cuccal beborítom, és állítólag elég.Egy próbát megér.Ettől még persze figyelni fogom őket.Ha meg csak jönnek, akkor egész balkonra kiterjedő szúnyogháló lesz a vége.Mint a madárháló, amit mondtam.
Az egércsapdás sztorin én röhögtem, elnézést... :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.04.25. 11:30:30

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Ez kurvanagy lehet, nagyon megnéztem volna működés közben.Webkamerát kellett volna kirakni és felvenni, majd irány a tecső...
:-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.04.25. 11:38:43

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Na, ezt is be kéne webkamerázni, nem lenne hülyeség.Élő sün-valóságsó a tecsőn, szerintem még pénzt is keresnél (találnál) vele. :D
.
Nekem macska ellen kéne valami, ami elriasztja őket egy bizonyos helytől a kocsink körül.Állandóan odajárnak sz@rni, mert egy épületsarok és jó szélvédett, belátásvédett.Én imádom a macskákat, tényleg, de a trágyájukba nem szeretek belelépni.Nem beszélve, hogy kb 10 méterre kezdődik egy kiserdő, ahol annyit szarhatnának, amennyit nem szégyellnek.Valami szúrós szagú cuccot kéne körbespriccelni, vagy nagyobb, éles szélű köveket körbe lerakni (nem teljesen körbe, ez egy L alakú hely, a belső sarokról van szó), mert akkor nem tud odalépkedni, illetve nem tudja elásni.Persze akkor meg lehet a kövek szélénél nyomná ki.Ehh, nem egyszerű. :D

gigabursch 2021.04.25. 12:16:40

Menyét, nyest, görény, vörös vércse, karvaly

Vagy
Egy 7-10 egyedes Harris-hélya csapat.

élhetetlen 2021.04.25. 19:46:51

@Reactor: Kicsit más a tapasztalatom, míg a szarkák nem települtek be a környékre, jártak hozzám feketerigók. Hosszú időn keresztül közfürdőt is tartottam fenn nekik, (70 cm átmérőjű tál), helyesek voltak, ahogy pancsoltak, és ha mentem fényképezni, megvárták, míg odaérek, még pózoltak is. Nem vagyok ornitológus, a többi kicsiről nem tudom, hogy micsodák, de vannak, nem zavarnak. A rigók hangját imádtam, a szarka cserregését, és a varjú károgását utálom. Egyébként mindkettő szép, csak a hangjuk durva. „De megfontolandó a biológiai védekezés is: sólyom, kánya, héja odatelepítése. Esetleg hivatásos solymász szolgálatának igénybevétele.”. Nem megfontolandó. Nem a nyolcadikon, a teraszomon fészkelnek, a kerületből kitiltani őket meg nem a pénztárcámhoz mérhető feladat, ahogy a hivatásos solymász sem. Mikor felhívtam az állatkert szakemberét, hogy lehet-e tenni valamit a szarkák ellen, azt mondta, hogy semmit, majd akkor mennek el, ha jön egy olyan faj, ami elüldözi őket, mint ők a rigóimat.

élhetetlen 2021.04.25. 20:29:48

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: Biztosan igazad van, hiszen mindenkit más idegesít. Én jobban kedveltem a szép dalút, mint a félméteres csíkot sz@ró ronda hangút. És a leándereimet sosem szedték szét úgy, ahogy a szomszéd macskája.

pofádlapos 2021.04.25. 20:53:00

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: "Az szépen elbotorkál csendben nesztelenül az alkonyatban úgy hogy észre se venni,..."
Aha, ja. Ahogy azt te elképzeled. Nálam van egy. Menetrendszerűen előjön 23 óra után, és megnézi hogy van-e neki való finomság a kutyatálban. Namármost a kutya, mikor jól teleette és itta magát, van vagy 3,5 kiló. Szóval nem egy grizzly. Meg kissé hisztis is. Így aztán roppant poénos kimenni esténként rendet rakni a "csendben, nesztelenül" létező sünhöz, aki magában röhögve a kutyán, jóízűen eszi a kutyakaját, miközben a szerencsétlen kisemmizett házasőrző tőle fél méterrel és két lépcsőfokkal arráb megőrülve ugatja folyamatosan. Oszt mikor kirakom a tüskésmocskot a kertbe, még neki áll feljebb, és durván puffog a kezemben.
Ja, és mielőtt azt mondanád hogy miért nem adok neki külön, hát közlöm hogy adtam. DE AKKOR is bejön a kutyatálhoz. Esküszöm, élvezi a hepajt a kis szemétláda.

élhetetlen 2021.04.25. 21:39:14

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly: A sün. Egy régi baleset, főiskola, induló kihelyezett tagozat, harminc diák (és kb. negyven tanár), és csak három lány van a harminc között. Kollégium sehol, egy munkásszállón béreltek egy szobát nekünk. A srácok találtak egy kölyök sünt, és naponta más vigyázott rá. Édes volt, mikor hozzánk került, az ágyam alatt aludt, és hangosabban horkolt, mint az apám, bár az sem semmi volt. PC, internet még sehol, az egyik srác azt mondta, hogy cukros tejjel tápláljuk. Megbeszéltük a takarítónővel, hogy ne szóljon a gondnoknak, eddig rendben, aztán aznap Pestre jöttünk laborra, és mire visszaértünk, szegény sün telefosta a szobát. Azért felnőtt, és szabadon engedtük. Egyébként hallottál már a csendes éjszakában futó sünt is? Olyan helyesen zörög, ahogy a tüskéi egymáshoz ütődnek. Még az állatokról, ha unod, abbahagyod az olvasást. Teknős. Tudom, hogy nem bánt, de nem vagyok képes hozzányúlni, ahogy halat is csak akkor veszek, ha az eladó hajlandó megnyúzni. Balatonon minden nyáron van pár hülye, ami elbóklászik a vízből, aztán már nem érzi a víz szagát, és nem talál vissza. Ott van a küszöbnél, vagy a kert közepén, én meg az utcán, és random szólítgatok le embereket, hogy ki hajlandó visszavinni a hülyét a vízbe. Kínos. Aztán, mikor beijedek. Éjszaka erős matatás, kaparászás a bejárati ajtónál. Üvegajtó, és van utcai fény, kiosontam, látom, csak fél méter magas, tehát nem ember, akkor majd elmegy. Másnap reggel látom, hogy (egy nálam bátrabb) ember befogta, és viszi ölben a mosómedvét vissza a vízre. Tehát bevallhatom, hogy a vadon élők egyes egyedeivel nem felhőtlen a viszonyom, és akkor még nem beszéltem a poloskákról, amik egy szúnyoghálót, egy külső és belső ablakszárnyat leküzdve is bejutnak a lakásba.

élhetetlen 2021.04.25. 22:20:24

@geegee: A röhögést engedélyeztem. Én is röhögtem magamon utólag (kínomban). Egy kísérlet volt. Nem, nem lehet behálózni a teraszt, 36 nm, és legfelső emelet, tehát a plafon a csillagos ég. Társasház, ahol a terasz szerkezete a ház tulajdona, ugyanúgy, ahogy a külső falaké is, csak a borító kövezet az enyém, tehát az nem menne, hogy lefúrok két tartóoszlopot, ami közé, fölé hálót építek. És nem is lennék kint a vízből vele, mert nem a jelenlétük zavar, csak a hangjuk. A szarka nem a teraszomon cserreg, a másik oldalon a hálószobám ablaka előtt is röptében. Azon sem segítene a háló, hogy itt, Lágymányos felett pár varjú hajnali fél négytől a levegőben keringve károg. Valamit tompít a füldugó. Drukkolok a fake darázsfészekkel próbálkozó kísérletedhez.

Reactor 2021.04.26. 00:03:30

@pofádlapos: Fel kell rúgni mint a döggombát :DDD

horrorpornó bábszínház 2021.04.26. 13:34:10

@Reactor:
Azért fizikából te nem lehettél valami nagyon erős, ugye?
Kérj már meg valakit, hogy ejtsen a fejedre egy 12-es csapágygolyót az 5. emeletről. Nem kell, hogy erőt is adjon bele, elég, ha ejti.
Esetleg javasolnám megnézni A mexikói c. filmet, a levegőbe lövöldözős jelenetet Brad Pitt-tel.

A varjakat az költőhelyeik elpusztításával irtották ki, ma már alig vannak.

A mérgezés tahóság, már csak azért is, mert elpusztul a megmérgezett állatot megevő ragadozó is.

Városi galambok ellen azt hiszem, Demszkyék próbáltak valami fogamzásgátlóval kezelt magot kiszórni, hogy legalább ne szaporodjon az állomány, de az isten barma állatvédők közbeléptek, hogy a galambnak joga van szaporodni.

@tatárfejű kutya:
Elég, ha felkötsz egy vízszintesen kifeszített zsinegre néhány rongyot, amit mozgatni tud a szél.

@élhetetlen:
Pedig a nőstény feketerigó hangjánál idegesítőbb kevés van, és órákig képes hallatni.

@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:
Nekem egy galambpár az erkélyemen lévő virágládát nézte ki ideális fészekhelynek. Ha kimentem az erkélyre, elrepültek, ha bementem, visszajöttek. Egyszer aztán az erkélyajtót nyitva hagyva és odalopózva rádobtam egy fürdőlepedőt a virágládára, amikor benne volta mindketten. Volt részükről némi pánik, amikor kb. 1 perc múlva levettem a fürdőlepedőt, elhúztak, és azóta a környékre sem jöttek többé.
De a haverjaik sem.

A vakondnak nem varrsz nadrágot? :-)

@geegee:
Igazából ezzel magadat zárod rács mögé. Van értelme?
A macska oda szarik, ahol puha a föld, mert szereti elkaparni. Szóval tegyél oda valami keményet, és elszoknak onnan oda, ahol puha föld van. Vagy szórj ki az erdőbe egy kupacba egy zsák apróhomokot, és odaszoknak.

Reactor 2021.04.27. 04:38:56

@horrorpornó bábszínház: Akkor még egyszer: az átlag csapágygolyó mérete nem nagyobb egy esőcseppénél. És messze nem gyorsul fel annyira hogy bárkiben komoly kárt tegyen. Akkor ennyi erővel egy átlagos zivatar kb. világháborús szőnyegbombázással érne fel. A jégesőről nem is beszélve. Na AZOK aztán jó magasról érkeznek ám.
Varjak alig vannak? Itt telente akkora csapatokban verődnek össze, hogy sötétlik tőlük az ég...
Lehet hogy tahóság a mérgezés, de hatásos. A nagyvárosban pedig nemigen vannak döglött galambot tollastól evő ragadozók.
A "sötétződ" állatvédőkkel meg nem kell foglalkozni, ezek a patkányt meg a szúnyogot is védik. Persze csak jó messziről, mert ugye úgy még a szar sem büdös.
Amiről nemrég olvastam, és érdemes lehet még kipróbálni, az a szarvaskürt. Konzervdobozból meg viaszos madzagból lehet ilyet csinálni, és ha a szél átfúj rajta, berregő hangot ad ki. Szélcsendes időben persze ezt is megette a fene.

Az a gond hogy a barátságosabb megoldások igen sokba kerülnek, és hosszútávon fabatkát se érnek. Többfélét olvastam, többnyire negatív visszajelzésekkel:
- Madárháló: talán még ez a leghatékonyabb, bár így az erkélynek eléggé börtönjellege lesz
- Madárriasztó zselé: rövidtávon talán ér valamit, de elég hamar elmegy az ereje, ráadásul minden eső után újabb adagot kell felkenni
- Tüskesor: többen is írták, hogy a madarakat nem tartja távol, ezzel vakartatják a hasukat, volt aki 300 ezret (!) dobott ki erre, és semmit nem ért
- Műsas, műbagoly: maximum az ér valamit, ami mozgatni is tudja a szárnyait vagy hangot kiadni
- "Terror Eyes" madárriasztó lufi: jó sokba kerül és semmit nem ér, a galambok nem akarnak megrémülni tőle
- Ultrahangos madárriasztó: erről se olvastam túl sok jót, a legtöbben azt írták, hogy a lámpa villog rajta, a piezó nyüszög egy sort, és ez minden...ezekből a rágcsálóriasztók se igen váltak be sajnos.

horrorpornó bábszínház 2021.04.27. 20:23:28

@Reactor:
Te, tudtad, hogy nemcsak biciklicsapágyak léteznek?
Nézd már meg egy autó váltócsapágyait, hogy mekkora golyók vannak bennük. A 12-es csapágygolyó kurva kicsinek számít, a bevont 1 Ft-os átmérője 16 mm volt. Ne próbáld megmagyarázni, mekkora egy csapágygolyó, baszod, gyerekkoromtól közel 40 éves koromig szereltem biciklitől kombájnig mindent, többek közt autószerelő végzettségem is van.
Ha szerinted nem gyorsulnak, akkor végezd el az általam javasolt kísérletet. Úgysem árthat, nem?
De előtte azért jegyezd fel a körzeti orvos vagy a mentők telefonszámát, mert hátha mégis.

Tudod, a jégesőt alkotó víz sűrűsége kb. 1 kg/liter. Az acélé meg közel 8 kg/liter. Most ugrás a fizikakönyvhöz, és gyorsan nézz utána, hogy a gravitációs gyorsulás kontra tömeg és homlokellenállás levegőben mit ad eredményül, merthogy mivel nem légüres térben zuhan egyik sem, bizony lesz némi különbség. Egyébként egy acélgolyó 17-18 m-ről (5. emelet, ha van földszint is) kb. 40-45 km/h sebességgel esik a fejedre, légellenállást is számolva, anélkül valamivel gyorsabb lenne.
A jéggolyó (jégeső) bármilyen magasról esik is, a légellenállás miatt nem tud egy adott sebességnél jobban felgyorsulni, és mivel a tömege 1/8 része csak egy ugyanakkora acélgolyóénak, a végsebessége jóval kisebb lesz annál, tippem szerint valahol 25-30 km/h körül. Tehát bármilyen magastól esik is, ennél nem lesz gyorsabb.

Nem tudom, te hol élsz, de 40-50 évvel ezelőtt tízezres varjúcsapatok repkedtek telente a falvak környékén, ma ilyen már sehol sincs. 100 varjú lehet, hogy neked soknak tűnik, de egy átlag varjúcsapathoz képest nulla.

Tudom, persze, a nagyvárosi ragadozók megkopasztják a galambot evés előtt. Más kérdés, hogy nem a tollában halmozódik fel a méreg.

Reactor 2021.04.29. 04:11:28

@horrorpornó bábszínház: Mondom, ha igazad lenne, a jégesővel embert lehetne ölni. Az átlag csapágygolyó nagyjából akkora, mint azok a jégszemek. Persze mindjárt gondoltam, hogy a legsúlyosabb, legnagyobb csapágygolyót fogod idecitálni.
A sűrűségnek semmi köze a becsapódáskor leadott energiához, vagy pláne a gyorsuláshoz. De még a tömeghez sincs. És a jégeső nem 18 méterről esik le, hanem több ezernyiről. Ez meg, hogy a légellenállástól nem tud jobban felgyorsulni, egy humbug.
Borsodban élek, és itt bőven akad varjú. 100 varjú a semmi? Kérdezz meg erről egy gazdát majd egyszer, ő más véleményen lesz.
A nagyvárosi ragadozók nem dögevők. Tehát a döglött galambot, rigót, vagy bármilyen más madarat ugyanúgy nem fogja megenni. A legyek, hangyák, darazsak szokták, értük meg speciel nem kár, ha esetleg felfordulnak a méregtől.

horrorpornó bábszínház 2021.04.29. 13:20:07

@Reactor:
"ha igazad lenne, a jégesővel embert lehetne ölni."
Mondom, fizikakönyv, légellenállás és tömeg hatása a végsebességre.
Láthatóan halvány fingod sincs a témáról.
"sűrűségnek semmi köze a becsapódáskor leadott energiához"
Konkrétan nincs, de a tömeghez van, mivel egy 8-szor sűrűbb valaminek a tömege is 8-szor nagyobb.
Ami meg a becsapódáskor leadott mozgási energiát illeti, annak képlete m*v^2, talán tudod, hogy az m a tömeg jele, a v meg a sebességé, azaz egy ugyanakkora sebességgel mozgó, ugyanakkora átmérőjű acélgolyónak 8-szor akkora az energiája, mint egy pont jéggolyónak.
Ráadásul a jóval kisebb tömege miatt a végsebessége (az a sebesség, amit adott sűrűségű közegben gravitációs gyorsulás hatására nem képes túllépni) is jóval kisebb, zuhanhat bármilyen magasról, annál nem gyorsul tovább. Ugyanis a gömbnek (golyó) a légellenállási tényezője 0,47 körül van, ez az, ami anyagtól független.
"Ez meg, hogy a légellenállástól nem tud jobban felgyorsulni, egy humbug."
Mondjuk aki ennyire sík hülye a fizikához, mint a fentiek fényében te vagy, azzal nem érdemes vitatkozni.

A legnagyobb csapágygolyó méretét nem tudom, mekkora lehet, de mondjuk a nagyobb folyami hajók motorjaiban is a csapágyak golyói 10 centinél jóval nagyobb átmérőjűek, a 12 mm-es egy átlag személyautóban van tömérdek. Mint írtam, van ebben vagy 30 évnyi gyakorlatom.
De itt van neked egy táblázat, és a 4 1/2 col messze nem legnagyobb létező méret a világon:
www.precisionballs.com/Ball_Bearing_Steel.php
Amit a képen a kezében tart a csávó, azok a csapágyak 12-15 mm átmérőjűek lehetne ránézésre.

"Borsodban élek, és itt bőven akad varjú."
Ahogy az ország más részén is. De már századannyi sincs, mint mondjuk 50 éve.
100 varjú bizony semmi, nem varjúfalka. Egy komolyabb falka régen több ezer varjúból állt.
A gazdákat fölösleges megkérdezni, nekik 1 veréb is sok.

"A nagyvárosi ragadozók nem dögevők."
Nem hát, átálltak vegán étrendre.
Te tényleg csak baromságokat tudsz összehordani? Mert itt csak azokat sikerült.

gigabursch 2021.04.29. 16:30:33

@horrorpornó bábszínház:
No, csak érdekességképpen, ha már van a "némi"-nél több ismeretem a folyami géphajók főgépeiről.
A hajtókar és a főtengely viszonylatában csak sikló csapágyak vannak.
A főtengelyen a támcsapágy - melynek szerepe, hogy a hajócsavaron ébredő, menetirány szerinti előre vagy hátra ható erők ne toligálják és feszítsék előre-hátra a főtengelyt a motorban, valamint hogy a hajócsavaron ébredő erőket átadják a hajó szerkezetének - is sikló csapágy.
Közben elmerengtem, hogy hol lehet görgős csapágy (henger vagy hordó alakú görgőkkel), de nem igazán van.
A hajtásláncban nincs. Talán a turbófeltöltőben...
A hidegkotmányzásban nincs.
A szervós, hidraulikus kormányzásban szintén nem célszerű.
A tengelydinamók, -generátorok esetleg, de nem vsz.
A horgonycsörlőn lehet, abból van ilyen is, olyan is.
A kötélcsörlőkön nincs.
Szivattyúkban lehet. A kármentő szivattyú az hajótól függően lehet akár sokszáz liter vagy akár m3/perc teljesítményű. Ott van pörgés...
A radarban lehet, bár ott a fémekkel ésszel kell bánni a zavar(szűrés) miatt.
A gépműhelyben sok eszköz lehet, ott megintcsak van sokminden, ahol lehet...

Amúgy nem erőlködnék a tag fizikai ismereteinek feljavításával. Reménytelen...
Akárcsak az ökológiai ismerete és szemlélete is...

gigabursch 2021.04.29. 16:37:49

@gigabursch:
A főtengelyen a támcsapágy => A csavartengelyen a támcsapágy...

Reactor 2021.04.30. 03:32:25

@horrorpornó bábszínház: Valóban nem érdemes vitatkoznod, mert nincs igazad. Egy magasabbról hulló, nagyobb méretű valami komolyabb kárt tud okozni, mint egy nem túl magasról (18 m) hulló, kisebb méretű, de nagyobb sűrűségű valami. Láttál már jégeső-verte autót? Én igen. Konkrétan úgy nézett ki az egész, mintha golyószóróval sorozták volna meg. Ezzel szemben ha az ötödikről ejtesz egy KIS méretű vasgolyót a karosszériára, egyszerűen lepattan és még a festéket se fogja leverni.
Honnan tudom? Ki van próbálva. Nem, nem autóval, hanem ballisztikai zselével. Úgyhogy fölöslegesen hozakodsz elő itt nekem fizikakönyvvel, képletekkel, a saját szememnek jobban hiszek.
Az is fizikai "tény" mellesleg, hogy a poszméh nem tud repülni, mert aerodinamikailag és máshogy is alkalmatlan a repülésre. A hülye méhecske meg erről nem tud, és vígan röpköd...
A varjak errefelé a téli hónapokban aktívak, és lehet hogy egyszerre csak százat látsz repülni...de hányszor száz az a száz? Ha csak minden második településen látnak ennyit a megyében, akkor ki fog jönni a sok ezer.
A ragadozó meg a dögevő szerinted ugyanaz? Hát barátom, neked semmi értelme nem volt biológia órára bejárni, a koszon kívül más nem ragadt rád.

@gigabursch: Ne is tedd, mert döglött lóra fogadsz.

horrorpornó bábszínház 2021.04.30. 12:51:00

@Reactor:
Na, még az előbbi folytatásához, persze, az energiaképletből kimaradt a /2 a végéről, azaz E=m*v^2/2, de mivel konstans, a lényegen sokat nem változtat, bizony, a tömeg ott van az energiában.
Mellesleg ha szerinted nincs, akkor próbáld ki, milyen, ha fejbe dobnak egy 50 km/s sebességű pingponglabdával (egy erős tenyeresnél a sebesség bőven 100 km/h fölött van, igaz, a szerinted nem létező légellenállás miatt csak rövid távon), vagy egy ugyanakkora méretű, 50 km/s sebességű acélgolyóval. Szerinted ugye a sűrűség nem számít úgysem, tehát ha a pingponglabda csak megcsíp egy kicsit, akkor az acélgolyó sem fog többet ártani.

A légellenállás hatására szintén ezt a két "labdát" javasolnám. Ejtsd le az 5. emeletről egyszerre a pingponglabdát és a vele azonos méretű acélgolyót. Szerinted azonos sebességgel és azonos időben fognak földet érni, hiszen a légellenállásnak ezekre nincs hatása.

De ne szégyenkezz, alig 150 évvel ezelőtt a brit tudományos akadémia elnöke, bizonyos lord Kelvin, akiről a hőmérséklet mértékegységét elnevezték, azt jelentette ki, hogy a levegőnél nehezebb (értsd: nagyobb fajlagos sűrűségű) tárgy nem képes repülni.
Repülőgépekről pedig gondolom, te is hallottál már, és nem feltételezed, hogy a fajlagos sűrűségük (teljes tömeg/térfogat) kisebb a levegőénél.

horrorpornó bábszínház 2021.04.30. 13:19:44

@gigabursch:
Hajókról annyi ismeretem van, hogy láttam az A38 gépházát, ott mintha lennének méretes golyóscsapágyak is, de ha legközelebb ott járok, jobban megnézem.

Mindenesetre a belinkelt táblázatban azért vannak igen méretes csapágygolyók is a listán, és gondolom, nem csak úgy habókra írták be, hogy nincs ilyen, de ha lenne, ilyen lenne. :-)

@Reactor:
"Az is fizikai "tény" mellesleg, hogy a poszméh nem tud repülni, mert aerodinamikailag és máshogy is alkalmatlan a repülésre."
Ez egy hozzád hasonló fizikai analfabéták által terjesztett kamu. Sajnos, egyetlen fizikához valamit is értő ember sem állított ilyet soha.
Ami az aerodinamikát illeti, egyik repülő rovar formája sem igazán ideális a repüléshez. Ezért kell kurva gyorsan verdesniük a 2-4 (melyiknek mennyi van) szárnyukkal.
A helikopter formája sem igazán ideális aerodinamikailag, viszont cserébe függőlegesen is fel tud szállni, és tud egy helyben lebegni. Pedig a szárnyfelület-tömeg aránya sokkal rosszabb, mint a poszméhnek.

Attól tartok, nem igazán ismered a szavakat. Az egy csapatban, azt azt jelenti, hogy egy helyen, együtt. Annak idején egy csapatban volt több ezer, és sok településen voltak ilyen varjúcsapatok. Azóta egyrészt vegyszereznek, amitől a varjak elpusztulnak, másrészt kivágták a mezővédő erdősávok nagy részét, ahol a fészkeik voltak.

Lehet, hogy egy világ omlik össze benned, de a ragadozók mindegyike dögevő is. Nem igazán válogatnak. Ha nem így lenne, nem pusztulnának a mérgezett rágcsálókat és rókákat megevő sasok, ölyvek, héják stb.
Fordítva nem igaz, nem minden dögevő ragadozó, ilyen pl. a varjú, amelyik egyébként a rendszertan szerint énekesmadár, de megeszi a dögöt is, ellenben nem ragadozó.

Lehet, hogy neked nem a turulmagyar-oktatáson kellett volna részt venned iskola helyett, mert én legalább bejártam, ragadt rám, ami ragadt, de te láthatóan a közelében sem jártál ilyen intézménynek.

"Ezzel szemben ha az ötödikről ejtesz egy KIS méretű vasgolyót a karosszériára, egyszerűen lepattan és még a festéket se fogja leverni."
Igen, mert mint írtam, az energiaképletben szerepel a tömeg is. Kis golyó - kis tömeg. Azért 20-asnál nagyobb csapágygolyókkal már az 5 . emeletről sem kísérleteznék a saját autómmal.
Viszont olyan jégeső már többször verte el a kocsimat, ahol az átlag szemcseátmérő 20 mm körül volt, a kocsinak semmi baja nem lett, egy karc nem maradt rajta (benne ülve én is aggódtam, hogy annyi lesz a fényezésnek).

Természetesen van az a jégszemcseméret, amelyik már okoz sérüléseket, de az valahol a pingponglabda-tyűktojás méret környéke. Na, próbáld meg ugyanekkora acélgolyóval a kocsidat az 5. emeletről.

Azt ugye most nem is magyaráznám, hogy a tömeg mellett számít a nyomást (azt tudtad, hogy az ütés is nyomás?) kifejtő felület is, és hogy a tömeg a mérettel köbösen arányos, azaz egy 3 cm átmérőjű golyó tömege NEM 3-szorosa egy 1 cm átmérőjűének, hanem 27-szerese (tudod, 3*3*3).
(Tudom, golyóval nehéz ezt elképzelni, próbáld meg kockával, hátha úgy menni fog. Tudod, minden irányban 3-szor akkora. Persze nyilván nemcsak a fizika hülye, hanem a matek is, mert neked más a tapasztalatod.)

Te most tényleg gőzerővel akarod bizonygatni, mennyire tanulatlan, buta ember vagy?
Hidd el már eddig is elhittük. Minden hozzászólásodból süt.

Reactor 2021.04.30. 16:18:15

@horrorpornó bábszínház: Kezd untatni eme kínos magyarázkodás. Szemmel láthatóan te most eltökélted itt, hogy ha törik, ha szakad, bebizonyítod, hogy egy 1 centinél is kisebb átmérőjű csapágygolyó bizony halálos az ötödik emeletről, mert a sűrűség meg a légellenállás, meg a tömeg. Ezzel szemben az ötödikről leeső csapágygolyó (ami mellesleg marhára nem egyenesen esik ha csúzliból lövik ki, hanem ballisztikus ívben, de ilyen apróságok ne zavarjanak) feleakkora kárt nem okozna semmiben mint egy sok ezer méter magasságból nyílegyenesen lefelé zuhanó azonos méretű jégdarab.
El lett végezve a kísérlet, ahogy írtam, ballisztikai zselével. Nem téged igazol? Nem győz meg? Tough shit, mondja a míves angol.
Bizonyos rovarok repülésre való alkalmatlansága pedig nem kamu, hanem tény. És kapaszkodj meg, tény marad akkor is, ha kamunak nevezed, és nem adsz neki hitelt.
Lord Kelvinnek az aktuális témához egy gramm köze nincs, ha fizikából annyira nyomulnál agyban, mint amennyire képzeled magadról, Newton-t hoztad volna fel.
Szóval azt mondod, már rég nincsenek akkora varjúcsapatok. Kíváncsiságból rákerestem, ha már ennyire ragaszkodsz az állításodhoz, az mennyire is áll meg. Mert ugye olyan isten nincs, hogy én mást tapasztaljak, és igazam lehessen. Rögtön az első találatok között volt:

24.hu/tudomany/2019/11/13/varju-madar-budapest-termeszet-tel/

Ez bizony fail, barátom. Fail a javából. És alig 2 esztendeje volt, tehát elvétve még, de létezhetnek ekkora varjúcsapatok. Ennél kisebb, párezres varjúcsapatok úgyszintén. Hogy az ember lemérgezi őket és kiirtja az élőhelyüket? A moszkitókkal is ezt csináljuk már hosszú évtizedek óta, oszt nyáron még mindig tűpárnára szurkálnak.
A ragadozók mindegyike dögevő...LOL. Ekkora emeletes baromságot még a politika sem tud kitalálni, de neked sikerült. Kezdjem el felsorolni mindazon fajokat, amik húst esznek, de dögöt nem? Mindegyik után fizetsz nekem mondjuk húsz forintot. Miért van az az érzésem, hogy idén mégis elmegyek a Kanári-szigetekre nyaralni.... :$$$
A második állításod szintén baromság: MINDEN dögevő ragadozó is, ugyanis az elhullott állat HÚSBÓL van, nem növényből. Tehát amelyik állat megeszi, az ragadozó, definíció szerint, akár tetszik neked, akár nem. Ha most menteni akarod a veszett fejsze nyelét, próbálkozz azzal, hogy vannak mindenevő állatok is, akik növényi és állati táplálékot is fogyasztanak. Ezek viszont nem ragadozónak, hanem mindenevőnek számítanak (omnivore) a jelenlegi biológiai osztályozás szerint.
Ez nem "turulmagyar" oktatás, bármelyik állami intézményben szívesen elmagyarázzák neked a témát, ha odafigyelsz, és mondjuk nem a kocsmahivatalban töltöd a biológia-órákat. De még egy gyatrább természetfilmben is szó esik a témáról, elég sok. No persze, aki filmek tekintetében csak odáig jut el, hogy kiéhezett bögyös milf szexel a kukással meg a pizzafutárral, annak hiába mondok bármit. De legalább sikerült egy jóízűt magyaroznod, kontextustól függetlenül! Megcselekedted, amit megkövetelt a haza, gratulálok.
És akkor te nevezel másokat tanulatlannak meg butának. Néztél már tükörbe, barátom? És nem lettél rosszul tőle?

De hogy béke legyen, leírtam a többi szóbajöhető megoldást is a galamb-problémára a magadfajta rózsaszín lelkű pacifistáknak, nemde? Írtam a madárriasztó zselétől kezdve a piezós ultrahangos vackokig mindent, illetőleg az azokról írt visszajelzéseket is a hatékonyságukat illetően. Ha ennyire nem fekszik neked a csúzli, a légpuska meg a mérgezett mag, senki nem kényszerít rá, ott vannak a drágább, de cserébe hatástalanabb megoldások - válassz akkor közülük egyet ahelyett hogy szalmabábokat állítgatsz fel itt rólam aztán nagy bőszen püfölöd őket.

horrorpornó bábszínház 2021.04.30. 17:18:00

@Reactor:
Azért untat, mert sík hülye vagy hozzá, nem tudod felfogni a csökött agyaddal.

"marhára nem egyenesen esik ha csúzliból lövik ki, hanem ballisztikus ívben, de ilyen apróságok ne zavarjanak"
Te ostoba barom, de a helyzeti energiája akkor is átalakul mozgási energiává. Te tényleg ennyire hülye vagy?

"feleakkora kárt nem okozna semmiben mint egy sok ezer méter magasságból nyílegyenesen lefelé zuhanó azonos méretű jégdarab"
Te hülye pöcs, az egy centinél kisebb jégdarabok nem okoznak kárt, legfeljebb a gyümölcsökben. Nem fogod fel, idióta barom, hogy a légellenállás miatt bármilyen magasról esnek is, nem gyorsulnak egy bizonyos sebesség fölé? Fizika, seggfej. Már a szónak is nézz utána, mert fingod sincs róla.

"El lett végezve a kísérlet, ahogy írtam, ballisztikai zselével. Nem téged igazol? Nem győz meg?"
Tudod, bemondásra semmit nem hiszünk el, hozzád hasonló, minden hozzászólásukban az ostobaságukat bizonyító sík hülyéknek pláne nem.

"Bizonyos rovarok repülésre való alkalmatlansága pedig nem kamu, hanem tény."
Igen. Ezek a rovarok nem is repülnek. Amiket te hajtogatsz, azok viszont a hozzád hasonló hülyék által kitalált mendemondák, nulla valós alappal.

Ami a varjakat illeti: baromka, én nem vonuló, hanem helyben élő madarakról beszéltem. A fail az, hogy egyrészt nem beszélsz rendesen magyarul, másrészt láthatóan funkcionális analfabéta vagy, mert nem érted meg, amit olvasol.

"Kezdjem el felsorolni mindazon fajokat, amik húst esznek, de dögöt nem?"
Nyugodtan kezdheted felsorolni, nincsenek ilyenek, csak a hozzád hasonló, semmihez sem értő segghülyék képzeletében.

"MINDEN dögevő ragadozó is, ugyanis az elhullott állat HÚSBÓL van, nem növényből."
Öcsém, te tényleg ennyire segghülye vagy mindenhez?
A madarak esetében a ragadozók azok, amelyek jellemzően élő zsákmányt ejtenek. Érted, barom, jellemzően, azaz nem kizárólag. Merthogy simán megeszik a dögöt is. Ha nem tennék, mi az anyádért döglene meg egy csomó ragadozó a méregtől megdöglött - mondjuk - rókától?

Viszont a varjúfélék is esznek húst, de nem ragadozók mégsem.
Magas ez a te mákszemnyi agyadnak, mi?

Reactor 2021.04.30. 19:42:38

@horrorpornó bábszínház: Remek, elérkeztünk a szánalmas köpkölődéshez, trollkodáshoz. Semmi gond nincs, nye problemá, ketten is játszhatjuk ezt a játékot - és apafej, te csak vesztes lehetsz itt is. Elég hitvány egy korcs lehetsz, hogy negyvenévesen még csak ennyire fejlődött ki a vitakultúrád, de igazság szerint mást nem is vártam a saját idiotizmusával érvelni próbáló szánalmas pojácáktól.
Erősen kételkedem abban is, hogy egyáltalán a húszat betöltötted. A stílusod alapján konkrétan egy frusztált tizenéves kis nímand jön le belőled. Nem, fuck that, még a tizenévesek se művelnek le ilyen kisóvodás cirkuszt, mint te.

A helyzeti energia átalakul mozgási energiává? Fú, most aztán feltaláltad a spanyolviaszt, apafej! Milyen kár, hogy a sérülést MÉG okozni képes energiája javarészét leadja a vízszintes pályán, nemde? Lőttél már valaha csúzlival, nyomorék? Még közvetlen közelről se képes egy aludobozt se átütni, nemhogy jóval kevesebb energiával lepottyanva embernek komoly sérülést okozzon (ruhán keresztül). Nem, apafej, te felütötted a fizikakönyvet, és az ott példaként felhozott eset betű szerinti megtartásához próbálod igazítani a valóságot.

Az egy centinél kisebb jégdarabok nem okoznak kárt? Nos, akkor az egy centinél kisebb csapágygolyók se fognak. Akkor se, ha itt bugyborikáló szájjal toporzékolsz, és vered az asztalt a fizikakönyveddel. Jöhetsz itt nekem a légellenállással meg az elméleti "tudásoddal", se igazad nem lesz, se kompetenciád, hogy ez belásd. Majd ha azt olvasom valahol, hogy embert ölt a jégeső közvetlen találattal, akkor nekiállok meaculpázni. Addig viszont kiröhöglek, erre számíts.

Bemondásra semmit nem hiszel el? Stimm, apafej, csak akkor ne várd el ezt mástól se nagy garral itten, hogy első bemondásra elhiggye a bődületes légváraidat amiket itt faszságokból építhetsz, aztán a fakardoddal hadonászva védelmezel. A kísérlet el lett végezve, és nem téged igazol. Hogy mit hiszel, és mit nem, az senkit nem érdekel, mócsingzacskó. Nem vagy paraméter.

Amiket én "hajtogatok" a röpképtelen rovarokról, kisapám, azok mind a bálványozott fizikakönyved szerinti számításokon alapuló állítások. A fizikakönyv szerint a poszméh és a cserebogár nem tudna repülni, mert egyszerűen képtelen rá. Nem jön ki a matekja. Vagy a fizikakönyvvel csak akkor hozakodsz elő, ha téged igazol, minden mást hülyék által kitalált mendemondáknak hiszel?
Nagyon ügyes, már mazsolázgatsz is! Volt tehát személyeskedés, személyes kétely, szalmabábozás, bizonyítási kényszer áthárítása, és most ez a mazsolázgatás. Szépen gyűjtögeted az érvelési hibákat, apafej, nemsokára Lutra-albumba is ragaszthatod majd őket. Csak azt ne várd el ezek után, hogy bárki is hitelt adjon a faszságaidnak. Amit leművelsz, az konkrétan a kreacionista gyöpösök meg a lapos Földesek színvonala.

A varjú vonul, biológiából felmentett kis komám. Ha egy helyen elfogyott a táplálék, fogja magát, és más területet vesz birtokba. Nem költöző madár, mielőtt belekötnél ebbe is, de vonulni vonul. Néha százas csapatokban, néha jóval nagyobbakban is. Persze nyilván amit te nem látsz, az nincs ugye, nincs többezres varjúcsapat, mert te még nem láttál ilyet. Személyes kétely LVL100.
Én meg nyersolajos hordót nem láttam még soha. Reggelente mikor felkelek és kidörgölöm a cicakakát a szememből, el is szoktam gondolkozni rajta, vajon honnét dzsal a petró a kutakba...
Magyarul meg vélhetően jobban tudok tenálad, de nem is vártam mást tőled, minthogy belekötsz az angol szavak használatába, ha már másba nem tudsz, kis nyelvtannáci. A cikk úgy telibecáfolta az állításodat, hogy öröm nézni, tehát NINCS igazad. Mi lenne, apafej, ha szépen nekiállnál beismerni, hogy igen, faszságot írtál, és felnyalnád szépen amit a földre köptél? Vagy a felsőbbrendűrség-tudatod nem engedi? Dolgozik az a fránya lelkiismeret?

Kezdjem felsorolni? Oké. Kezdjük mondjuk a keresztespókkal: lecsapott legyet hiába dobsz a hálójába, le se szarja. Ki van próbálva. Ide sorolható a macska is, az oroszlán is, a nagymacskafélék többsége, de még a rókák és a farkasok se mind dögevők. De gondolom mindjárt kimazsolázol gyorsan valami olyan esetet, hogy egy három hete éhező kutya megette egy elcsapott mormota maradványait az út szélén. Mert annyi gerinc nincs benned, hogy beismerd, milyen tájékozatlan, aluliskolázott csökevény is vagy.
Hogy a ragadozók miért döglenek meg a mérgezett állattól? Azért, kis pojáca, mert tudod a mérgek nem azonnal hatnak, ez nem a gonosz mostoha mérgezett almája a meséből. Egyik méreg se így működik, még az idegmérgek (szarin, szomán) se. A mérgezett állatok még bizony élnek egy darabig, mozognak is, és konkrétan ezért esnek zsákmányul a ragadozóknak, akik mondjuk egy elhullott állatra amit a hangyák is javában kóstolgatnak, rá se köpnének. Mond neked valamit a "mint a mérgezett egér" szólásmondás?
A varjúfélék mindenevők, környezetismeret 3.b-s anyag. Húst IS és mást IS esznek.
Ennyit rólad. Sötét vagy te, mint cigányasszony seggén a májfolt.

horrorpornó bábszínház 2021.05.03. 15:52:07

@Reactor:
Mindegy, nem írom le még egyszer.
Egy átlagos csimpánz már megértette volna, neked még mindig túl magas a szint.

Te ostoba fasz, a vízszintes pályán a kilövéskor közölt energiát veszti el a szerinted nem létező légellenállás miatt, a helyzeti energiáját nem. A fizikai legelemibb alapjaival sem vagy tisztában, és az minden hozzászólásodból üvölt.

Mindenhez segghülye vagy, és ezt remekül demonstrálod is minden hozzászólásoddal.
Eddig ugyanis csupa alaptalan faszságot bírtál összehordani, mindet megcáfoltam, de csak hajtogatod őket tovább.
Kb. annyi értelme van veled vitatkozni, mint egy galambbal sakkozni.

Reactor 2021.05.03. 16:14:51

@horrorpornó bábszínház: Ne is írd, nyomorék, mert csak magadat égeted.
Beakadt nálad a lemez, vagy mi? Hoztam bőven GYAKORLATI ellenpéldát is a gügye állításaidra, ami alapjaiban cáfol meg téged, meg az úgynevezett fizikatudásodat, erre te csak vered tovább habzó szájjal az asztalt, hogy de márpedig úgy van ahogy te mondod, mindenki más hazudik meg hülye...
Mondd csak, gyöpi, nem te vagy véletlenül a Brendel Mátyás? Neki a jó szokása a rosszullétig sulykolás, személyes kétely meg a szalmabábozás, nem is nyert még eddig egy vitát se. Ahogy neked se nagyon megy.

Volt/van csúzlim, te szánalmas kretén. Többféle is. Csapágygolyó is. Eddig 0 alkalommal fordult elő, hogy akár 4-5 méter távolságból full energiával bármelyik lövés is kilyukasztotta volna az aludobozt (ami egy közismerten puha, késsel, ollóval is vágható fém). Végeztünk összehasonlítást ballisztikai zselével is. Fel bírod fogni, te fogyatékos retardált? Nem cáfoltál te meg semmit, maradjunk annyiban, csak presztízsből is ragaszkodsz a baromságaidhoz, mert a beismerés megalázó lenne ugye.
Azzal már ne is foglalkozzál, hogy se a csúzli, se a légpuska (de még a flóbertpisztoly se) nem tud leadni lövéskor annyi J energiát, hogy a szóródott lövedéke bárkire is ártalmas legyen - ha nem így lenne, szerinted bárkinek kiadnák a vadászboltban csak úgy, aki beesett az utcáról a gyűlt fejével?
Természetesen a jogalkotók is mind hülyék, te vagy a diliház helikoptere egyedül.

Majd akkor gyere nagy paripa arccal hőbörögni hogy mennyire lecáfoltál, ha konkrét precedenst is tudsz arra mutatni, miszerint a 15 méterről lehulló egy centis csapágygolyó balesetet okozott. Majd akkor lesz esetleg valamiféle bizonyítékod. Addig meg kotródj a helyedre, kistacskó.

horrorpornó bábszínház 2021.05.03. 18:57:46

@Reactor:
Nyilván én égetem magam azzal, hogy egy fizikához segghülye fasszal vitatkozom fizikáról. :-)
Azt csak azért nem árulom el neked, barom, hogy a Föld forog, mert akkor nem mered majd elengedni, amibe belekapaszkodtál, nehogy lerepülj.

Egy olyan ostoba fasszal, akinek az E=m*v^2/2 képlet meghaladja az agyi képességeit, és azt hangoztatja, hogy az energiának semmi köze a tömeghez.

"Eddig 0 alkalommal fordult elő, hogy akár 4-5 méter távolságból full energiával bármelyik lövés is kilyukasztotta volna az aludobozt (ami egy közismerten puha, késsel, ollóval is vágható fém)."
És ki mondta, hogy kilyukasztaná? Tudod, energiaképlet fent, plusz még a nyíróerő képlete, az érintkezési felület nagysága és az alumínium nyírási ellenállása. Bár fölösleges ezeket leírnom, mert a leghalványabb fingod sincs arról, miről beszélek.

Már megint ez a hülye fizika a hibás, az anyja szentségit, mert már megint nem azt mondja, amit te a segghülye fejeddel kigondolsz.

Muhaha, seggfej, és még egyszer muhaha!

De ahogy látom, a kísérletet azóta sem merted elvégezni, hogy az 5. emeletről a fejedre ejtess egy 12-es csapágygolyót (mivel a térfogata nem egészen 1 köbcentiméter, a tömege 8 gramm sincs).
Pedig neked sokat nem ártana, láthatóan elég sokat ejtettek már a fejedre gyerekkorodban.

Szóval szopni jársz te ide, vadász.

Reactor 2021.05.03. 19:15:59

@horrorpornó bábszínház: Égeted magad, szánalmas retardált közbohóc, már most filterig égtél. Bődületes légvárakat építgetsz faszságokból, hülye hipotéziseket akarsz ténynek beállítani, aztán ha telibecáfolnak, még neked áll feljebb. Szánalmas örökvesztes failtroll, nem tűnik fel hogy te itt konkrétan hegyekkel viaskodsz? De semmi gond, csináld csak, ha ez minden örömöd a nyomorult kis életedben, én érdeklődéssel figyelem, mivel próbálkozol még.

Láthatóan ahhoz is fogyatékos vagy, hogy felfogd sokadjára is: LESZAROM, a fizikakönyv mit ír és mit nem ír. LESZAROM az általános iskolás szintű "Pistike vett 40 kiló dinnyét" példabeszédeket amiket te szentírásnak veszel, mert ahhoz nyomorék vagy, hogy ki is próbáld a gyakorlatban a dolgot, még a végén kiderülne, hogy meztelen a császár - én konkrétan kipróbáltam az állításaid helyességét. Nem elméletben, apafej, hanem GYAKORLATBAN. És a valóság NEM téged igazol.
LESZAROM az energiaképletedet meg a "nyírási ellenállást", apafej, felfogod végre hogy NEM érdekel az elméleti katyvasz amivel itt próbálod a súlytalan álláspontod erősítgetni? Engem a gyakorlat győzött meg, ahogy a valóságban történnek a dolgok, nem pedig ahogy te kiszámolod magadnak kockáspapíron logarléccel. Sikerült sokadjára felfogni?
A valóságban, kisbohóc, ha a csapágygolyó képes egy sörösdoboz legalább egyik oldalába lyukat ütni (mint ahogy nem volt képes), akkor ESETLEG lehetne mondani, hogy a lehulló golyó veszélyes. Sőt, még arra is volt példa, hogy az üvegpalackról is lepattant. És, kisbohóc, ezek mind közvetlen találatok voltak! A célt tévesztett lehulló golyó vélhetően még egy papírlapot se lenne képes átlyukasztani, de te kapásból kijelented, hogy ez fú milyen veszélyes, mert a 6.b-s fizikakönyvedből ezt olvastad ki.

De semmi gond, szánalmas közbohóc, hozakodj elő a szent és sérthetetlen fizikáddal, hülyézd le a gyakorlati tudással is rendelkezőket, a törvényhozókat is, hőbörögjél, tombikázzál, csapkodd a segged is a földhöz! Csak ki ne durranj itt nekünk, mert csupa szar lesz minden.

Aszondja "muhahaha" meg "szopni jársz ide"...lol...régi motoros vagyok én már az interneten, te vagy kb. a hatszázadik ilyen örökvesztes pojáca a praxisomban, aki a saját izzadság- és szarszagában fetrengve kettőötvenes vérnyomással magyaráz arról, hogy ő most éppen mennyire röhög. Ne erőlködj, szánalmas kókler, kár a gőzért.

Sok sikert a további harcodhoz a valóság ellen, retard, ebben a csatában te csak vesztes lehetsz. A tarisznyarák esete a nyergesvontatóval, tudod - nem kell megérteniük egymást, csak a nyergesvontató az erősebb.

horrorpornó bábszínház 2021.05.04. 12:46:47

@Reactor:
Ja, barom, a légpuskával mit lehet és mit nem témában:
444.hu/2021/05/04/legpuskaval-olte-meg-oteves-occset-egy-nyolceves-gyerek-maros-megyeben
Légpuskával ölte meg ötéves öccsét egy nyolcéves gyerek Maros megyében

Nyilván nem tud annyi energiát leadni, mi, te agyatlan barom?

Nyilván hiábavaló neked minden magyarázat, olyan, mintha egy majom kezébe adnék könyvet, hogy olvasson.

horrorpornó bábszínház 2021.05.04. 12:50:33

@Reactor:
Vadász, vadász, szopni jársz te ide, te kis fizikából bukott, a legelemibb alapokkal sem tisztában lévő seggostoba faszkalap vagy.

"A tarisznyarák esete a nyergesvontatóval, tudod - nem kell megérteniük egymást, csak a nyergesvontató az erősebb."
Valóban, csak át itt te vagy a tarisznyarák. Bár az agyi szintedet látva ez komoly sértés a tarisznyarákra nézve.

Ahogy az örök vesztes pojáca is te vagy, csak túl ostoba vagy ahhoz is, hogy észrevedd, hogy folyton csak szopsz. Most is. Annyira, hogy már dézsából ihatnád.

Reactor 2021.05.04. 15:26:18

@horrorpornó bábszínház: Ennél hitelesebb nem volt, te szánalomtenger közbohóc? Csak a 444 libbant hazugsággyára? Mi lesz a következő? A Zsindex? Mindenesetre ez még mindig nem igazolja a felvetésedet, hogy az erkélyről leeső csapágygolyó halálos lenne. Nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - deeee annyira jó sem volt. Ugorj neki mégegyszer, gyöptégla.

"Vadász, vadász, szopni jársz te ide, te kis fizikából bukott, a legelemibb alapokkal sem tisztában lévő seggostoba faszkalap vagy."

Ezeket már elsütötted, agybajos. Mi van, átmentél papagájba? Kérsz egy kekszet, kismadár?
Ja, és utánozás = majomszokás. Mondjuk mit csodálkozom, akkora majom vagy, hogy nosztalgiát érzel valahányszor dzsungelt látsz.
A röhejes óvodás kisdedó "az mind te vagy" visszavágásodon már csak röhögtem. Többre nem futotta? Kiscsoportban még elmegy az ilyesmi talán. És akkor te 40 fölött vagy. Aha. Te hazug szar púp. Bohócnak is gyenge vagy, nemhogy trollnak.
Sajna-bajna a valóságban a lehulló csapágygolyó továbbra se tud sérülést ejteni senkin, de semmi gond, folytasd csak tovább, elmebajos selejt, fújd fel magad mint a gömbhal, szíddfelbegyemasokvizet, és add ki szépen mindet! Git! Frig! Caitiff! Spazz! Peepee! Öröm látni a fényes kis pofazacskóidat ahogy jól bezabálsz a mocsokból, és itt végre visszaöklendezheted. Átjön a megkönnyebbülés öröme.

Remélem a végére még agyvérzést is kapsz. A magadfajta legalja hikomat droidért nem lesz kár.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2021.05.04. 15:47:37

@élhetetlen: Aham, értem.Hát, akkor ez így nehéz ügy valóban.Pedig pont ilyesmi lefúrt, rögzített ketrecre gondoltam én is, itt nálunk van felettünk is balkon, és némelyik szomszédos, oldalsó balkonokon is van ilyen háló.
Na, engem spec nem zavarna a hangjuk, a süketség is jó valamire...
:D
A fake darázsfészkes ötlet lelkesedése egy kicsit lelankadt bennem, amikor említetted, hogy nálad simán vannak/voltak pár méteren belül is fészkek...
De azért valszeg megcsinálom.Mondjuk még van időm, mert hajnalonta szokott még mindig 0 fok lenni, meg napközben is egyszámjegyű a hőmérséklet.
Lehet, idén nem lesz nyár nálunk, érdeklődés hiányában elmarad...

mentorosh lecsó 2021.05.09. 07:21:26

Nálunk DIY "villanypásztor" van az erkélykorláton. A gyerekek már rég kinőttek a modell vasutazásból, az egyenes sínek vannak végigfektetve a korláton (tehát bármikor szét is szedhető!). Egy réges-régen, vmilyen fénymásolóból bontott trafó van rákötve, ami 12V-ból csinál vagy 8000-et! :)))
"Biztonsági rendszer": a bekapcsolt állapotot egy glimmlámpa jelzi az erkélyajtó kilincse felett. Ha kikapcsolás nélkül nyitod az ajtót, akkor pedig megszólal egy zümmer (tehát nekünk nincs csípős meglepetésben részünk).
Egyébként pedig elég hetente 1-2 napra bekapcsolni és teljesen elszoknak attól, hogy latrinának használják az erkélyünket a galambok.

cardiobascuralis 2021.05.13. 19:29:53

@Reactor:
Agyvérzést max. a röhögéstől, ami a hozzád hasonló seggbuta, nagyképű szerencsétlenek majmok szopását látva elkap.

De ahogy látom, még visszajöttél szopni egyet.

Reactor 2021.05.13. 19:36:35

@cardiobascuralis: Enyhén szólva siralmas, ahogy több tucat nicknévvel próbálod itt erőltetni a súlytalan kis álláspontodat. Tudod, pronyókám, ha igazad lenne, EGY is elég lenne belőled. Eléggé whehehehe, hogy a zoknibábjaidon kívül más már nem ért egyet veled.
A papagájkodáson már el se mosolyodtam. Nézz meg egy múlt századi Szószpark epizódot, és bővítsd kicsit a szókincsedet - mert ezt, apafej, egy csecsemő kibírja, és még vissza is üt.
Selejt.

cardiobascuralis 2021.05.13. 22:45:02

@Reactor:
Te nagyon szeretsz szopni, ha folyton visszajársz.
Mert minden hozzászólásoddal csak egyre nagyobbat szopsz.

Reactor 2021.05.15. 16:34:21

@cardiobascuralis: Még mindig unalmas. Ezen már el se mosolyodtam. Padló vagy, fiacskám, nagyon padló. Egyszerűbb, ha felveszed MP3-ba a nyünyörgésedet, feltöltöd jewtube-ra, és akit érdekel a kétmondatos vergődésed, majd meghallgatja. És persze regisztrálj még három tucat harcinicket, hátha nem ismerlek fel :D örökvesztes lowlife.

cardiobascuralis 2021.05.16. 23:10:25

@Reactor:
Te nagyon szeretsz szopni, ha folyton visszajársz.
Mert minden hozzászólásoddal csak egyre nagyobbat szopsz.

Reactor 2021.05.21. 18:29:11

@cardiobascuralis: Aham, értem. Bocs, apafej, meguntam a kontrollcé-kontrollvé magáncirkuszodat. Ezen már el se mosolyodtam. Elment az ízed, mint a turbórágónak - megrágtalak, kiköplek. Mostantól bömbikézhetsz, amennyi jólesik, betettelek szűrőbe. Majd esetleg egy év múlva kipróbállak, addigra talán sikerül felkínlódnod magad arra a szintre, hogy egyáltalán figyelemre méltassalak.
Addig visszadoblak a dágványba, kicsi sneci.
Nagyra nőj!
süti beállítások módosítása